Stoiximan Super League

Ξεμπούκωσε με… ταύρο Εσιέν

Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα (αλαλούμ με τον διαιτητή), οι Μπεργκ-Καρέλης (κατά βάση) έβαζαν γκολ με τη... σέντρα και ο Παναθηναϊκός επικράτησε 6-0 του Πανελευσινιακού. Πρώτο 90λεπτο για Εσιέν.

Το «ξεμπούκωμα» των επιθετικών του (Μπεργκ-Καρέλη), το πρώτο 90λεπτο του Μάικλ Εσιέν, το ντεμπούτο του Τελάντερ, η γκολάρα του μικρού Λάμπρου και οι… αποδοκιμασίες απ’ τον κόσμο (με πανό κατά Αναστασίου και σύνθημα κατά παικτών) είναι αυτά που κρατά ο Παναθηναϊκός από το φιλικό 6-0 κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με αρκετούς «βασικούς», προκειμένου ο Γιάννης Αναστασίου να τους δώσει την ευκαιρία να… ξεμουδιάσουν. Η πρώτη φάση ήρθε στο 8’ με τον Δημόπουλο να ανατρέπει τον Καρέλη, που έβγαινε φάτσα με το γκολ και τον διαιτητή Κορδολαίμη να του δείχνει κόκκινη.

Μπορεί η απόφασή του να ήταν σωστή –βάσει κανονισμών- ωστόσο παρά και την προτροπή των ανθρώπων του τριφυλλιού να παραμείνει ο αντίπαλος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, για να μην χαθούν οι ισορροπίες, αυτό δεν συνέβη…

inner

Με τους γηπεδούχους λοιπόν να παίζουν με δέκα παίκτες, ήταν αναμενόμενο οι φιλοξενούμενοι να ανακτήσουν πλήρως τα ηνία του ματς και να παίζουν ουσιαστικά μονότερμα. Πέραν δύο καλών σουτ (με Μπεργκ), μέχρι το 30’ δεν είχαν κάτι σπουδαίο να παρουσιάσουν και η νωθρότητα ήταν αυτή που είχε κάνει την εμφάνισή της.

Ωστόσο, ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα απέναντι στους δέκα του Πανελευσινιακού ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό. Στο 31’ ο Καρέλης τέλειωσε όμορφα την μπαλιά του Ζέκα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (από σέντρα Καλτσά). Οι ρόλοι των δύο αντιστράφηκαν στο 36’, ενώ στο 39’ ο Καλτσάς από σκόρερ έγινε εκ νέου δημιουργός, με τον Σουηδό να πετυχαίνει δεύτερο τέρμα με το αριστερό για το 4-0. Το 5-0 του πρώτου μέρους έγινε με τον Καρέλη (εξίσου δεύτερο τέρμα του) από πάσα Χουχούμη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξίσου με δέκα, καθώς αποχώρησε ηθελημένα ο Καρέλης, προκειμένου να υπάρξει εκ νέου ισορροπία (καθώς ο διαιτητής ήταν ανένδοτος στο να επιστρέψει ο Δημόπουλος στην ενδεκάδα του Πανελευσινιακού). Το τέμπο στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν καλό, ο ρυθμός έπεσε γρήγορα, ωστόσο ο μικρός Λάμπρου πέτυχε γκολάρα, με υπέροχο ψιλοκρεμαστό τελείωμα γράφοντας στο 61’ το τελικό 6-0 για τον Παναθηναϊκό. Φάσεις πολλές δεν υπήρχαν, η κατοχή μοιράστηκε περισσότερο σε σχέση με το πρώτο μέρος, με την άμυνα του τριφυλλιού να μην δέχεται πίεση, πέραν ενός σουτ του Ναούμ που αποκρούστηκε από τον Γιαννακόπουλο.

inner

Ο Τελάντερ έπαιξε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα, ενώ ο Εσιέν κατέγραψε το πρώτο του 90λεπτο. Έδειξε σε... συμπαθητική φυσική κατάσταση (αν και στο δεύτερο μέρος ήταν εμφανώς πιο κουρασμένος), απλός πολύ στο παιχνίδι του, κρατούσε την θέση του, δεν αισθάνθηκε πίεση, δεν βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι, όντας καθαρό «εξάρι».

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα:



ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος, Λίτσος, Δημόπουλος, Γκεμίσης, Τσίγκρος, Ανδρίκος. Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γιαννιτσάνης, Κακαράς (43' Κασνέτση). Πάγκος: Χαλιώτης, Πλαβούκος, Πούρνος, Ναούμ, Τζώρτζης, Κυγάης, Δεσπολάρι, Νικολάου, Μπαρμπόσα, Μπλάνκο, Ελευθεριάδης, Παπαδόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γιαννακόπουλος (73’ Βασίλας), Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Τελάντερ, Χουχούμης, Εσιέν, Ζέκα (46’ Αγγελόπουλος Β.), Ατζαγκούν, Καλτσάς, Καρέλης, Μπεργκ (46’ Λάμπρου).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος, Λίτσος, Δημόπουλος, Γκεμίσης, Τσίγκρος, Ανδρίκος. Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γιαννιτσάνης, Κακαράς (43' Κασνέτση). Πάγκος: Χαλιώτης, Πλαβούκος, Πούρνος, Ναούμ, Τζώρτζης, Κυγάης, Δεσπολάρι, Νικολάου, Μπαρμπόσα, Μπλάνκο, Ελευθεριάδης, Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x