Stoiximan Super League

Ξεμπλόκαρε τον Πανιώνιο ο Κοκκαλάς!

Στην κακή του μέρα, ο Πανιώνιος χρειάστηκε το ολέθριο λάθος του Κοκκαλά, στο 82', για να κάμψει την αντίσταση (2-1) του μαχητικού Πλατανιά, που έπαιζε με 10 από το 72', παραμένοντας σε δεινή θέση.

«Αλύγιστος» και στην κακή του μέρα ο Πανιώνιος!

Οι «κυανέρυθροι» τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στον ψυχωμένο Πλατανιά, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή Super League, αλλά η (αυστηρή) αποβολή του Κοροβέση στο 72' και το ολέθριο λάθος του Κοκκαλά, ο οποίος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα στο φάουλ του Γεσίλ από 40 μέτρα, δέκα λεπτά αργότερα (82'), με τον Γκιοατά να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει, έφεραν το τελικό 2-1 στη Νέα Σμύρνη για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο Σπιριντόνοβιτς, στο 29', άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ενσικουλού, στο 61', ισοφάρισαν οι Χανιώτες. Από μία τεράστια ευκαιρία είχε κάθε ομάδα στο 90' της αναμέτρησης!

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους «κυανέρυθρους» από τις 24 Σεπτεμβρίου(!) και την «τεσσάρα» επί της ΑΕΛ, ακολούθησαν, ωστόσο, τα τρία παιχνίδια απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει για δεύτερη σερί αγωνιστική, μετά και το «διπλό» στη Λεωφόρο και να φτάνει τους 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον 4ο Ατρόμητο.


Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Καταδικαστική, πιθανότατα, η νέα ήττα για τον Πλατανιά, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς και θα χρειαστεί όπως φαίνεται, ένα μικρό θαύμα, προκειμένου να παραμείνει στα «σαλόνια». Η εμφάνισή του, όμως, στη Νέα Σμύρνη αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας…

inner

To ματς


Ένα… τέταρτο ήταν το πρώτο ημίχρονο.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούσε, ωστόσο, να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κοκκαλά. Από την άλλη, ο Πλατανιάς προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις -αρκετές- λάθος μεταβιβάσεις των «κυανέρυθρων» στο ξεκίνημα και επιχειρούσε αντεπιθέσεις, δίχως, πάντως, επιτυχία.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 17ο λεπτό, για να καταγράψουμε την πρώτη φάση στην αναμέτρηση, όταν ο γκολκίπερ των Κρητικών είπε με υπερένταση «όχι» στο δυνατό σουτ του Χατζισαφί. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η «απάντηση» των φιλοξενούμενων, με τον Δημούτσο να δοκιμάζει το πόδι του, αλλά τον Κότνικ να μπλοκάρει στη γωνιά του, και ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων, στο 22', όταν ο Μασούρας έβγαλε, με καταπληκτική μπαλιά, στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά τον Ντουρμισάι, αυτός έκανε το σουτ με το αριστερό, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε διαγώνια, άουτ, δίπλα από το δοκάρι!

inner
Από εκεί και πέρα, είχαμε το σουτ του Κοροβέση, στο 25', και τη σωτήρια κόντρα του Χατζισαφί, και, ένα λεπτό αργότερα, τον «κεραυνό» του Μασούρα, να περνάει άουτ, για να φτάσουμε στο… γκολ! Στο 29', λοιπόν, ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ντικαμονά, ξεγέλασε τον Κοκκαλά και κατέληξε, με τη βοήθεια και της ρίζας του δοκαριού, στα δίχτυα του Πλατανιά! Οι Χανιώτες, πάντως, είχαν την ευκαιρία στο 32' να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, αλλά η κεφαλιά του Μπούντνικ, από τη μικρή περιοχή, κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ.

Ακολούθησε ένα πολύ μεγάλο διάστημα… απραξίας και, ουσιαστικά, η ισοφάριση της κρητικής ομάδας, στο 61', ήταν η επόμενη φάση της αναμέτρησης(!), καθώς ο Πανιώνιος «κατέβασε ταχύτητα», ενώ και οι φιλοξενούμενοι, παρότι το «πάλευαν», δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κότνικ. Τελικά, χρειάστηκαν την απίθανη εκτέλεση φάουλ από τον Ενσικουλού, για το 1-1, με το ματς να γίνεται… ροντέο στο τελευταίο μισάωρο!

inner
Ειδικά, δε, μετά την αποβολή του Κοροβέση, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 72', το παιχνίδι μετατράπηκε σε… θρίλερ, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να πιέζουν, ώστε να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Πλατανιάς «κρατούσε». Μέχρι το 82'… Από μία εκτέλεση φάουλ του Γεσίλ, από 40 μέτρα, ο Κοκκαλάς έκανε ένα τραγικό λάθος, αφού δεν μπόρεσε, απλά, να συγκρατήσει την μπάλα, και ο Γκιοατά, που πήρε το «ριμπάουντ», λύτρωσε τους «κυανέρυθρους», μέσα σε ντελίριο στη Νέα Σμύρνη!

Το φινάλε ήταν… ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς, στο 89', ο Ντουρμισάι έβγαλε μόνο του, σχεδόν σε κενή εστία, τον Σπιριντόνοβιτς, και αυτός έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Δημούτσος χάνει και αυτός μεγάλη ευκαιρία, για να ξεράνει τον Πανιώνιο, ο οποίος κράτησε, τελικά, το υπέρ του 2-1.

inner

inner

Οι συνθέσεις


Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί (80' Βουκελάτος), Γκιοατά, Λάμπρου (65' Σαραμαντάς), Κόρμπος, Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (72' Γεσίλ), Ντουρμισάι

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά, Στάμου, Βάντερσον, Δημούτσος (90' Πατράλης), Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (87' Γκρζέλακ), Κοροβέσης, Μπούντνικ (78' Ουές)

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x