Κύπελλο Ελλάδας

Ξέσπασε και ξεμπούκωσε η ΑΕΚ!

Με επτά γκολ (7-0) φόρτωσε τον αδύναμο Απόλλωνα Λάρισας η ΑΕΚ, κλειδώνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Τρεις ασίστ κι ένα γκολ ο Μπακασέτας, 2γκολ ο Λάζαρος, ξεμπούκωσε ο Αραούχο.

Για… πλάκα πέρασε η ΑΕΚ από το Αλκαζάρ. Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, έφτασε εύκολα στο 7-0 και κλείδωσε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αφεντικό σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν οι κιτρινόμαυροι. Τρεις ασίστ κι ένα γκολ από τον Τάσο Μπακασέτα. Οι δύο ήταν σε Τζανετόπουλο (19’) και Αϊντάρεβιτς (36’) από κόρνερ και η άλλη στον Λάζαρο (42’), που πέτυχε ακόμη ένα τέρμα στο 22’. Ξεμπούκωσε Αραούχο, ο οποίος βρήκε δίχτυα με δυνατό κοντινό σουτ στο 51’. Σκόραρε και ο Τρίστασον με πλασέ στην κενή εστία στο 79ο λεπτό. Επανεμφάνιση για τον Γιακουμάκη, που αγωνίστηκε για σχεδόν μισή ώρα.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
1.ΑΕΚ 6
2.Λαμία 3
3. Απόλλων Λάρισας 3
4.Καλλιθέα 0

Η αγωνιστική (2η):

Τρίτη 24/10

Λαμία-Καλλιθέα 1-0
(70’ Βάντερσον)

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7
(19’ Τζανετόπουλος, 22’,42’ Λάζαρος, 36’ Αϊντάρεβιτς, 40’ Μπακασέτας, 51’ Αραούχο, 79’ Τρίστασον)

Το ματς:



Εξαιρετικό ξεκίνημα από την ΑΕΚ στο ματς. Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν αντιμετώπισαν το ματς σαν αγγαρεία και μπήκαν με άγριες διαθέσεις για να καθαρίσουν από νωρίς. Ο Απόλλωνας Λάρισας δέχτηκε φάσεις σχεδόν με όλους τους τρόπους και στο 19ο λεπτό είδε την Ένωση να φτάνει στο γκολ με κεφαλιά του Τζανετόπουλου έπειτα από κόρνερ του Μπακασέτα. Οι κιτρινόμαυροι «σφράγισαν» τσακ-μπαμ τη νίκη, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους έπειτα από όμορφο γκολ του Λάζαρου, το οποίο βέβαια δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Αραούχο που έκανε την τελική πάσα ήταν εκτεθειμένος.

inner

Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε κάπως, αφού οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους και όσο μπορούσαν πρέσαραν. Όταν ξαναέβαλε το πόδι στο γκάζι η Ένωση ξεκίνησε και η καταιγίδα τερμάτων. Στο 36’ έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Αϊντάρεβιτς έκανε με κεφαλιά το 3-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο διεθνής μεσοεπιθετικός με ωραίο σουτ ξεγέλασε τον Φιρινίδη κι έγραψε το 4-0. Η ΑΕΚ είχε πάρει φωτιά και έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Μπακασέτας έκανε… χατ-τρικ στις ασίστ δίνοντας στον Λάζαρο το 5-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ έπαιξε στο ρελαντί στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτό δεν την έκανε ακίνδυνη επιθετικά. Οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχιζαν να μην αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα κι έφτιαχναν όποτε ήθελαν φάσεις. Στο 51’ ήρθε και η ώρα του Σέρχιο Αραούχο, που έπειτα από σκαφτή πάσα του Χριστοδουλόπουλου τελείωσε άψογα τη φάση με δυνατό σουτ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν σταθερά τη μπάλα στα πόδια τους και βρίσκονταν μονίμως στην επίθεση.

inner

Ο Απόλλωνας Λάρισας προσπαθούσε, όσο μπορούσε, να κρατήσει την μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό προκειμένου να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να «ανοίξει» κι άλλο το σκορ. Πάντως, οι γηπεδούχοι ούτε έτσι κατάφεραν να εμποδίσουν τους κιτρινόμαυρους να φτάσουν και σε έβδομο γκολ, το οποίο πέτυχαν με «ριμπάουντ» του Τρίστασον στο 79’ έπειτα από σουτ του Πατίτο. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και η μόνη αξιόλογη φάση ήταν ένα όμορφο γυριστό του Μίλιτς στο φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις:



Απόλλων Λάρισας (Θεοδοσιάδης Θεοδόσης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγροδήμος, Τσιλούλης (46’ Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (65’ Σκουπράς), Μίλιτς, Τζάνης, Μαυριάς (46’ Διβάνες)

Στον πάγκο: Παϊτέρης, Ιορδανίδης, Τσιάτας, Λουκάς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46’ Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Λάζαρος (54’ Πατίτο), Τρίστασον, Αραούχο (64’ Γιακουμάκης)

Στον πάγκο: Ανέστης, Γαλανόπουλος, Γιούσης

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x