Champions League

Κράτησε τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ ο Μερκής στο 95’

Ο πρωταθλητής Κύπρου ηττήθηκε 2-1 από την Καραμπάγκ στο ΓΣΠ και έχει δύσκολο έργο στη ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν.

Σε δυσχερή θέση αναφορικά με την πρόκριση στα play-offs του Champions League βρίσκεται πλέον ο ΑΠΟΕΛ, που γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από την Καραμπάγκ στο ΓΣΠ, στο πρώτο παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο.

Πλέον, το έργο του στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (13/8) στο Μπακού, είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες, μετά το γκολ που πέτυχε ο Μερκής στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δοκάρι στο 72’ με τον Πάβλοβιτς, ενώ για τους Αζέρους τα γκολ πέτυχαν οι Εμρέλι (54’) και Γκιεγέ (70’).

Αν ο πρωταθλητής Κύπρου κάνει την ανατροπή και φτάσει στην πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στα play-offs τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Άγιαξ, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, θα αγωνιστεί στα play-offs Europa League με τον νικητή του ζευγαριού Σουτιέσκα-Λίνφιλντ.

Το ματς:

Στο 7’, ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη τελική με συρτό σουτ του Μάτιτς, που μπλόκαρε ο Βάγκνερ και στο αμέσως επόμενο λεπτό η Καραμπάγκ έφτασε μια ανάσα από το 0-1, όταν μετά από λάθος του Σάβιτς, ο Ζουμπίρ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Μπέλεκ απέκρουσε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή, όταν ο Ζουμπίρ έκανε το σλάλομ και το γύρισμα στην περιοχή για τον Αλμέιδα, αλλά ο Ιωάννου έδιωξε σωτήρια.

Μετά το εικοσάλεπτο, οι γηπεδούχοι «πάτησαν» καλύτερα στο γήπεδο και στο 24’ ήταν η σειρά τους να φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Ντε Βινσέντι, ο Σαντίγκοφ γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Στο 27’ και στο 29’ οι Ταμάρι και Γκέντσογλου βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά και τις δύο φορές ο Βάγκνερ απέκρουσε. Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ είχε μεν την εδαφική υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των Αζέρων.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ άρχισε το β’ ημίχρονο, όταν ο Ντε Βινσέντι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 49’, ανάγκασε τον Βάγκνερ σε εντυπωσιακή επέμβαση. Όμως, πέντε λεπτά αργότερα, η Καραμπάγκ «πάγωσε» το ΓΣΠ. Ο Εμρέλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μετά την ψυχρολουσία, οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν να ανακτήσουν την ψυχολογία και μετά τις δύο αλλαγές του Πάολο Τραμετσάνι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση.

Όμως, το… πλήρωσαν. Στο 70’, ο Γκιεγέ, ο οποίος είχε μπει δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του σκόρερ Εμρέλι, βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Ζουμπίρ και έκανε το 0-2, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους Αζέρους. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε το γκολ, αλλά στην κεφαλιά του Πάβλοβιτς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μερκής δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για να πετύχουν ένα γκολ, που θα τους ξαναέδινε ελπίδα και κατάφεραν να το πετύχουν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μερκή, ο οποίος έκανε το τελικό 1-2.

Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Mπέλεκ, Βούρος, Ιωάννου, Μερκής, Γιάκολις (64’ Βιντιγκάλ), Μιχαΐλοβιτς, Γκέντσογλου (86’ Χαλένιους), Μάτιτς (65’ Άλεφ), Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Πάβλοβιτς.

Καραμπάγκ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Βάγκνερ, Μεντβέτεφ, Μαμάτοτοφ, Σαντίγκοφ, Αΐλτον, Σλάβτσεφ, Αλμέιδα (86’ Γκαράγεφ), Ρομέρο (85’ Αμπντουλάγεφ), Ζουμπίρ, Εμρέλι (68’ Γκιεγέ).


Πρόγραμμα-Αποτελέσματα πρώτων αγώνων του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League

Τρίτη 6/8

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2
(32’ Άκπομ, 39’ Μάτος - 10’ αυτ. Γιαννούλης, 57’ Χούντελααρ)

ΑΠΟΕΛ-Καραμπάγκ 1-2
(90+5’ Μερκής - 54’ Εμρέλι, 70’ Γκιεγέ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Φερεντσβάρος (21:00)

Κλαμπ Μπριζ-Ντιναμό Κιέβου (21:30)

Ερυθρός Αστέρας-Κοπεγχάγη (21:45)

Τετάρτη 7/8

Κράσνονταρ-Πόρτο (20:00)
Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός (20:45)
Κλουζ-Σέλτικ (21:00)
Βασιλεία-ΛΑΣΚ Λίντσερ (21:00)
Μάριμπορ-Ρόζενμποργκ (21:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x