Stoiximan Super League

Ξέρανε την ΑΕΚ ο Μάτος!

Του βγήκε η… ψυχή, αλλά πανηγύρισε. Ο ΠΑΟΚ λύγισε 1-0 με buzzer-beater του Μάτος την ΑΕΚ στην Τούμπα και πήρε τεράστια νίκη, μένοντας ζωντανός για τον τίτλο. Από λάθος του βοηθού προήλθε το γκολ.

Τα κατάφερε στο τέλος ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ίβιτς πήρε στο φινάλε το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα χάρη σε τέρμα του Μάτος στο τελευταίο λεπτό 1-0 (90+4’).

Αρκετά συντηρητικό πρώτο ημίχρονο, με τους δύο προπονητές να μην παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα και να θέτουν ως προτεραιότητα την διατήρηση του «μηδέν» στα μετόπισθεν. Από μία ευκαιρία για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τον Λέοβατς να βλέπει αρχικά (29’) τον Ανέστη να είναι σε ετοιμότητα και στη συνέχεια τον Αλμέιδα (45+2’) να μην σημαδεύει την εστία του Γλύκου.

Καλύτερο το δεύτερο 45λεπτο, με την Ένωση να είναι ελαφρώς πιο ζωηρή μπροστά και να αγγίζει το γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο, όμως το δοκάρι δεν του έκανε την χάρη (74’). Το φινάλε του παιχνιδιού βρήκε τους γηπεδούχους στην επίθεση και τον Ανέστη σε μεγάλη βραδιά. Η επιμονή του ΠΑΟΚ έφερε και την ανταμοιβή λίγο πριν την εκπνοή, όταν ο Μάτος σκόραρε με προβολή από κοντά (90+4’). Το γκολ του «δικέφαλου του Βορρά» προήλθε από κόρνερ, το οποίος κακώς υπέδειξε ο βοηθός αφού η μπάλα είχε βγει άουτ.

Το ματς:



Αρκετά προσεκτικό, αλλά και σχετικά ζωηρό, το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ από την μία, δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει την περιοχή της, κρατώντας ψηλά τις γραμμές της, ενώ απ’ την άλλη οι γηπεδούχοι έψαξαν ανεπιτυχώς διαδρόμους προς την εστία του Ανέστη με μακρινές κάθετες πάσες. Η ουσία είναι ότι το πρώτο 20λεπτο στην Τούμπα πέρασε με μπόλικα λάθη στο κέντρο και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις για κανέναν από τους δύο «δικεφάλους».

inner

Ο Ίβιτς πέρασε στην… αντεπίθεση ανεβάζοντας τις γραμμές της ομάδας του, η οποία χάλασε την κυκλοφορία της Ένωσης κι άρχισε σιγά-σιγά να πιέζει. Η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία ήρθε με εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς λίγο πριν το μισάωρο, όμως ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε σε θέση επίθεσης, όμως οι κιτρινόμαυροι παρά την πίεση που δέχτηκαν, έβγαλαν τις άμυνες και λίγο έλειψε να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο φινάλε του ημιχρόνου όμως ο Αλμέιδα έχασε τεράστια ευκαιρία.

Με την ΑΕΚ να παίρνει την μπάλα στο πόδια της και να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στην Τούμπα. Η ομάδα του Μοράις, με τους Μάνταλο-Μπακασέτα και Πατίτο να είναι εκτός ντέρμπι, έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει όμως ούτε ο ΠΑΟΚ ήταν σε θέση να δημιουργήσει κινδύνους παρά τις προσπάθειες των Κάμπος, Ροντρίγκες και Μάτος από τα άκρα.

inner

Το παιχνίδι άρχισε μετά από αρκετή ώρα να βρίσκει ρυθμό και οι δύο ομάδες έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και μάλιστα στο ίδιο λεπτό (74’). Πρώτα ο Λάζαρος είδε το δυνατό του σουτ να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και στην συνέχεια ο Ανέστης «έβγαλε» κοντινό σουτ του Ροντρίγκες έξω από την περιοχή. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ίβιτς πήραν τα ηνία κι άρχισαν να πιέζουν όμως κάθε τους προσπάθεια εξουδετερωνόταν από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Τελικά, στην τελευταία φάση ο Μάτος έστειλε με κοντινή προβολή (90+5’) την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι προήλθε από κόρνερ που κακώς υποδείχτηκε από τον βοηθό.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (63’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (74’ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87’ Περέιρα)

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Χαρίσης, Βαρέλα, Κίτσιου

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (84’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο (70’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αλμέιδα (90’ Αραβίδης)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Ντίας, Μπακάκης, Πέκχαρτ

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο:
Τούμπα

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x