Αγγλία

Λέβι: «Κάποιοι ξοδεύουν πολλά παραπάνω από όσα μπορούν. Δεν έχουμε βρει ακόμα παίκτη που να θέλουμε»

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, σχολίασε την τακτική της ομάδας του στο μεταγραφικό κομμάτι και τόνισε ότι οι αλόγιστες δαπάνες των υπόλοιπων ομάδων είναι μη βιώσιμες.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα μείνει ανοιχτή, μέχρι και τις 31 Αυγούστου και ήδη μέχρι τώρα, κάποιες ομάδες της Premier League έχουν ξοδέψει μεγάλα ποσά σε μεταγραφές.

Ο Ντάνιελ Λέβι δεν συμφωνεί με αυτό το σκεπτικό, καθώς θεωρεί ότι μετά, αυτές οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα. Εκτός αυτού, υποστηρίζει ότι η Τότεναμ δικαιολογημένα δεν έχει προχωρήσει στην απόκτηση ποδοσφαιριστή.

Γενικά, ομάδες υψηλού επιπέδου έχουν ξοδέψει τουλάχιστον 950 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές. Ειδικά, οι σύλλογοι της Premier League τείνουν να ξεπεράσουν το υπέρογκο ποσό που έφτασαν πέρυσι, 1,8 δις. ευρώ.

Όσον αφορά αποκλειστικά τους «πετεινούς», η μοναδική κίνηση που έχουν κάνει μέχρι τώρα ήταν η πώληση του αμυντικού Κάιλ Γουόκερ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Με την αποχώρηση του, η Τότεναμ διατήρησε προς το παρόν την ίδια ομάδα που τερμάτισε δεύτερη τη σεζόν 2016/17, πίσω από την πρωταθλήτρια Τσέλσι.

«Ένα μέρος της δραστηριότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ώρα, είναι αδύνατον να καταστεί βιώσιμο. Εμείς έχουμε καθήκον να διαχειριστούμε τον σύλλογο κατάλληλα. Κάποιοι ξοδεύουν 220 εκατ. ευρώ παραπάνω από όσα πραγματικά μπορούν και μετά, έχουν πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της Τότεναμ σχετικά με τις κινήσεις των υπόλοιπων ομάδων.

Ωστόσο, οι «πετεινοί» έχουν διαθέσει ένα τεράστιο ποσό, αλλά σε άλλο τομέα.

Συγκεκριμένα, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία καινούργιου γηπέδου, 61.000 θέσεων, το οποίο θα κοστίσει γύρω στα 850 εκατ. ευρώ.

Ο Ντάνιελ Λέβι δήλωσε για το εν λόγω θέμα:

«Προφανώς το να χτίζεις ένα νέο γήπεδο τέτοιας χωρητικότητας στο οποίο επενδύεις με δικά σου λεφτά, είναι μια πρόκληση. Δεν υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία. Το γεγονός αυτό όμως, δεν επηρεάζει τη μεταγραφική μας δραστηριότητα, καθώς ακόμα δεν έχουμε βρει κάποιον παίκτη που να θέλουμε να αγοράσουμε, αλλά να μην έχουμε λεφτά να τον αγοράσουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, εξηγώντας το σκεπτικό του όσον αφορά τις μεταγραφές:

«Έχουμε έναν προπονητή που πιστεύει πάρα πολύ στην ακαδημία. Οπότε, ο ίδιος προτιμάει να δίνει ευκαιρίες στους νέους. Το ίδιο ισχύει και για εμένα φυσικά. Δηλαδή, μόνο αν βρούμε έναν παίκτη ο οποίος κάνει τη διαφορά, θα κινηθούμε για να τον αποκτήσουμε. Η ακαδημία είναι σημαντική γιατί, άμα παράγουμε τους δικούς μας ποδοσφαιριστές δεν θα χρειαστεί να δώσουμε 30 και 40 εκατ. ευρώ σε κάποιον άλλο. Ένας παίκτης της ακαδημίας γνωρίζει καλύτερα την ομάδα, έχει διαμορφώσει ένα είδος συγγένειας, κάτι που οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x