Κύπελλο Ελλάδας

«Ξεμπούκωσε» για τα καλά ο ΠΑΟΚ!

Αγγαρεία μεν, πολλά τα κέρδη δε! Με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις, τον Πέλκα να… φωνάζει «παρών» και τους Λημνιό, Ελ Καντουρί να πετυχαίνουν τα πρώτα τους τέρματα, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 5-0 τον Αιγινιακό!

Κύριος στην… υποχρέωση ο ΠΑΟΚ!

Με πολλές αλλαγές στην 11άδα του, ο ορεξάτος «δικέφαλος» συνέτριψε 5-0 τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο, στο αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, και προκρίθηκε με το απόλυτο και ως πρώτος, φυσικά, στους «16» του θεσμού.

Πολλά τα κέρδη για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που είδε τον Πρίγιοβιτς να… ξεμπουκώνει, βρίσκοντας δύο φορές δίχτυα, αλλά και τον Δημήτρη Πέλκα να… βροντοφωνάζει «παρών», «σερβίροντας» δύο φορές και πραγματοποιώντας, συνολικά, εξαιρετική εμφάνιση.

Πολύ καλός και ο Λημνιός, που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με το πρώτο του γκολ στα… ασπρόμαυρα, έχοντας και την ασίστ για το τέρμα του Σάκχοφ, ενώ το όνομά του στον φωτεινό πίνακα έγραψε για παρθενική φορά και ο Ελ Καντουρί!

Τις εντυπώσεις, πάντως, έκλεψε ο 16χρονος Γιώργος Βρακάς, ο οποίος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα του «δικεφάλου» σε επίσημο ματς, καταρρίπτοντας το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Απόστολου Τσουρέλα, από τις 14 Φεβρουαρίου 1980!

Πώς έπαιξε


inner

Το ματς


Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, και τον 16χρονο Γιώργο Βρακά να «σπάει» ένα… στοιχειωμένο ρεκόρ, το ζητούμενο, σε ένα παντελώς αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδι, απέναντι στον αδύναμο Αιγινιακό, ήταν να δει ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόσα… απίδια πιάνει ο σάκος αναπληρωματικών και πιτσιρικάδων.

Πλην του Βρακά, λοιπόν, ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε τους, επίσης νεαρούς, Πούγγουρα και Δεληγιαννίδη στην άμυνα, αλλά και τον Λημνίο στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ στο αρχικό σχήμα του «δικεφάλου» επανήλθαν Μαουρίσιο και Σαμπράνο. Τις εντυπώσεις, ωστόσο, «έκλεψε» ο… διαολεμένος Δημήτρης Πέλκας, που βροντοφώναξε «παρών» -ίσως και ενόψει Ξάνθης!

inner
Ο 24χρονος είχε τρομερή όρεξη, ζητώντας συνεχώς μπάλα, με αποτέλεσμα όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ να περνάει από τα πόδια του Γιαννιτσιώτη εξτρέμ, ο οποίος… σέρβιρε κιόλας! Μόλις στο 6ο λεπτό, στην πρώτη φάση του ματς, ο Πέλκας βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Λημνίο, με τον 19χρονο να πετυχαίνει, με όμορφο πλασέ, το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, ανοίγοντας το σκορ.

inner
Από εκεί και πέρα, πάντως, ο «δικέφαλος» έπεσε πάνω στον… αγέραστο Θανάση Τόλιο, με τον 40χρονο γκολκίπερ να κρατάει χαμηλά το σκορ, αλλά μόνο στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου «ξεμπούκωσε» για τα καλά. Για την ακρίβεια, ο Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που ξέσπασε, παρασύροντας και τους υπόλοιπους.

Στο 53', από τη νέα, εξαιρετική ασίστ του Πέλκα, ο Σέρβος επιθετικός βγήκε τετ-α-τετ, προσποιήθηκε και «έγραψε» το 2-0, ενώ, στο 67', έγινε αποδέκτης της μπάλας (ήταν εκτεθειμένος, πάντως) στη μεγάλη περιοχή του Αιγινιακού και αφού έκανε μία εξαιρετική κίνηση, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο του «δικεφάλου». Μάλιστα, και στα δύο τέρματά του ο Πρίγιοβιτς δεν πανηγύρισε, απλά έτρεξε και μάζεψε γρήγορα την μπάλα από τα δίχτυα, καθώς ήταν… αγριεμένος, δείχνοντας πως θέλει να σκοράρει όσες περισσότερες φορές γίνεται!

inner
Το χατ-τρικ, ωστόσο, δεν ήρθε, τελικά, για τον 27χρονο φορ, ήρθε, όμως, το παρθενικό γκολ και του Ελ Καντουρί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον Μαροκινό να κάνει το 4-0 στο 71', με τον Σάκχφ να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 82', με ωραία κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Λημνιού.

inner

Τα γκολ



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Αντωνιάδης, Γκατζολάρι (Ζούρκος 64'), Δωματάς, Παπαδόπουλος, Ντόγος (Φουρτζίου 55'), Καρακώστας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ζαμπράνο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (Κάτσε 56'), Λημνιός, Πέλκας (Πρίγιοβιτς 61'), Βρακάς (Ελ Καντουρί 64'), Πρίγιοβιτς.

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x