Super League 2

Κυριακίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν πρέπει να σκοτώνεις τον ποδοσφαιριστή μέσα σου»!

Κατάθεση ψυχής από τον Ηλία Κυριακίδη στον ΣΠΟΡ FM! Ο 32χρονος, που, φέτος, σταμάτησε το ποδόσφαιρο και είναι, πλέον, βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην Παναχαϊκή, μίλησε για όλους και για όλα.

Έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του εμφανίστηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Ηλίας Κυριακίδης!

Ο 32χρονος, πρώην αμυντικός μέσος της ΑΕΚ, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του το καλοκαίρι και να πάρει… μπλοκάκι στα χέρια του, αφού ανέλαβε βοηθός προπονητή στην Παναχαϊκή, στο πλευρό του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Με αφορμή, λοιπόν, την καινούργια σελίδα της ζωής του, αλλά και το αυριανό (9/9) φιλικό προς τιμήν του, μεταξύ Ιωνικού και Παναχαϊκής, ο Κυριακίδης μίλησε στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο.

Αναλυτικά, είπε:

«Ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη στο δικό μου το μυαλό, το να ασχοληθώ με την προπονητική. Έχω την τιμή να εργάζομαι και να συνεργάζομαι με κάποιους ανθρώπους εδώ, στην Παναχαϊκή, πραγματικά, εξαιρετικούς, όπως, για παράδειγμα, τον τεχνικό διευθυντή μας και παλιό συμπαίκτη μου, Κώστα Κατσουράνη, που ορίζει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Υπάρχει οικονομική ευρωστία και απόλυτη υγεία στην ομάδα», ήταν, αρχικά, τα λόγια του.

Για να προσθέσει: «Πλησιάζει το πρώτο επίσημο παιχνίδι, με την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο Κύπελλο και κατόπιν με ΑΕΛ και Παναθηναϊκό. Και περιμένουμε, φυσικά και την κλήρωση του πρωταθλήματος. Ενώ θες να είσαι τυπικός, πάντως, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα, γιατί όλα καθυστερούν στην Ελλάδα».

Για το αυριανό (9/9) φιλικό με τον Ιωνικό: «Θα αγωνιστώ με τον Ιωνικό! Υπήρξε μία πρόταση από τον Ιωνικό, για να με τιμήσει, επίσης, όμως, θα βραβευτούν και οι Κατσουράνης, Χαλκιάς για την παρουσία τους στην Εθνική ομάδα, όπως και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, που ήταν μέλος του Ιωνικού, όταν τον έμαθε η υπόλοιπη Ελλάδα για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε, με την ομάδα να συμμετέχει στην Ευρώπη και στον τελικό Κυπέλλου

Προέρχομαι από τα τμήματα υποδομής του Ιωνικού και είναι, πραγματικά, μεγάλη μου τιμή και χαρά. Αυτό, είναι κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα. Να περιμένει μία ομάδα έναν παίκτη πάντα. Να είσαι στην καρδιά και στην ψυχή του κόσμου. Αυτό είναι θησαυρός. Στον Ιωνικό, άλλωστε, έκλεισα την καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Μακάρι να έχουμε αντίπαλο τον Ιωνικό, που προσπαθεί νόμιμα να μπει στη Football League
».

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής τόσο νέος και για το πώς «σκοτώνει» κάποιος τον ποδοσφαιριστή μέσα του: «Αυτό που έκανα ως παίκτης ήταν ότι σκεφτόμουν τους πάντες στην ομάδα. Από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο. Το πώς θα είμαστε λειτουργικοί. Πώς θα είναι η κοινωνική μας συμπεριφορά, η εικόνα μας. Οπότε, ήταν εύκολο το πέρασμα. Γιατί και τώρα πρέπει να σκέφτομαι για 40 ανθρώπους. Επίσης, δεν ανέλαβα πόστο σε γραφείο. Είναι υπέροχο ότι πατάω στο γήπεδο. Συνεχίζω και φοράω ποδοσφαιρικά παπούτσια, οπότε αυτό με μαλακώνει. Δεν πρέπει να σκοτώνεις τον ποδοσφαιριστή μέσα σου, για να θυμάσαι πάντα ότι απέναντί σου έχεις έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να έχει προβλήματα στο σπίτι του, με τη σύζυγό του, με τα παιδιά του, με το οικογενειακό του περιβάλλον».

Τέλος, για τους στόχους της Παναχαϊκής, δήλωσε: «Στόχος είναι να περάσεις από την ανυποληψία, να ''φύγεις'' από την Πελοπόννησο. Να ''κατασκευάσεις'' παίκτες. Να πως εδώ πως είναι όλοι Έλληνες οι ποδοσφαιριστές μας και υπάρχουν και γηγενείς. Είναι παραπάνω από τους τρεις βαθμούς αυτό το πράγμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x