Stoiximan Super League

Κυριάκος: «Το θέμα είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο με αρχές»

Το ρεύμα αλλαγής που υπάρχει στο ποδόσφαιρο ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ υποστήριξε ο Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, θεωρώντας δεδομένο πως η υπάρχουσα διοίκηση θα υποχωρήσει.

Για την αυριανή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και τον αέρα αλλαγής που υπάρχει στο ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Κυριάκος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ τόνισε πως δεν πρόκειται για συμμαχία των ομάδων, αλλά για συμφωνία που στόχο έχει η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου να διέπεται από νόμους και αρχές, θεωρώντας δεδομένη την αλλαγή της ηγεσίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που λένε για ρήξη Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τελευταία φιλανθρωπική κίνηση του Γιώργου Σαββίδη, αλλά και την δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στον Μάκη Γκαγκάτση.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» με τους Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου:

Για το ότι δημοσιοποίησε την κίνηση του Γιώργου Σαββίδη να δώσει χίλια διαρκείας σε ανέργους: «Τα “άκουσα” γιατί δεν έπρεπε να το αποκαλύψω. Κάποιες φορές, όμως, πρέπει να ξεπερνάς τη σεμνότητα κάποιων ανθρώπων και να δημοσιοποιείς κάποια πράγματα. Διαφορετικά μένουν στην αφάνεια πράγματα που πρέπει να ειπωθούν και φαίνονται άλλα που δεν θα έπρεπε. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, στον γάμο του Γιώργου γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Η οικογένεια Σαββίδη έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στην επιχειρηματική Ελλάδα. Ο Γιώργος στενοχωρήθηκε σε προσωπικό επίπεδο, είναι άνθρωπος πολύ κοντά στη νοοτροπία τη δική μας. Η κίνηση είναι αποκλειστικά δική του. Τα αγόρασε για να τα διαθέσει με έναν τρόπο που θα γνωστοποιήσουμε τις επόμενες μέρες, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.

Κάποια στιγμή αγανακτείς με το ότι κάποιοι στέκονται μόνο στο κακό και στο περίεργο. Είναι μια κίνηση που πρέπει να μαθευτεί και να γίνει παράδειγμα για όλες της ομάδες. Σίγουρα, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, ούτε είναι το μόνο πράγμα που κάνει ο ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας, μέσω της οικογένειας Σαββίδη,. Δεν μπορεί να λέγεσαι μεγάλη ομάδα και να κοιτάς μόνο τα έσοδα και τις μεταγραφές. Πρέπει να ανταποδίδεις κάποια πράγματα στην κοινωνία που σε στηρίζει».

Για την κοινωνική προσφορά του ΠΑΟΚ: «Καθήκον μας είναι να ανταποδίδουμε αυτή την αγάπη, που δίνει ο κόσμος στον ΠΑΟΚ και να βελτιώσουμε ένα κομμάτι της ζωής τους. Να τους διαμορφώνουμε τις συνθήκες που θα τους κάνουν να φεύγουν λίγο καλύτερα από το γήπεδο. Αυτές οι κινήσεις ακούγονται πιο ευχάριστες, αλλά γίνονται και πολλές άλλες κινήσεις. Ως μεγάλη ομάδα, αναγκάζεσαι να πολεμήσεις νόμιμα τα παράνομα συστήματα που μολύνουν το ποδόσφαιρο. Πέρα από το επιχειρηματικό κομμάτι πρέπει να φέρεις και τον εξαγνισμό για την κοινωνία».

Για την σύμπραξη των ομάδων ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ: «Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι η συμμαχία περιγράφει συναντήσεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου οι άνθρωποι μοιράζουν αξιώματα. Ο όρος συμμαχία δεν είναι ο πιο ακριβής, εγώ θα το έλεγα συμφωνία αρχών. Τα βασικά είναι ότι το υπάρχων σύστημα πρέπει να τελειώσει, αλλά και ότι η επόμενη μέρα πρέπει να έχει κάποια αυτονόητα πράγματα, που λείπουν από το τριτοκοσμικό μας ποδόσφαιρο. Μια συμφωνία που θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, θα είμαστε αντίπαλοι στη διεκδίκηση τίτλων, αλλά κάτω από ένα σύστημα αξιοπιστίας. Εκεί να περιορίζεται η αντιπαλότητά μας. Δεν είμαστε μόνο εμείς, βέβαια, αφού έχει γίνει και μια πολύ ωραία κίνηση από τις 12 ομάδες. Είναι μια συμφωνία των υγιώς σκεπτόμενων ομάδων, για να πάει το ποδόσφαιρο παραπέρα».

Για το αν υπάρχει ρήξη μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ: «Είναι ουτοπικό να περιμένεις από τον Γκιρτζίκη στο παρά ένα της οριστικής αποχώρησης του από το ποδόσφαιρο να μην κάνει λίγο τον καλό, ή να πιστέψεις στις αγνές του προθέσεις. Αυτή τη στιγμή θα έβγαζε ανακοίνωση και εναντίον του εαυτού του για να κερδίσει χρόνο. Η κάθε ομάδα μπορεί να κάνει κινήσεις και όλοι μπορούμε να κάνουμε λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι συμφωνούμε πως αυτό το σύστημα πρέπει να αποχωρήσει και να εισαχθούν στο ποδόσφαιρο αρχές και νόμοι.

Δεν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πει πως ευνοήθηκε από κάποιο σύστημα, ή ότι δεν ήταν αντιπολίτευση στο υπάρχον σύστημα. Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι πρώτον υπάρχει απόλυτη διαφθορά στην ηγεσία της ΕΠΟ και ότι οι μέρες της τελειώνουν. Πριν λίγο καιρό ούτε χώρος στα μίντα υπήρχε, ούτε αυτό το ρεύμα ανατροπής.

Για δυσαρέσκεια του ΠΑΟΚ που μεταφέρθηκε από τον Γκαγκάτση στον Παναγόπουλο: «Έγινε μια μεταξύ τους συνομιλία, όπως γίνεται μεταξύ των παραγόντων που ενδιαφέρονται για την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Ζητήθηκε η γνώμη του ΠΑΟΚ για την κίνηση αυτή. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναντήσεις. Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν το πρώτο χαστούκι που θα δεχτεί η υπάρχουσα ΕΠΟ. Ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουμε στον Οκτώβριο -που δεν το πιστεύω- υπάρχει ο χρόνος να συζητηθεί μια ομαλή διαδοχή στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ δεδομένο ότι η παρούσα διοίκηση θα υποχωρήσει».

Για την δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στον Μάκη Γκαγκάτση από τον κόσμο: «Ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει ένα τρομερά αρνητικό στοιχείο στο χαρακτήρα του. Δεν του αρέσει να προβάλλει τον εαυτό του. Οι άνθρωποι που τον συναναστρέφονται επαγγελματικά λένε για τις μεγάλες του ικανότητες και του προτείνονται κομβικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν του αρέσει αυτό. Έχει το ήθος και την προσωπική διαδρομή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να γνωρίζει ποιο είναι το καλό και το κακό. Μπορεί πολλοί να στέκονται στο επίθετό του, αλλά είναι τρομερά άδικο να κουβαλά την αρνητική χροιά ενός ονόματος και να ξεχνιούνται όλα τα άλλα. Μέσα από την καρδιά μου τον θεωρώ αξιόλογο, έχει να προσφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο. Αντίπαλοι εχθροί και φίλοι -δεν χρησιμοποιώ τυχαία αυτές τις λέξεις- τον έχουν προτείνει για αξιώματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτός αρνείται και επικεντρώνεται στη δουλειά του στον ΠΑΟΚ. Όταν ήρθε ο Σαββίδης αυτός εργαζόταν ήδη στον ΠΑΟΚ και τον αναβάθμισε. Μια μικρή γνωριμία μαζί του αρκεί».

Για την Γενική Συνέλευση: «Η αυριανή μέρα είναι πολύ σημαντική. Όχι για το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, αλλά ότι είναι η πρώτη εικόνα που θα έχει το σύστημα για το τι έχει απέναντί του. Υπάρχει συντονισμένη αντιπολίτευση που έχει συγκροτηθεί νόμιμα, βασισμένη σε αρχές. Από αύριο το ρεύμα που θα δημιουργηθεί –γιατί ακόμα φοβούνται κάποιοι να εκδηλωθούν- θα κάνει πιο έντονη την αίσθηση ότι θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x