Europa League

Κρίμα για αυτόν τον Παναθηναϊκό

Ό,τι έχτιζε για σχεδόν 70 λεπτά, γκρεμίστηκε σε επτά! Ο Παναθηναϊκός έπαθε μπλακ-άουτ, δέχθηκε τρία γκολ από το 68' ως το 74' από την Μπιλμπάο και έχασε 3-2, με τη Λεωφόρο να χειροκροτάει στο τέλος!

Ένα αδιανόητο, διάρκειας, μόλις, επτά λεπτών, μπλακ-άουτ «πλήρωσε» ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «έχτιζε» για 68 λεπτά μία τεράστια νίκη, αλλά από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και ως το 74', δέχθηκε τρία γκολ(!) από τους Βάσκους και χάνοντας 3-2, έκανε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» μπορεί και πρέπει να κρατήσει το γεγονός ότι, για παραπάνω από μία ώρα κοίταξε κατάματα... κοτζάμ Αθλέτικ, γεγονός που αναγνώρισε και ο κόσμος στην κατάμεστη Λεωφόρο, καταχειροκροτώντας με το τελευταίο σφύριγμα!

Λουντ (τρομερό παιχνίδι) και Καμπέσας τα γκολ των «πράσινων», με τον Ζέκα να κάνει συγκλονιστικό ματς!

14-7 οι τελικές για τους γηπεδούχους...

Πώς έπαιξε


Με τον Ρέις, όπως αναμενόταν, να καλύπτει το κενό του Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βλαχοδήμος, ενώ, πλην του Πορτογάλου, στην άμυνα αγωνίστηκαν, ως στόπερ οι Μολέντο, Κουτρουμπής και αριστερά ο Χουλτ. Στον άξονα έπαιξαν Ζέκα, Κουρμπέλης, με τον Καμπέσας στο δεξί «φτερό», τον Λουντ στο αριστερό και τον Άλτμαν λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του «τριφυλλιού», Γκιγιέρμο Μολίνς -που προτιμήθηκε αντί του Λουτσιάνο.

Το ματς


Πιέζοντας ακόμη και στα... ελεύθερα του Βλαχοδήμου, η Αθλέτικ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να πάρει αμέσως την κατοχή της μπάλας. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν άριστοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και πέφτοντας με πάθος και ψυχή σε κάθε φάση, δεν επέτρεπαν στους Βάσκους να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Ουσιαστικά, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν στο πρώτο 45λεπτο! Εν αντιθέσει με το «τριφύλλι», που και απείλησε και σκόραρε...

inner

Μόλις στο 6', λοιπόν, ο Κουτρουμπής, σε ρόλο... κρυφού φορ, εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα της Αθλέτικ, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή! Από εκεί και πέρα και με εξαίρεση κάποιες -καταπληκτικές- ενέργειες του Λουντ, αλλά και το σουτ του Καμπέσας (26'), που δεν ανησύχησε τον Ερερίν, δεν είχαμε κάποια αλλαγή στην εικόνα του παιχνιδιού, μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Τότε, ο εκ των κορυφαίων του αγώνα, Ρόμπιν Λουντ, έβαλε «φωτιά» στη Λεωφόρο! Ο Καμπέσας, λοιπόν, έκανε το γύρισμα, με τον Μολίνς να δίνει με κεφαλιά την μπάλα στον Φινλανδό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον γκολκίπερ των Βάσκων! Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε το πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την εξαιρετική ανασταλτική τους λειτουργία μέχρι το φινάλε του.

inner

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου (συγκεκριμένα, στο 51'), ο Ουζουνίδης «έριξε» στον αγωνιστικό χώρο τον Λουτσιάνο, που, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (52'), λίγο έλειψε να ξεράνει τους Βάσκους, με το καταπληκτικό, φαλτσαριστό του σουτ να φεύγει ελάχιστα άουτ! Αλλά τους ξέρανε ένας άλλος... νέος, ο Καμπέσας, στο 55'!

Μετά από άψογη συνεργασία των γηπεδούχων και τον Λουντ να βγάζει ΚΑΙ ασίστ (αφού ο Μολίνς άφησε την μπάλα για τον σκόρερ), ο Λατινοαμερικανός «έγραψε» το 2-0, με έξοχο πλασέ, μέσα σε ντελίριο! Μετά από ένα, περίπου, δεκάλεπτο, ωστόσο, όπου ο Παναθηναϊκός κρατούσε άνετα το προβάδισμα, συνεχίζοντας να είναι σοβαρός, ήρθε το μπλακ-άουτ. Ένα μπλακ-άουτ, όμως, στο οποίο συνέβαλε και ο Ινιάκι Γουίλιαμς, με τον πιτσιρικά να μπαίνει στο 57' και να αλλάζει όλο το παιχνίδι της Αθλέτικ.

inner

Η τελευταία, ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στο 68', με τον Αντούριθ να μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά, αν και η φάση ξεκίνησε με φάουλ, που δεν είδε ο ρέφερι της αναμέτρησης, πάνω στον Κουρμπέλη. Πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε και έχοντας χάσει, ξεκάθαρα, την ηρεμία τους, οι «πράσινοι» είδαν τον Όσκαρ ντε Μάρκος να ισοφαρίζει στο 71' και δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το τελειωτικό «χτύπημα».

Ο Χατζηγιοβάνης έκανε λάθος πάσα, στην πρώτη, ουσιαστικά, επαφή του με την μπάλα και ο Μολέντο -αφού του έκανε μία καταπληκτική ντρίμπλα- ανέτρεψε τον Γουίλιαμς μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Αντούριθ να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα, για το 3-2 των Βάσκων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84' Δώνης), Άλτμαν (51' Λουτσιάνο), Μολίνς (73' Χατζηγιοβάνης).

Στον πάγκο έμειναν: Στιλ, Ευαγγέλου, Κολοβέτσιος, Πίσπας.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Μικέλ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57' Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85' Σουσαέτα), Αντούριθ.

Στον πάγκο έμειναν: Αριθαμπαλάγκα, Μποβέντα, Σαμπορίτ, Ρίκο.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x