Europa League

Κριστιανσεν: «Πιστέψαμε στους εαυτούς μας»

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του ΑΠΟΕΛ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Εμφανώς χαρούμενος για την πρόκριση ο Τόμας Κριστιανσεν στάθηκε στα στοιχεία που είχε ο ΑΠΟΕΛ και του έδωσαν το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

«Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, είχαμε μεγαλύτερη κατοχή. Θέλαμε να κυνηγήσουμε όλες τις δεύτερες μπάλες και να βγούμε στην πλάτη της άμυνας», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο τεχνικός της Κυπριακής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμας Κρίστιανσεν:

-Για το παιχνίδι με την Μπιλμπάο και τη συνέχεια στο Europa League

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο υποφέραμε αλλά οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο έτσι ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό και ιστορικό για το ομάδα. Ήταν ακόμη πιο δύσκολο όταν χρειάστηκε ν’ αγωνιστούμε με ποδοσφαιριστή λιγότερο»

-Για την απόδοση στο β’ 45λεπτό και που οφείλεται αυτή:

«Η εικόνα σε σχέση με τον αγώνα στο Μπιλμπάο είναι ότι ήμασταν πολύ διαφορετικοί. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, είχαμε μεγαλύτερη κατοχή. Θέλαμε να κυνηγήσουμε όλες τις δεύτερες μπάλες και να βγούμε στην πλάτη της άμυνας. Καταφέραμε να σκοράρουμε και στο τέλος να το διαχειριστούμε».

-Αν είπε κάτι συγκεκριμένο στους παίκτες του στο β’ μέρος:

«Σίγουρα τα καλά και τα κακά που έπρεπε να ακούσουν. Από κει και πέρα να πιστεύουμε και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας γιατί για να ονειρευόμαστε θα έπρεπε να το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

-Αν έχει κάποια προτίμηση για την κλήρωση:

«Όχι, όχι… Βλέπω μόνο το παιχνίδι της ερχόμενης σημαντικό παιχνίδι της Δευτέρας».

-Αν είναι εύκολο να προσγειωθεί μετά από μια τέτοια επιτυχία στην κυπριακή πραγματικότητα:

«Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι. Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να προετοιμαστούμε για να πάρουμε στη Λεμεσό ένα καλό αποτέλεσμα. Μια ενδεχόμενη νίκη στη Λεμεσό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

-Αν ήταν εύκολο να περιοριστεί η Αθλέτικ Μπιλμπάο:

«Είδατε πόσο πιεστήκαμε στο Σαν Μαμές. Καταφέραμε να αντέξουμε και πετύχαμε σχεδόν το αδύνατο σε σχέση που αυτό που πήραμε. Πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση για το δεύτερο παιχνίδι. Όλοι ποδοσφαιριστές βλέπουν αυτές τις ομάδες και θέλουν να αγωνιστούν σε τοπ επίπεδο. Όταν βρίσκουν αυτήν την ευκαιρία θέλουν να δώσουν τα πάντα για να πάρουν το αποτέλεσμα».

-Αν το κλειδί της επιτυχία ήταν το γκολ του Γιαννιώτα:

«Ναι, ναι σίγουρα. Αν και όπως ήρθε το παιχνίδι μπορεί να μην το χρειαζόμασταν. Μας έδωσε όμως την αυτοπεποίθηση και τις πιθανότητες που θέλαμε την συγκεκριμένη στιγμή».

-Γιατί δεν είδε την εκτέλεση πέναλτι του Γιαννιώτα:

«Επειδή χάσαμε κάποιες εκτελέσεις πέναλτι, έδωσα εντολή να εκτελέσει ο Νούνο. Είδα τον Νούνο να δίνει τη μπάλα στον Γιάννη γιατί ένιωθε καλύτερα. Ευτυχώς το έβαλε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x