Stoiximan Super League

Κουνάει… σεντόνι ο ΠΑΟΚ!

Αφεντικό στα πλέι οφ γίνεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Ρισβάνη για να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου (0-1) και να κάνει σημαντικό βήμα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ έτοιμος για τα… αστέρια. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Ρισβάνη στο πρώτο μέρος για να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου (0-1) στη Νέα Σμύρνη και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης και την συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο «δικέφαλος του βορρά», που θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς σε αρκετές περιπτώσεις. Από την μεριά του ο Πανιώνιος είχε τις ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος και ακόμη μία στην έναρξη του δεύτερου, ωστόσο στη συνέχεια δεν είχε ούτε... τελική.

Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους οκτώ βαθμούς, ωστόσο δεν μπορεί να είναι ακόμη σίγουρος για τίποτα. Και αυτό γιατί εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που διακόπηκε (εφόσον το πάρει στα χαρτιά θα… εκτοξευθεί στη βαθμολογία) αλλά και η απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου, από την οποία μπορεί να του αφαιρεθούν βαθμοί!

Η βαθμολογία των πλέι οφ
ΠΑΟΚ 8 (2-1)*
ΑΕΚ 6 (2-1)
Πανιώνιος 4 (2-3)
Παναθηναϊκός 2 (1-2)*
*εκκρεμεί η απόφαση για το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο που διακόπηκε

Το ματς



Τα πρώτα λεπτά είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Πανιωνίου, με τους «κυανέρυθρους» να παίζουν στο δικό τους μισό και να ψάχνουν την κόντρα-επίθεση. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 11’ όταν ο Σαββίδης έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ, με τους φιλοξενούμενους να απαντάνε στις φάσεις δύο λεπτά μετά και τον Μπαντή να μπλοκάρει το σουτ του Κάμπος.

inner

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς πήραν το προβάδισμα στο παιχνίδι με τυχερό τρόπο. Ο Κάμπος έκανε ωραία προσπάθεια και κάθετη μπαλιά στον Πρίγιοβιτς, αυτός προσπάθησε να γυρίσει στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του πεσμένου Ρισβάνη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Μπαντή. Το γκολ αυτό έδωσε ρυθμό στο ματς, με τις δύο ομάδες να ανοίγονται και να φτιάχνουν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

inner

Στο 26’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε και δεύτερο γκολ αλλά ο Τσίμιροτ που βρέθηκε ολομόναχος στην αντίπαλη περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαντή και ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Γλύκου να πει «όχι» στον Μπεν σε τετ-α-τετ. Ακολούθησε από μία ακόμη ευκαιρία για τις δύο ομάδες, με τον Μπίσεσβαρ στο 29’ να μην καταφέρνει να βρει στόχο μέσα από την περιοχή και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασούρας έσπασε στον Μπεν αλλά ο φορ από τις Κομόρες καθυστέρησε πάρα πολύ και δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

inner

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Στο 52ο λεπτό, ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα του ΠΑΟΚ έχασε τον Μασούρα, ο οποίος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει το σκορ. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία φάση τους στον αγώνα αφού στα εναπομείναντα 40 λεπτά, δεν έφτιαξαν ούτε… τελική!

inner

Τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ίβιτς, οι οποίοι στο 75’ θα μπορούσαν με τον Πέλκα να «κλειδώσουν» το τρίποντο. Ωστόσο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός προσπάθησε να νικήσει τον Μπαντή με το εξωτερικό, με τον πορτιέρε των «κυανέρυθρων» να σταματάει και αυτόν! Δέκα λεπτά αργότερα ο Πέλκας σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ, αλλά ο Ολλανδός δεν κατάφερε να βρει εστία όντας ολομόναχος, στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ κράτησε με σχετική άνεση το υπέρ του 1-0 μέχρι το φινάλε, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο ενόψει της μάχης για την πρώτη θέση στα πλέι οφ.



Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (58’ Σταυρόπουλος) , Γκοϊοτά, Σαββίδης (80' Bουκελάτος), Μπεν, Ταπόκο, Κόρμπος, Καθάριος, Μασούρας (53’ Μαχμούτοβιτς).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Πούγγουρας (46’ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (68’ Πέλκας), Ενρίκε (86' Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x