Γενικά

Λέει «όχι» στην παράταση ο Φέργκιουσον!

Ξεκάθαρα αρνητικός στο να υπάρχει έξτρα 30λεπτό μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας ενός αγώνα, εμφανίστηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας το συνέδριο του «Elite club coaches forum», υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ, στο οποίο συμμετέχουν προπονητές από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Στο φετινό συνέδριο αίσθηση προκάλεσε η πρόταση που έγινε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (αλλά βρήκε σύμφωνους και αρκετούς ακόμα προπονητές), σχετικά με την κατάργηση της παράτασης, με το σφύριγμα της λήξης του 90λεπτου. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον Σκωτσέζο πρώην τεχνικό, επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές περαιτέρω απ’ όσο θα έπρεπε, χωρίς να βοηθάει αποφασιστικά το παιχνίδι.

«Δεν πιστεύω πως μας αρέσει να βλέπουμε τους παίκτες εξουθενωμένους στην παράταση. Αφού παρέλθουν τα 90 αγωνιστικά λεπτά, είχα πάντα την αίσθηση πως το παιχνίδι πρέπει να πηγαίνει στη διαδικασία των πέναλτι», σχολίασε ο Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στη Νιόν.

«Είδαμε στον πιο πρόσφατο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τους ποδοσφαιριστές να … περπατάνε. Είναι αναπόφευκτο πως θα καταλήξει στα πέναλτι, οπότε η ερώτηση είναι το πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε αυτό.»

Το εν λόγω φόρουμ, που άρχισε το 1999, διεξάγεται κάθε χρόνο, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων γύρω από το ποδόσφαιρο, με τη συμμετοχή μεγάλων προπονητών και φέτος όπως οι Ζοσέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, Σεργκέι Ρεμπρόφ, Μιρτσέα Λουτσέσκου και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x