Stoiximan Super League

Ξεσηκωμός των προσφυγικών σωματείων για το γήπεδο της ΑΕΚ!

Κίνημα για την «Αγιά-Σοφιά», που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, οργανώνουν μεγάλα προσφυγικά σωματεία όλης της χώρας. Ζητούν συνάντηση με Βασιλόπουλο, ώστε να πιέσουν για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τον δικό τους αγώνα για να υποστηρίξουν την ΑΕΚ στο θέμα της «Αγιά-Σοφιάς» ετοιμάζουν προσφυγικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Σύλλογοι που αριθμούν κοντά στα 2.000 μέλη ο καθένας (μόνο οι «Ρίζες» έχουν 2.500) συστρατεύονται σε ένα κίνημα που θα επιδιώξει να ασκήσει πίεση στον Δήμο για το γήπεδο της «Ένωσης».

Με σύνθημά τους «έχουμε δικαίωμα στη μνήμη», τα δέκα μεγαλύτερα προσφυγικά σωματεία που έχουν δηλώσει ως τώρα συμμετοχή (συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας) ζητούν συνάντηση με τον Άρη Βασιλόπουλο.

Στο αίτημα που έχουν υποβάλλει αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν έχεις δικαίωμα να μπαίνεις εμπόδιο στη μνήμη μας» και εκτός από το θέμα του γηπέδου στέκονται στη δημιουργία του Μουσείου μέσα στο γήπεδο, το οποίο το χαρακτηρίζουν ως προσκύνημα στις πατρίδες της Μικρασίας αλλά και του Πόντου!

«Δεν μιλάμε για ένα απλό γηπεδικό ζήτημα μίας μεγάλης ομάδας, αλλά για εμάς είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό», είναι η θέση που του έχουν μεταφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτροπή που έχουν δημιουργήσει για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο υπάρχουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, αλλά και μέλη αυτών των σωματείων που μπορούν να επιχειρηματολογήσουν τεχνοκρατικά υπέρ του γηπέδου και όχι απλώς να… φωνάζουν για να ασκούν πίεση.

Τονίζεται, δε, ότι συνεχώς εγγράφονται και νέα μέλη στο κίνημα, με Συλλόγους Κωνσταντινοπουλιτών και Μικρασιατών απ’ όλη τη χώρα να δηλώνουν συμμετοχή και να δημιουργούν προσδοκίες ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ο αριθμός τους θα είναι διπλάσιος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x