Stoiximan Super League

Λέοβατς: «Δεν ήταν έτοιμος για τον ΠΑΟΚ ο Τούντορ»

Κλειδί ώστε να κάνει την αντεπίθεσή του ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε η αλλαγή προπονητή, σύμφωνα με τον Μάριν Λέοβατς, που χαρακτήρισε καλό τεχνικό τον Ιγκόρ Τούντορ, αλλά ανέτοιμο για τον «δικέφαλο».

Καλός προπονητής, αλλά όχι έτοιμος για να καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ είναι ο Ιγκόρ Τούντορ, σύμφωνα με τον Μάριν Λέοβατς που δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του αν και ο Κροάτης τεχνικός έφερε τον 27χρονο μπακ και συμπατριώτη του στον «δικέφαλο του Βορρά».

Επίσης, μιλώντας στη «Metrosport», χαρακτήρισε κλειδί την κίνηση να γίνει αλλαγή στον πάγκο της ομάδας του και να προλάβει να βγει δεύτερη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, όπως και σωστή επιλογή να συνεχίσει ο Βλάνταν Ίβιτς σε αυτήν.

Αναλυτικά

-Λένε ότι όταν το φινάλε είναι καλό, τότε και όλη χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί καλή...
«Πιστεύω ότι με το αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό όλοι είμαστε χαρούμενοι γιατί πήραμε την πρώτη θέση και αυτό μας επιτρέπει να παίξουμε στα προκριματικά του CHL. Και όλα αυτά σε μια χρονιά που είχαμε σκαμπανεβάσματα αλλά τελικά το φινάλε ήταν καλό και μας επιτρέπει να κάνουμε καλές διακοπές».

- Ποια ήταν εκείνα τα σημεία που σας έκαναν δύσκολη τη ζωή στην διάρκεια της σεζόν;
«Πρώτα απ’ όλα οι τραυματισμοί. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και υπήρχαν παίκτες, ανάμεσα τους και εγώ που είχαμε δυο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς θλάσεις. Αυτό δεν ήταν φυσιολογικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει τη νέα σεζόν. Επίσης ήταν το σύστημα που μας μπέρδευε και μας δυσκόλευε και αναφέρομαι στο 3-5-2. Με τον νέο τεχνικό άλλαξε και είδατε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο τέλος».

- Για σένα, αυτό το 3-5-2 ήταν κάτι σαν εφιάλτης;
«Είναι ένα σύστημα που θέλει πολύ τρέξιμο και να το έχεις δουλέψεις. Δυσκολευόμουν να ανταποκριθώ καθώς ποτέ δεν έχω παίξει ως φουλ μπακ. Τώρα με την 4άδα στην άμυνα, είδατε ότι ανταποκρίθηκα καλύτερα. Έχω συμπαίκτη μπροστά μου στη γραμμή, μπορώ να αφοσιωθώ στο ρόλο μου...»

- Να υποθέσουμε δηλαδή ότι τον πραγματικό Λέοβατς τον είδαμε στο φινάλε
«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Λέοβατς είναι αυτός που είδατε στο τέλος της σεζόν. Εφυγε ένα βάρος από πάνω μου και μπόρεσα να ανταποκριθώ σε αυτά που μου ζητούσε ο προπονητής».

- Με τον Ιβιτς συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Πώς το κρίνεις;
«Πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση αυτή για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει εδώ και τρεις μήνες. Γνωρίζει τον ΠΑΟΚ, την ομάδα, την πίεση, τη γλώσσας και τις καταστάσεις στην ομάδα».

- Τι ήταν αυτό δηλαδή που άλλαξε;
«Βασικά το σύστημα και είδατε πόσο μας βοήθησε. Αλλά και ψυχολογικά μας έδωσε βοήθεια και την αίσθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

- Με αυτά που λες, να υποθέσω ότι το κομβικό σημείο για να αντιστραφεί η κατάσταση ήταν η απομάκρυνση του Τούντορ
«Ο Τούντορ είναι ο προπονητής που με έφερε στον ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να το σημειώσω. Αλλά πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή ήταν το κλειδί για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ο Τούντορ είναι καλός προπονητής αλλά δεν ήταν έτοιμος για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

- Όταν έφυγε ένιωσες ανασφάλεια για τη θέση σου στην ομάδα;
«Καμιά ανασφάλεια. Γνώριζα τον εαυτό μου, πώς παίζω δεν ανησυχούσα για το μέλλον μου».

«Στην Τούμπα μπορούμε τα πάντα»

Ο ΠΑΟΚ είναι στους προκριματικούς του CHL αλλά για να μπει στους ομίλους έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή. «Πρώτα από όλα έχουμε τρεις εβδομάδες να μην σκεφτούμε για ποδόσφαιρο, να αδειάσει το μυαλό μας και στη συνέχεια να αρχίσουμε προπονήσεις και να προσπαθήσουμε. Είναι δύσκολο να μπούμε στους ομίλους αλλά θα τα δώσουμε όλα»

- Γνωρίζεις τις πιθανές αντιπάλους. Ποια η άποψη σου;
«Όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και είναι καλές αλλά όλα είναι πιθανά. Παίζουμε και στην Τούμπα. Δεν έχω προτίμηση σε κάποιο αντίπαλο αλλά είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην Τούμπα. Εκεί μπορούμε τα πάντα. Μας έχει βοηθήσει όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό».

- ΜVP της σεζόν ο Τζαβέλλας. Δίκαια;
«Πιστεύω ότι δίκαια, έπαιξε σε όλα τα ματς καλά και δικαίως είναι ο πολυτιμότερος παίκτης μας».

- Κάτι τελευταίο. Πως ζείτε τον Σαββίδη;
«Χωρίς αυτόν ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν εδώ. Μας υποστήριξε όλη τη χρονιά ακόμη και όταν ήταν στη Ρωσία, είχαμε την αίσθηση ότι είναι δίπλα μας συνεχώς, είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x