Champions League

Ξεκινάει το πιο «τρελό» Champions League όλων των εποχών: 2,5 δισ. ευρώ σε μεταγραφές!

Είναι… τρελά τα λεφτά, Άρη! Το φετινό Champions League είναι το πιο «ακριβό» ever, με τις 32 ομάδες να έχουν σπαταλήσει συνολικά 2,2 δισ. ευρώ για μεταγραφές! Στον… Θεό Παρί, Σίτι, Μπάρτσα και Τσέλσι!

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός: Το ποδόσφαιρο ζει μία περίοδο… τρέλας τα τελευταία χρόνια, με απίθανα ποσά -που δεν χωράει εύκολα ο νους- να ξοδεύονται για μεταγραφές, συμβόλαια και ούτω καθεξής.

Και μόνο να σκεφτεί κανείς πως κοτζάμ Ζινεντίν Ζιντάν κόστισε… μόλις 78 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω, στο μακρινό 2001, την ώρα που, σήμερα, ένας 19χρονος, ονόματι Εμπαπέ, κοστολογήθηκε κοντά στα 180, καταλαβαίνει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα…

Όπως, επίσης, καταλαβαίνει και πόσο «τρελό» θα είναι, μ' αυτά και μ' αυτά, το νέο Champions League!

Η φετινή διοργάνωση, λοιπόν, θα είναι η πιο ακριβή όλων των εποχών, με τις 32 ομάδες να έχουν σπαταλήσει, συνολικά, για μεταγραφές, το μυθικό ποσό των 2,5 δισ. ευρώ -όσοι είναι, δηλαδή, οι φόροι του ελληνικού κράτους για το 2017!

Φυσικά, δεν συγκρίνεται η κίνηση της Μάριμπορ ή της Καραμπάγκ στο μεταγραφικό παζάρι με τους… πλούσιους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Αλίμονο…

Ενδεικτικά, Παρί, Σίτι, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχουν ξοδέψει 1,1 δισ. ευρώ από αυτά τα 2,5! Συγκεκριμένα, οι Παριζιάνοι, που είναι… χαλαρά και στην κορυφή της σχετικής λίστας, 418 εκατ. ευρώ, ενώ «πολίτες» και Καταλανοί ακολουθούν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση, με 244,3 και 234,5 εκατομμύρια, αντίστοιχα!

Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι καν στη 10άδα, καθώς βρίσκεται μόλις στη 16η θέση, έχοντας δαπανήσει 42,5 εκατ. ευρώ και την ακολουθεί η συμπολίτισσα Ατλέτικο, με 36. Πίσω από την Μπαρτσελόνα, δηλαδή, στα… έξοδα για μεταγραφές, είναι η Σεβίλλη, έχοντας «σκάσει» 64 «χαρτιά» για την ενίσχυσή της!

Πολλές σπατάλες, δε, από την άλλη, έκαναν οι αγγλικές ομάδες -με εξαίρεση τη Λίβερπουλ, που είναι 11η. Οι «κόκκινοι», όμως, μαζί με Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ και Τότεναμ ξόδεψαν, συνολικά, 806,8 εκατ. ευρώ, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να… ματώνει περισσότερο, φέρνοντας στο Μάντσεστερ Ντανίλο, Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουόκερ και Μεντί αντί 244,3 εκατομμυρίων! Πίσω από τους Γάλλους, δηλαδή, που έκαναν… πάρτι με Παρί (κυρίως) και Μονακό, είναι οι Άγγλοι και στην 3η θέση οι Ισπανοί.

Και οι Ιταλοί, πάντως, δεν πήγαν πίσω, με τις Γιουβέντους, Ρόμα και Νάπολι να βγάζουν από την… τσέπη κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Πώς το έλεγε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο, στη «Λόλα»;

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη…

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x