Champions League

Ξαπόστειλε την Μπάγερν και πάει ΚΑΙ για Champions League η Λίβερπουλ

Ποιος είπε ότι τη νοιάζει μόνο το πρωτάθλημα; Η Λίβερπουλ πέρασε επιβλητικά με 3-1 από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και συνεχίζει στους «8» του Champions League. Δύο γκολ ο Μανέ.

Αχόρταγη η Λίβερπουλ! Κόντρα σε όσους έλεγαν πως φέτος τη νοιάζει μόνο να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε ότι δεν… χαρίζει κάστανα. Μετά το 0-0 στο «Άνφιλντ», με μια επιβλητική εμφάνιση, σάρωσε 3-1 την Μπάγερν στο Μόναχο και έκλεισε θέση στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Σαντιό Μανέ με καταπληκτική ενέργεια και λάθος του Μάνουελ Νόιερ άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης (26’) και παρότι ζορίστηκε μετά την ισοφάριση των Βαυαρών με αυτογκόλ του Ζοέλ Ματίπ, αποκατέστησε την τάξη με κεφαλιά-κανονιά του Βέρτζιλ Φαν Ντάικ στο 69’ και έδωσε πανηγυρικό τόνο με το δεύτερο γκολ του Μανέ στο 84’.

Σε ένα σκηνικό που το φινάλε τους 4.000 φίλους των «ρεντς» να τραγουδούν το “Allez, allez”, οι Άγγλοι συμπλήρωσαν το καρέ και έτσι η Premier League, θα έχεις και τις τέσσερις ομάδες που προέρχονται απ’ αυτήν να φτάνουν στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

inner

Το ματς

Η Μπάγερν προσπάθησε να μπει δυνατά, ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που έμεινε ψηλά και δεν επέτρεψε ορθή κυκλοφορία της μπάλας στου Βαυαρούς που αδυνατούσαν να την προωθήσουν αποτελεσματικά μπροστά από το δικό τους μισό. Με τον Χάμες να μοιάζει έξω από τα νερά του, ο Ριμπερί έπρεπε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες.

Στο 10ο λεπτό οι Βαυαροί ζήτησαν πέναλτι και είχαν δίκιο καθώς μετά από μια τυφλή μπαλιά του Χούμελς, ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, ο Φαν Ντάικ τον έσπρωξε, αλλά ο Ορσάτο διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τρία λεπτά μετά η Λίβερπουλ έχασε τον Χέντερσον που λόγω προβλήματος στον αστράγαλο αναγκάστηκε να δώσει την θέση του στον Φαμπίνιο.

Στο 25’ σε μια στιγμή που η Μπάγερν είχε προβλήματα στην ανάπτυξη, η Λίβερπουλ είχε την πρώτη της σοβαρή ευκαιρία με ένα σουτ του Φιρμίνο που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Νόιερ. Ο τελευταίος είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό, για το τέρμα που δέχτηκε ένα λεπτό αργότερα. Ο Φαν Ντάικ σημαδεύει τον Μανέ, που έχει τον πιο αργό Ραφίνια να τον μαρκάρει. Ο Σενεγαλέζος κάνει κοντρόλ, ο Νόιερ έχει βγει να τον κλείσει, αλλά ο Μανέ κάνει μια κίνηση να δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του προς τα αριστερά, πλασάρει και με τον Γερμανό πορτιέρε εκτός θέσης κάνει το 0-1.

inner

Στο 35΄ οι «ρεντς» άγγιξαν κι ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Μανέ έβγαλε κάθετη στον Ρόμπερτσον που σούταρε προς την κλειστή γωνία, αλλά ο Νόιερ είχε απάντηση. Στο 39’ ο Γκνάμπρι κατάφερε να φύγει στην πλάτη του Ρόμπερτσον, για να κάνει σέντρα και ο Μάτιπ, πρόλαβε…τον Λεβαντόφσκι, στέλνοντας την μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 1-1. Η Μπάγερν επέμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, σε αντίθεση με την ομάδα του Κλοπ που προς το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών μαζεύτηκε κάπως πίσω.

Η ομάδα του Κλοπ μπήκε καλύτερα προετοιμασμένη από πνευματικής άποψης σε σύγκριση με την αντίπαλο της. Μάλιστα ήταν εκείνη που μένοντας ψηλά δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των Βαυαρών, όπως συνέβη στο 50’ όταν ο Σαλάχ έκανε μια προσωπική ενέργεια, προχώρησε προς την περιοχή και δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Νόιερ που απέκρουσε δύσκολα.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, για να κάνει την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν, με τον ωραίο συνδυασμό του Ριμπερί με τον Γκνάμπρι που γύρισε, αλλά ο Λεβαντόφσλι δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα. Για να φτάσει το δίλεπτο 68-69’ με την αγγλική ομάδα να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ και στο 2ο απ’ αυτά ο Μίλνερ εκτέλεσε υπέροχα για να βρει προς το δεύτερο δοκάρι τον Φαν Ντάικ που νίκησε στον αέρα Χούμελς και Μαρτίνες για να γίνει το 2-1 για τους «ρεντς» και να γείρει υπέρ τους η πλάστιγγα.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που φαινόταν πως θα πάει για το 3ο γκολ και όχι πως θα μπορέσει η Μπάγερν ν’ αντιδράσει. Κι αφού ο Σαλάχ στο 75’ μετά από προσωπική προσπάθεια, δεν πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ που ήταν μόνος του, του έβγαλε όμως την ασίστ στο 84’. Ο Αιγύπτιος πήρε την πάσα από τον Οριγκί και σέντραρε στον Μανέ που με κεφαλιά ψαράκι και αφού έγινε ένα με το χορτάρι υπέγραψε το 1-3 και την πρόκριση της Λίβερπουλ στην οκτάδα.

Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ, Σίλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (61’ Κομάν), Μαρτίνες (72’ Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκεζ (79’ Ρενάτο Σάντσες), Ραφίνια, Γκνάμπρι, Αλάμπα

Στον πάγκο έμειναν οι: Ουλράιχ, Μπόατενγκ, Ντέιβις, Γέονγκ

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Βαϊνάλντουμ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ (87’ Λαλάνα), Φιρμίνο (82’ Οριγκί), Χέντερσον (13’ λ.τρ Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μινιολέ, Λόβρεν, Στάριτζ, Σακίρι

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x