Ιταλία

Λάτσιο έτοιμη για τελικό!

Και στο βάθος τελικός! Η Λάτσιο επικράτησε 2-0 στο ντέρμπι με τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Coppa Italia.

Αφεντικό της πόλης και έτοιμη για τελικό…

Η Λάτσιο ήταν ανώτερη στο ντέρμπι με τη μισητή Ρόμα, ούσα τυπικά γηπεδούχος, επικράτησε 2-0 στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Coppa Italia και απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό διοργάνωσης. Πιο καθαρό και από αυτό της Γιουβέντους με το 3-1 επί της Νάπολι την Τρίτη.

Βασικός για τους φιλοξενούμενους ήταν και πάλι ο Κώστας Μανωλάς, που χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όπως και ο Θωμάς Στρακόσια κάτω από τα δοκάρια των «λατσιάλι».

Το 1-0 έγινε στο 29’ από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, που εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Φελίπε Άντερσον από τα αριστερά που πρόλαβε να τροφοδοτήσει τον συμπαίκτη του λίγο πριν βγει η μπάλα εκτός και ο Σέρβος μέσος πρόλαβε με τη σειρά του να εκτελέσει πριν διώξει την μπάλα ο Έλληνας στόπερ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και αφού κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, ζευγάρωσαν τα τέρματά τους. Ο Ιμόμπιλε πήρε έτοιμο στο… πιάτο το 2-0 ύστερα από την προσπάθεια του Κεϊτά και εκτέλεσε από κοντά τον Άλισον.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε και τον Τότι στο 86ο λεπτό και στα τελευταία λεπτά η Ρόμα έκλεισε στην περιοχή της την Λάτσιο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις Απριλίου και θα διεξαχθεί και πάλι στο «Ολίμπικο» με γηπεδούχους τους «τζιαλορόσι» αυτή τη φορά.



Λάτσιο: Στρακόσα, Μπάστα, Μπάστος, Ντε Φράι, Ουάλας, Ζορντάν Λουκακού (80' Κρέκο), Λούκας Μπίγλια, Παρόλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (91' Μούργκα), Φελίπε Άντερσον, Ιμόμπιλε.

Ρόμα: Άλισον, Μπρούνο Πέρες (86' Τότι), Μανωλάς, Φάσιο, Ρίντιγκερ, Έμερσον, Παρέδες (63' Περότι), Στρόουτμαν, Σαλάχ (69' Ελ Σααραουί), Ναϊνγκολάν, Τζέκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x