Stoiximan Super League

Ξέρανε τον Πλατανιά και φουλάρει για Ευρώπη η Ξάνθη!

Φουλάρει για τα πλέι-οφ η Ξάνθη. Οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ με τον Γιουνές στα Πηγάδια και στη συνέχεια κράτησαν τον Πλατανιά στο «μηδέν» (1-0) χάρη στις αποκρούσεις του εξαιρετικού Ζίβκοβιτς.

Τεράστια νίκη για την Ξάνθη. Οι Ακρίτες επικράτησαν 1-0 στα Πηγάδια κόντρα στον Πλατανιά ανέβηκαν στην 5η θέση (+3 από την ΑΕΚ που παίζει με τον Πανιώνιο) και μπήκαν ξανά στην ζώνη των πλέι-οφ.

Το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε στο 38ο λεπτό με ωραία κεφαλιά ο Γιουνές. Οι Χανιώτες το πάλεψαν είχαν πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Ζίβκοβιτς, ο οποίος με μεγάλες αποκρούσεις κράτησε όρθια την ομάδα του.

Την επόμενη αγωνιστική η Ξάνθη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κέρκυρα, ενώ ο Πλατανιάς που έμεινε στην 7η θέση με 35 βαθμούς φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στα Περιβόλια.


Το ματς:



Αρκετά καλό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Πλατανιάς έψαξαν το λάθος του αντιπάλου πιέζοντας ψηλά. Μπορεί το ματς στα Πηγάδια να μην είχε μεγάλη φάση, ωστόσο, ο ρυθμός ήταν σχετικά γρήγορος με τους Χανιώτες να λειτουργούν καλύτερα και να κόβουν στην μέση τους Ακρίτες που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα.

Σταδιακά η ομάδα του Λουτσέσκου άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να στριμώχνει τον Πλατανιά. Οι παίκτες του Παράσχου δεν λειτούργησαν καλά στις στημένες φάσεις και τελικά κάπως έτσι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού ο Γιουνές εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στην μικρή περιοχή και με όμορφη κεφαλιά από την μικρή περιοχή στο 38ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν, προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν απείλησαν τον Ζίβκοβιτς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς. Οι Χανιώτες είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, ενώ η Ξάνθη άφησε μέτρα στο γήπεδο κι έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Τόσο οι φιλοξενούμενοι, όσο και οι Ακρίτες είχαν σημαντικές ευκαιρίες. Για τους γηπεδούχους ο Τριάδης θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όμως στο 65’ σημάδεψε το δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση πλάσαρε από πλεονεκτική θέση άουτ, ενώ η ομάδα του Παράσχου έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ζίβκοβιτς (εξαιρετικές αποκρούσεις στο 54’ και στο 71’).

Με το πέρασμα των λεπτών η Ξάνθη «πάγωσε» τον ρυθμό. Ο Λουτσέσκου έφερε κοντά τις γραμμές της ομάδας του και ο Πλατανιάς το έριξε στα γεμίσματα, τα οποία «καθάριζαν» οι αντίπαλοι αμυντικοί. Το ματς ολοκληρώθηκε, τελικά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τεράστια νίκη και τον Μανούσο να φωνάζει για πέναλτι που ζήτησε στην τελευταία φάση (90+3’ ) έπειτα από μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη, όπου ο ρέφερι του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Οι συνθέσεις:


Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Λάζιτς (68’ Λουσέρο), Καμαρά (82’ Μεχία), Ντε Λούκας, Τριάδης, Βασιλακάκης (89’ Πιτσέλι), Γιουνές

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Καρασαλίδης, Ράνος, Σίλα

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (56’ Γουνδουλάκης), Πριντέτα, Βάντερσον, Γιορέντε, Καρυπίδης, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (85’ Στανισάβλιεβιτς), Σίγκνιεβιτς, Μανούσος

Στον πάγκο: Κοκκαλας, Ντίνας, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Ντεβέσα

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Πηγάδια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x