Stoiximan Super League

Ξεπέρασε τα 80 εκατ. ευρώ η επένδυση Σαββίδη

Άλλα 8 εκατ. ευρώ θα βάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να καλύψει τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο Ιβάν Σαββίδης. Η συνολική του επένδυση την τελευταία τετραετία αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ!

Για μία ακόμη φορά ο Ιβάν Σαββίδης θα βάλει το χέρι στην τσέπη για τον ΠΑΟΚ. Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλύψει εξ ολοκλήρου μόνος του ο μεγαλομέτοχος, ο οποίος θα αυξήσει έτσι το ποσοστό του από 80,1% σε 82%.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη βάλει 56 εκατ. ευρώ μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η συνολική του επένδυση υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ. Το ποσό που θα μπει τώρα αφορά στη χρήση της σεζόν 2015-16, ενώ για τις καλοκαιρινές μεταγραφές και λοιπές κινήσεις της ΠΑΕ θα απαιτηθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε ένα χρόνο.

Το παρών στην γενική συνέλευση έδωσαν οι Γκαγκάτσης, Μαυρομάτης, Γκοντσάρεβα, Πανοζάχος (φοροτεχνικός ΠΑΕ ΠΑΟΚ) κι ο σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Κώστας Φωτιάδης.

Το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται στα 71.524.538,40 ευρώ, δηλαδή 238.415.128 ονομαστικές μετοχές. Η αύξηση θα είναι ανοιχτή για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή έως τις 20 Ιουλίου, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα μήνα, ενώ η ΑΜΚ αφορά καταθέσεις τουλάχιστον 100.000 ευρώ και συνολικά πρόκειται για 2.670.000 ονομαστικές μετοχές, με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ η κάθε μία. Τιμή διάθεσης της κάθε μετοχής είναι 0,333 ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x