Αγγλία

Λατρεία Μουρίνιο στο Μάντσεστερ

Mία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ αναφορικά με Μουρίνιο, το ρόστερ και τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του κόσμου και οι εκατομμύρια θαυμαστές της έχουν κάνει αρκετή υπομονή αφότου έφυγε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ντέιβιντ Μόγιες και Λουίς Φαν Χάαλ δεν κατάφεραν να καλύψουν το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του ο μυθικός προπονητής. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε να επαναφέρει τους «κόκκινους διαβόλους» στην ελίτ των Ευρωπαϊκών ομάδων και σε πρόσφατη έρευνα που έγινε, οι φίλοι της ομάδας μιλούν για το κατά πόσο επιτυχημένο είναι το έργο του από τη μέρα που ανέλαβε.

Το 95,4% δηλώνει πως είναι αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του Πορτογάλου τεχνικού και κατέληξαν στο ότι η ομάδα τους για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ από τον πάγκο της ομάδας, κάνει βήματα προς τα μπροστά και χτίζει τα θεμέλια για να επανέλθει στην κορυφή. Εν ολίγης εκθείασαν τον Μουρίνιο και δήλωσαν αισιόδοξοι για το μέλλον της ομάδας τους με αυτόν στον πάγκο. Παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζουν πως φέτος δεν μπορεί να κατακτηθεί το πρωτάθλημα και έθεσαν τη Γιουνάιτεντ εντός τετράδας.

Βέβαια, δε θα μπορούσαν να μην αναφερθούν στις μεταγραφική βόμβα που πυροδοτήθηκε το καλοκαίρι με τον ερχομό του Ζοσέ Μουρίνιο. Το 44% ψήφισε τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ως κορυφαίο παίκτη της ομάδας μέχρι τώρα. Ο Βαλένσια είναι ο επόμενος στις θετικές κριτικές με 21,4% και ο Άντερ Ερέρα βρίσκεται τρίτος στη σχετική λίστα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Πογκμπά δε βρίσκεται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, καθώς ακόμα δε θεωρούν πως έχει εξαργυρώσει το υπέρογκο κόστος της μεταγραφής του.
Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τα δείγματα της έρευνας που έγινε, το συντριπτικό ποσοστό είναι ικανοποιημένο με το σύνολο του ρόστερ και δε θεωρεί αναγκαία κάποια μεταγραφή για το προσεχές καλοκαίρι δηλώνοντας εμπιστοσύνη στο προπονητικό επιτελείο και στους παίκτες.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το 58,6% πιστεύει πως ο εμβληματικός αρχηγός, Γουέιν Ρούνεϊ πρέπει να απομακρυνθεί από την ομάδα το καλοκαίρι, ώστε να ανοίξει θέση για τους νεότερους παίκτες. Γεγονός που εγείρει τις εντυπώσεις μιας και φαίνεται πως μετά από τόσα χρόνια χωρίς πορεία πρωταθλητισμού, η δυσαρέσκεια είναι αρκετή για να χωρέσουν εμμονές με παίκτες που δε μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.


Επιμέλεια : Νίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x