Ιταλία

«Κυρία» ήταν η Μίλαν!

Όχι απλώς δεν είναι τελειωμένη, αλλά πάει και για πρωτάθλημα! Η Μίλαν, θυμίζοντας την ομαδάρα από τα παλιά, υπέταξε (1-0) τη Γιουβέντους με μια γκολάρα του Λοκατέλι και μείωσε στο -2 από την κορυφή!

Πολλοί την θεώρησαν τελειωμένη! Άλλοι δεν την υπολόγιζαν καν! Ωστόσο, η Μίλαν έδειξε ότι όχι μόνο είναι εδώ, αλλά πάει να χτυπήσει και το πρωτάθλημα. Παίζοντας με τρομερό πάθος, οι παίκτες του Βιντσέντσο Μοντέλα πήραν μια τεράστια νίκη (1-0) στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς! Πρώτο τρίποντο μετά από 7 σερί ήττες για τους Μιλανέζους που είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Ντοναρούμα, ενώ ο Λοκατέλι έκρινε το ματς με ένα εκπληκτικό παστέλι.

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημά του πολύ καλό ρυθμό, πάθος και θύμιζε περισσότερο από ποτέ, ένα ντέρμπι από τα παλιά! Οι σκληρές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου κυριαρχούσαν, με τις καλές φάσεις να λείπουν από το ματς. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, πάντως, ήταν για τη Γιουβέντους που στο 36ο λεπτό είδε το φάουλ του Πιάνιτς να καταλήγει στα δίχτυα του Ντοναρούμα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε σωστά καθώς ο εκτεθειμένος Μπονούτσι έκανε συμμετοχή στη φάση.

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος! Μπόλικο ξύλο, οι παίκτες της Μίλαν να τρώνε… σίδερα και να δείχνουν πως θέλουν περισσότερο αυτό το ματς! Και κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για να το πάρουν στο 65ο λεπτό! Ο Σούσε βγήκε από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα στον Λοκατέλι, ο οποίος με ένα ασύλληπτο διαγώνιο σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπουφόν στέλνοντας τη μπάλα στις… αράχνες και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Το γήπεδο είχε πάρει… φωτιά, ενώ και ο Αλέγκρι καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα! Έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να κερδίσει σε δεύτερο σερί ντέρμπι στο Μιλάνο και έβαλε στο ματς ότι επιθετικό είχε στον πάγκο! Μάταια, όμως! Οι παίκτες του Μοντέλα είχαν βάλει σκοπό να πάρουν το παιχνίδι, το μάτι τους… γυάλιζε και έδιναν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν το τρίποντο! Σε αυτό έβαλε και το χέρι του ο Ντοναρούμα, που στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε με τρομερή επέμβαση τη σουτάρα του Κεντίρα και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο αλλά και το… respect του Μπουφόν, που με το τέλος του ματς τον πλησίασε για να του δώσει ακόμη μια φορά συγχαρητήρια (σσ. το ίδιο είχε κάνει και μετά το τέλος του περσινού ντέρμπι).



Η 9η αγωνιστική:

Σάββατο 22/10

Σαμπντόρια- Τζένοα 2-1
(12'Μουριέλ, 49' Ίτσο αυτ. / 24' Ριγκόνι)

Μίλαν- Γιουβέντους 1-0
(65’ Λοκατέλι)

Κυριακή 23/10

Ουντινέζε- Πεσκάρα 13:30
Αταλάντα- Ίντερ 16:00
Κροτόνε- Νάπολι 16:00
Κάλιαρι- Φιορεντίνα 16:00
Τορίνο- Λάτσιο 16:00
Έμπολι- Κιέβο 16:00
Μπολόνια- Σασουόλο 16:00
Ρόμα- Παλέρμο 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (10η):

Τρίτη 25/10

Τζένοα- Μίλαν 21:45

Τετάρτη 26/10

Κιέβο- Μπολόνια 21:45
Φιορεντίνα- Κροτόνε 21:45
Ίντερ- Τορίνο 21:45
Γιουβέντους- Σαμπντόρια 21:45
Λάτσιο- Κάλιαρι 21:45
Νάπολι- Έμπολι 21:45
Πεσκάρα- Αταλάντα 21:45
Σασουόλο- Ρομα 21:45
Παλέρμο- Ουντινέζε 21:45

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x