Champions League

Λέστερ βγαλμένη από… παραμύθι, απογοητευτική η Πόρτο

Μία σεζόν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ονειρική Λέστερ πέρασε… αέρα (3-0) από την Κλαμπ Μπριζ στο ντεμπούτο της στο Champions League, ενώ για τον ίδιο όμιλο (7ο), Πόρτο-Κοπεγχάγη (1-1 ).

Ονειρικό ντεμπούτο στο Champions League για τη Λέστερ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε… πλάκα μέσα στο Βέλγιο και επικράτησε 3-0 της Κλαμπ Μπριζ, θυμίζοντας την περσινή αρμάδα που κατέκτησε την Premier League. Έβγαλε τα… μάτια της η Πόρτο καθώς έμεινε στο 1-1 με την Κοπεγχάγη εντός έδρας, παίζοντας σχεδόν για μισή ώρα με παίκτη περισσότερο.

Μόνο… θαύμα δεν είναι η Λέστερ

Η Λέστερ έδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «αλεπούδες» πέρασαν σαν… σίφουνας από το Βέλγιο και την έδρα της Κλαμπ Μπριζ, επικρατώντας 3-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και άγγιξαν το γκολ με τη σέντρα αλλά ο Ισκιέρδο στο 3’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ. Ότι δεν έκανε ο Κολομβιανός, το έκανε ο Ολμπράιτον δύο λεπτά μετά που εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Μπουτέγ και άνοιξε το σκορ σε κενή εστία. Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έμειναν εκεί, έψαξαν το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 29’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης στο 61’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Βάρντι από τον Μπουτέγ.



Έβγαλε τα… μάτια της η Πόρτο

Σκέτη απογοήτευση η Πόρτο του Εσπίριτο. Οι «δράκοι» έμειναν εντός έδρας στο 1-1 με την Κοπεγχάγη, η οποία άντεξε μέχρι το φινάλε, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 66’.

Η Πόρτο ευτύχισε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 13’ με τρομερό σουτ του Οτάβιο που δεν πρόλαβε να… δει ο Ρόμπιν Όλσεν και έδειχνε ικανή να πετύχει και δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και το 1-0 παρέμεινε. Με την έναρξη της επανάληψης, όμως, οι Δανοί έφθασαν στην ισοφάριση. Ήταν ο Κορνέλιους στο 52’ που εκμεταλλεύθηκε και την κακή έξοδο του Κασίγιας και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Κοπεγχάγη άντεξε, πάντως, μέχρι το φινάλε παρά την πίεση της Πόρτο και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 66’ λόγω αποβολής του Γκρέγκους.


FC Porto vs FC Copenhagen (1-1) ~ All Goals... από rubin7190

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου
Κλαμπ Μπριζ-Λέστερ 0-3
(5’ Ολμπράιτον, 29’, 61’ πέν. Μαχρέζ)

Πόρτο-Κοπεγχάγη 1-1
(13’ Οτάβιο / 52’ Κορνέλιους)

Η βαθμολογία
1. Λέστερ 3 (3-0)
2. Κοπεγχάγη 1 (1-1)
3. Πόρτο 1 (1-1)
4. Κλαμπ Μπριζ 0 (0-3)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική
Τρίτη 27/09

Κοπεγχάγη-Κλαμπ Μπριζ (21:45)
Λέστερ-Πόρτο (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x