Super League 2

Κωστένογλου: «Εμείς να αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Νίκου Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει του αγώνα του Άρη με τον Κισσαμικό.

Αρκετά ικανοποιημένος από τη διάθεση την οποία δείχνουν οι παίκτες του στις προπονήσεις δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σε αυτή στάθηκε και στη στήριξη του κόσμου την οποία είχε ζητήσει στην παρουσίασή του. Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του θα πρέπει να είναι εκείνη που θα τους φέρει και πάλι στο γήπεδο.

«Τα προβλήματα δεν λύνονται από την μία ημέρα στην άλλη υπάρχει διάθεση και ικανότητα ν’ αλλάξουμε την εικόνα. Από το ματς με τον Αιγινιακό κρατάμε τους 3 βαθμούς, αλλά η επιθετική μας λειτουργία δεν μ’ εκφράζει. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η διάθεση των παικτών, υπήρχε διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλον και παρά την κόπωση ήθελε να βοηθήσει ό ένας τον άλλον. Από την παρουσία των παικτών καθημερινά στην προπόνηση είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ευελπιστώ ότι στο πρώτο εντός έδρας την Κυριακή, θα δώσουμε και καλύτερο θέαμα», τόνισε και συνέχισε:

«Όλοι θεωρούσαν ότι ο Άρης θα είναι πρώτος και θα βγει στην Super League. Όταν κάτι είναι δεδομένο, ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει. Στις προπονήσεις δουλεύουμε περισσότερο την επιθετική τακτική. Οι παίκτες πρέπει να δούνε εμπράκτως ότι ο προπονητής γνωρίζει πράγματα και μπορεί να τους τα μεταφέρει μέσα από την προπόνηση. Προσωπικά πιστεύω ότι, θα έχουμε καλύτερη εικόνα εντός έδρας. Σ’ έναν αγώνα υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ατμόσφαιρα, ψυχολογία, διαιτησία. Είναι διαφορετικό από την προπόνηση το παιχνίδι. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, γιατί όταν οι αντίπαλοι παίζουν με τον ΑΡΗ, απώτερος σκοπός είναι να τον κερδίσουν, άρα η δυσκολία αυξάνεται. Ο κόσμος τους ΑΡΗ λοιπόν, επειδή είναι τόσο βροντερός εντός και εκτός έδρας, μπορεί ν’ ανατρέψει δυσμενείς καταστάσεις. Η παρουσία του κόσμου θα τονώσει την ψυχολογική κατάσταση των παικτών, που θέλουν ένα εξωτερικό κίνητρο και αυτό το κίνητρο είναι η παρουσία του κόσμου. Ο κόσμος δικαιολογημένα είναι απογοητευμένος, αλλά στην ζωή η αγάπη δεν έχει όρια. Η αγωνιστική μας παρουσία θα αναγκάσει πιστεύω τον κόσμο του ΑΡΗ να έρθει στο γήπεδο. Τα παιχνίδια δεν κερδίζονται έξω από το γήπεδο, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Αυτή η επανάπαυση της μεγάλης ομάδας, ίσως, έχει λειτουργήσει ανασταλτικά.
Δημιουργούνται διάφορα ζητήματα και ο καθένας από το πόστο του προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να συντονίσεις το σώμα και την ψυχή των ποδοσφαιριστών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό είναι δύσκολο. Θα έλεγα πως υπάρχει ανασφάλεια από την στιγμή που δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πλέον μπαίνει και η λέξη «πρέπει» και δημιουργεί αρνητικές παρενέργειες. Αυτό όμως που προσπαθώ να τους μεταφέρω είναί ότι, ζούμε σε δύσκολους καιρούς και ο κάθε άνθρωπος στην κοινωνία έχει τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Θα πρέπει να έχουμε θάρρος και θράσος, εγωισμό. Όταν ο φίλαθλος δει ότι ο ποδοσφαιριστής προσπαθεί και καταθέτει προσπάθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα χειροκροτήσει την ομάδα».

Στη συνέχεια μίλησε για την απόσταση των οκτώ βαθμών που έχει η ομάδα από την κορυφή της βαθμολογίας:

«Δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Έχει γίνει μια λάθος προσέγγιση εξ’ αρχής. Πρώτον, ότι ο Άρης θα βγει στην Super League και δεύτερον ότι ασχολούμαστε με τους αντιπάλους. Όσο θα κοιτάζουμε τους αντιπάλους και όσο θεωρούμε δεδομένη τη νίκη θ’ απομακρυνόμαστε από τον στόχο. Όσο για το -8 θα πρέπει ν’ αφήσουμε την σκέψη αυτή στην άκρη. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι τέλους. Αυτό που στο τέλος θα δούμε είναι αν κάναμε την προσπάθειά μας», υποστήριξε και συνέχισε:

«Έχουν συμβεί πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει ν’ απομονώσουμε την σκέψη μας από αυτά. Δεν θέλω να μάθω αν συμβαίνει. Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θ’ αλλάξουν, γιατί αυτή η αναξιοκρατία ήταν η βασική αιτία που έφυγε ο κόσμος από τα γήπεδα. Εσύ πρέπει να κλείσεις τ’ αυτιά σου στις σειρήνες και να κοιτάξεις την δουλειά σου. Να βελτιωθείς. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί δημιουργούν μία σύγχυση στο μυαλό του ποδοσφαιριστή. Εγώ δύο ημέρες πριν το ματς, δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές γι’ αυτό που βλέπω από αυτούς. Για την διάθεση με την οποία δουλεύουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x