Stoiximan Super League

Ξάνθη, από την Κέρκυρα δεν περνάς!

Η Ξάνθη καιγόταν,αλλά η Κέρκυρα είχε τρόπο. Με γκολάρα του Κέβιν οι «Φαίακες» επιβλήθηκαν (1-0) των φιλοξενούμενων που έπαιζαν με 10 και συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει αήττητους με τους Ακρίτες

Η Ξάνθη καιγόταν,αλλά η Κέρκυρα είχε τρόπο. Με γκολάρα του Κέβιν οι «Φαίακες» επιβλήθηκαν (1-0) των φιλοξενούμενων που έπαιζαν με 10 και συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει αήττητους με τους Ακρίτες

Μπορεί η Ξάνθη να είχε πιο ξεκάθαρο βαθμολογικό κίνητρο από τη στιγμή που καιγόταν για βαθμούς που θα την βοηθήσουν για την είσοδό της στα play-off, αλλά η Κέρκυρα είχε τον τρόπο για να πάρει τη νίκη.

Έπειτα από ένα κακό 45λεπτο, που οι ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο χωρίς να βοηθούν στο ρυθμό του ματς, ο Γουάλας άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες, έπειτα από ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στο κεφάλι του Γεωργίου.

Εκεί η πλάστιγγα έγειρε οριστικά στην ελαφρώς καλύτερη Κέρκυρα που στο β' μέρος μπήκε αποφασισμένη για το γκολ που θα της εξασφάλιζε το τρίποντο. Με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη, ήρθε η έξοχη εκτέλεση του Κέβιν Ντιόγκο στο 66' για να γράψει τον ουσιαστικό επίλογο του παιχνιδιού.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε μια εκπληκτική παράδοση, σύμφωνα με την οποία η Ξάνθη δεν έχει νικήσει ποτέ στην Κέρκυρα, διατηρώντας εξαιρετικό ρυθμό κόντρα στους Ακρίτες.

Το ματς

Τυπικό ματς Super League αποτέλεσαν τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Ξάνθη, καθώς οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε συνεχόμενες μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με πολλά λάθη και από τους παίκτες των δύο, χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο ματς.

Ασορτί με την εμφάνιση των δύο ομάδων, ήταν όμως και ο ρέφερι με τον Καραντώνη και τους δύο βοηθούς του, αφού αποφάσεις τους ή μη υποδείξεις τους, ήρθαν στο επίκεντρο της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα στο 20' ο Καρασαλίδης ενώ ήταν ο τελευταίος αμυντικός των φιλοξενούμενων, σταμάτησε προωθημένη μπαλιά της Κέρκυρας με το χέρι, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τον β' βοηθό που κάλυπτε τη συγκεκριμένη μεριά, αλλά ούτε από τον διαιτητή που ήταν μακριά από τη φάση.

Στο 25' ακόμα μία σέντρα προς τον ακάλυπτο Γεωργίου δεν σταμάτησε από τον β' βοηθό ως οφσάιντ, ενώ στο 35' ο α' βοηθός έκανε λάθος, κόβοντας επίθεση των φιλοξενούμενων τη στιγμή που ο Βασιλακάκης καλυπτόταν τουλάχιστον δύο μέτρα από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων.

Ωστόσο, στην πλέον κρίσιμη φάση του αγώνα ο Καραντώνης πήρε τη σωστή απόφαση, αφού ο Γουάλας στην προσπάθειά του να απομακρύνει, χτύπησε τον Γεωργίου στο κεφάλι χωρίς να τον βλέπει και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο παίκτης της Ξάνθης είχε ήδη κίτρινη κάρτα, οπότε η μοίρα του ήταν δεδομένη.

Η εικόνα του β' ημιχρόνου ήταν αυτή που αναμενόταν, βάσει της αριθμητικής υπεροχής των γηπεδούχων, αφού πράγματι η Κέρκυρα έβαλε την Ξάνθη στα καρέ της και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 49' ο Επστάιν με εκπληκτική σέντρα βρήκε τον Κόντο, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ, ενώ στο 54' ο Καραντώνης δεν έδωσε πέναλτι στους «Φαίακες», όταν ο Ντε Λούκας απέκρουσε εντός περιοχής με το χέρι το σουτ του Νίκιτς.

Παρ' όλα αυτά η Κέρκυρα δεν πτοήθηκε και στο τρίλεπτο 57'-60' έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες, όταν στην πρώτη στιγμή ο Κέβιν είδε το σουτ που έκανε να αποκρούεται από το τάκλιν του Βασιλακάκη ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ζίφκοβιτς να πει «όχι» σε σουτ του Κόντου.

Η λύτρωση τελικά για τους γηπεδούχους ήρθε στο 66', όταν ο Κόντος με ωραίο γύρισμα στην περιοχή βρήκε τον Κέβιν και αυτός με εντυπωσιακό γυριστό, έστειλε την μπάλα να... αναπαυθεί στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.

Έκτοτε η Ξάνθη δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να βγει μπροστά, αφού ήδη φαινόταν κουρασμένη από την προσπάθεια που είχε κάνει με παίκτη λιγότερο. Το μόνο αξιοσημείωτο στα εναπομείναντα λεπτά ήταν μια ατομική ενέργεια του Τουράμ, του οποίου το σουτ κατέληξε στο δοκάρι.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ζ.Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (62' Ντουαλά), Γεωργίου (46' Κόντος), Κ.Ντιόγκο (85' Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (61' Λάζιτς), Γιουνές, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο (73' Πιτσέλι), Λισγάρας, Καμαρά (46' Σιλά)

Το LIVE της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x