Stoiximan Super League

Ξέρανε τον Παναθηναϊκό ο Λιβάγια!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μολέδο και βρισκόταν αγκαλιά με μια ακόμη νίκη σε ντέρμπι όμως ο Λιβάγια είχε άλλη γνώμη. Ο Κροάτης με γκολ στην… εκπνοή κράτησε όρθια την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (1-1).

Έσωσε την ΑΕΚ ο Λιβάγια! Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια… ανάσα από νέα νίκη σε ντέρμπι στη Λεωφόρο, όμως ο Κροάτης με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων 90+5’ είχε άλλη γνώμη, 1-1.

Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μολέδο. Η Ένωση πίεσε, όμως με εξαίρεση μια φάση του Γαλανόπουλου δεν είχε ευκαιρίες και οι πράσινοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς στη Λεωφόρο, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο αφού οι κιτρινόμαυροι ρίσκαραν και το Τριφύλλι έβρισκε περισσότερους χώρους στην κόντρα. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός χάλασε, λόγω των συνεχών εντάσεων μεταξύ των παικτών κάτι που βέβαια έδειχνε να βολεύει τους γηπεδούχους. Ενώ απέμεναν δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Αϊντάρεβιτς «ξεκλείδωσε» με υπέροχη μπαλιά την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Λιβάγια με σουτ, το οποίο κόντραρε κι άλλαξε πορεία, νίκησε τον Βλαχοδήμο (90+5’) σώζοντας την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Το ματς:



Φουλ πίεση από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα το ντέρμπι να μην έχει ρυθμό παρά μόνο πολλά λάθη και συνεχείς μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Τα δεδομένα άλλαξαν πολύ νωρίς. Ύστερα από στημένη φάση που ανέλαβε ο Χίλιεμαρκ, η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο και ο Μολέδο (10’) άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του και δεν απειλήθηκε καθόλου την ώρα που η Ένωση προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να πατήσει στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

inner

Σταδιακά οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσαν οι πράσινοι και άρχισαν να πιέζουν. Στο 26’ ο Γαλανόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει, όμως έστειλε την μπάλα άουτ με πλασέ μέσα στην περιοχή. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το Τριφύλλι, που έχασε και τον Μολέδο λόγω τραυματισμού (37’), πιέστηκε αρκετά. Η ΑΕΚ ήταν έξω από την περιοχή, άγχωσε τους γηπεδούχους, όμως δεν μπόρεσε να βγάλει ευκαιρία με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπει στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη.

Πιο καλό ρυθμό είχε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χιμένεθ άλλαξε το 3-5-2 σε 4-4-1-1, η ΑΕΚ συνέχισε να προσπαθεί να πιέσει, ενώ ο Παναθηναϊκός έβρισκε περισσότερους χώρους στην κόντρα. Η ομάδα του Ουζουνίδη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο λειτούργησε καλύτερα στη μεσαία γραμμή και «χάλασε» την κυκλοφορία της Ένωσης, που πάντως είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 63’ όμως ο Λιβάγια μετά το ριμπάουντ από το σουτ του Λάζαρου έστειλε την μπάλα άουτ.

inner

Ο Χιμένεθ προσπάθησε με τις αλλαγές του να «φρεσκάρει» την ομάδα του, όμως οι πράσινοι δεν έχαναν με τίποτα την συγκέντρωσή τους και δεν έδωσαν δικαιώματα. Σταδιακά κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα και άρχισαν να παίζουν και με το ρολόι, αφού κάθε λεπτό που περνούσε ήταν υπέρ τους. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός χάλασε τελείως αφού σε κάθε μονομαχία υπήρχε ένταση. Τελικά, ενώ απέμενε ελάχιστος χρόνος για το φινάλε, οι κιτρινόμαυροι «σόκαραν» τους γηπεδούχους. Ο Αϊντάρεβιτς με εξαιρετική μπαλιά «άνοιξε» την πράσινη άμυνα και ο Λιβάγια με σουτ, το οποίο κόντραρε, νίκησε τον Βλαχοδήμο (90+5’) και «πάγωσε» τη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις:



Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37’ Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67’ Άλτμαν), Μολίνς (90+2’ Ρέις)

Στον πάγκο: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσοον, Μουνιέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Τσιγκρίνσκι, Κονέ, Πατίτο

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Τρύφωνας Πετρόπουλος

Γήπεδο: Λεωφόρος

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x