Europa League

Ξεφτίλα για Φενέρ, στα… σκοινιά η ΑΕΚ Λάρνακας

Την έκπληξη της βραδιάς έκανε η Βαρντάρ που νίκησε 2-0 τη Φενέρμπαχτσε στα Σκόπια, ενώ το έργο της ΑΕΚ Λάρνακας για πρόκριση στους ομίλους του Europa δυσκόλεψε μετά την ήττα με 3-1 από την Πλζεν.

Μέγα κάζο για την Φενέρμπαχτσε στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League. Η τουρκική ομάδα (με παίκτες όπως οι Καμενί, Βαλμπουενά, Σολδάδο, Ίσλα, Σκρτελ) γνώρισε ταπεινωτική ήττα στα Σκόπια από την Βαρντάρ που επικράτησε με σκορ 2-0.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με την προσπάθεια του Μπαργκεσιάν από κοντινή απόσταση στο 20’ και στις καθυστερήσεις πέτυχαν το αδιανόητο. Αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν με ένα… παλαβό αυτογκόλ του Μεχμέτ Τοπάλ να φτάσουν στο τελικό σκορ που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα –εκτός του Γκρκάνροφ- αποβλήθηκε και ο Σόουζα.

Πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς θα έχει και η ΑΕΚ Λάρνακας. Η κυπριακή ομάδα ξεκίνησε ιδανική κόντρα στην Πλζεν ανοίγοντας το σκορ στο 8’ με τον Ακοράν, πλήρωσε όμως την αδυναμία του Τρισκόφσκι να τελειώσει τις μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στη συνέχεια (16’, 34’). Κάτι που τελικά δεν έμεινε ατιμώρητο από τους γηπεδούχους οι οποίοι απάντησαν με τρία τέρματα κι έφτασαν στο 3-1.

Τα αποτελέσματα:

Χαφναρφιόρντουρ-Μπράγκα 1-2
(40’ Μπιόρνσον – 62’ Παουλίνιο, 79’ Στοΐλκοβιτς)

Βαρντάρ-Φενέρμπαχτσε 2-0
(20’ Μπαρσεγκιάν, 90’+2 αυτ. Τοπάλ)

Πλζεν-ΑΕΚ-Λάρνακας 3-1
(29, 74’ πεν. Μπάκος, 36’ Κόλαρ – 8’ Ακοράν)

Λουντογκόρετς-Σουντούβα 2-0
(61’ Μότι, 76’ Μισιντγιάν)

Αλτάχ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1
(67’ Κιάταρσον)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x