Αγγλία

Λάμπαρντ για Μουρίνιο: «Παραμένει ένας εξαιρετικός προπονητής»

Δηλώσεις για τον Ζοσέ Μουρίνιο έκανε ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενόψει της σημερινής τους συνάντησης στο παιχνίδι της Ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Carabao Cup.

Μια συνάντηση που προκαλεί πολλές αναμνήσεις θα πραγματοποιηθεί απόψε (22:00) στο «Όλντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν στην πιο επιτυχημένη περίοδο της Τσέλσι και ο προπονητή της Ντέρμπι θυμήθηκε την περίοδο που συνυπήρξε στην Τσέλσι με τον «Special One».

Για την πρώτη τους συνάντηση, είπε: «Μου άρεσε η αυτοπεποίθησή του. Δεν είναι στην βρετανική κουλτούρα να έρχεσαι σε ένα μεγάλο σύλλογο και να αυτοαποκαλείσαι Special One, αλλά αυτός ήταν ο χαρακτήρας του και τον θαύμασα γι’ αυτό. Όταν κάνεις τέτοιες δηλώσεις πρέπει και να τις υποστηρίζεις και εκείνος σίγουρα το κατάφερε αυτό. Είχε τεράστιες επιτυχίες την προηγούμενη χρονιά με την Πόρτο και είχα ακουστά για τα ντοσιέ του και τα εναλλακτικά πλάνα που πάντα είχε. Ήμουν νευρικός γιατί αναρωτιόμουν αν θα βρίσκομαι στο βασικό του πλάνο», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Ο Ζοσέ είχε αυτή την ιδιαίτερη προσωπικότητα, αυτή την αύρα σαν άνθρωπος. Ήταν σκληρός όταν έπρεπε αλλά μπορούσε επίσης να δημιουργήσει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, κάτι το οποίο ήταν τόσο μαγικό, όσο και οι ομιλίες τακτικής του».

«Τον θυμάμαι να έρχεται στο ξενοδοχείο που βρισκόταν η εθνική ομάδα της Αγγλίας πριν το EURO του 2004, για να συναντήσει τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, που είχε αναλάβει πριν λίγες μέρες. Μιλώντας για προσωπικότητες και την αύρα που σου βγάζει κάποιος όταν μπαίνει στο δωμάτιο, η αυτοπεποίθησή του με εντυπωσίασε. Κοιτάζοντας πίσω, ίσως τότε να ήταν η στιγμή που σκέφτηκα πως θα γίνουμε επιτυχημένοι σαν ομάδα. Όταν ήρθε στην Τσέλσι, ειδικά την πρώτη φορά, πολλοί από εμάς ήμασταν πεινασμένοι για να κερδίσουμε τίτλους. Έφερε αυτοπεποίθηση στην ομάδα λέγοντάς μας πως μπορούμε να κερδίζουμε και πρέπει να κερδίζουμε. Μας το έλεγε συνεχώς και αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Η ανύψωση ήταν κυρίως ψυχολογική αλλά η Τσέλσι απέκτησε νοοτροπία νικητή και αυτός ήταν η κινητήρια δύναμη», πρόσθεσε.

Για την κριτική που δέχεται ο Μουρίνιο τον τελευταίο καιρό στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε: «Η Γιουνάιτεντ τερμάτισε δεύτερη πέρσι. Η Τότεναμ ήταν πολύ πίσω, με τον Ποκετίνο που όλοι συμφωνούν πως είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, η Λίβερπουλ ήταν επίσης πίσω της με τον Κλοπ που είναι επίσης εξαιρετικός προπονητής. Όσο αφορά τον τίτλο του Special One, αυτό είναι μόνο λέξεις, αλλά φυσικά παραμένει ένας εξαιρετικός προπονητής».

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x