Γενικά

Λευκαρίτης: «Είμαι απολύτως καθαρός»

Στη Ζυρίχη βρίσκεται ήδη ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος δηλώνει πως «είμαι απολύτως καθαρός» και υπογράμμισε πως δεν έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση της FIFA.

Στη Ζυρίχη βρίσκεται ήδη ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος δηλώνει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της FIFA και υπογράμμισε πως δεν έχει κληθεί να καταθέσει από τις ελβετικές Αρχές ή από το FBI.

«Είμαι απολύτως καθαρός», ήταν το σχόλιο του Κύπριου παράγοντα και δηλώνει άγνοια για τα όσα ακούγονται σχετικά με την ψηφοφορία για τα Μουντιάλ του 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα.

«Τώρα είμαι στη Ζυρίχη. Είχα πάει στην Βαρσοβία για τον τελικό και επέστρεψα πριν από λίγο στη Ζυρίχη», ανέφερε αρχικά ο κ. Λευκαρίδης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ και μίλησε επίσης για:

- τις συλλήψεις και τις αποκαλύψεις: «Όλα είναι πληροφορίες. Πέραν των συλλήψεων που έγιναν, υπάρχουν 2 διαφορετικές υποθέσεις. Η μια είναι αυτή που έχει να κάνει με το FBI και τις ομοσπονδίες στην Ν. Αμερική και Β. Αμερική που έχουν να κάνουν με διαφθορά. Η άλλη υπόθεση είναι αυτή που διερευνούν οι ελβετικές αρχές σχετικά με την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιαλ το 2018 και 2022 από την Ρωσία και το Κατάρ».

- την υπόθεση σχετικά με την ψηφοφορία για τα Μουντιάλ: «Σε αυτή την υπόθεση είμαστε 12 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και δεχθήκαμε μια πληροφορία ότι οι ελβετικές αρχές ήθελαν να μας υποβάλουν ορισμένες ερωτήσεις οι ελβετικές αρχές. Σήμερα που ήρθα στη Ζυρίχη ακούω και μαθαίνω ότι δεν μας έχουν καλέσει ακόμη. Για μένα το θεωρώ αστείο εάν γίνεται μια τέτοια έρευνα να μην ρωτήσουν εκείνους οι οποίοι ψήφισαν. Κι εγώ είμαι ένας από εκείνους που ψήφισαν».

- όλα όσα ακούγονται για διαφθορά, δωροδοκίες κλπ: «Συνεχώς ακούγονται αυτά τα πράγματα από διάφορα ΜΜΕ. Πόσα μπορεί κάποιος να πιστέψει και πόσα είναι πραγματικότητα είναι δύσκολο εκτός και αν γίνουν έρευνες όπως έκανε το FBI και βγουν κάποια αποτελέσματα».

- την δική του ψήφο και συμμετοχή στην ψηφοφορία για Ρωσία και Κατάρ: «Εγώ προσωπικά αλλά και τα άλλα μέλη που ψηφίσαμε είμαστε έτοιμοι, εφόσον μας ζητηθεί να καταθέσουμε. Βεβαίως είμαι απολύτως καθαρός. Αν δεν ξέρω εγώ τον εαυτό μου ποιο θα τον ξέρει;».

- την ανακοίνωση της UEFA: «Η UEFA απευθύνεται σε αυτή την FIFA, δηλαδή στην ηγεσία την σημερινή και ουσιαστικά καλεί όλα τα μέλη της ηγεσίας να παραιτηθούν». «Η FIFA είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η UEFA η ευρωπαϊκή, όπως υπάρχουν και στις υπόλοιπες συνομοσπονδίες όπως η Αφρική, Ν. Αμερική, Ασία και άλλες. H UEFA είναι μια από τις ομοσπονδίες και η μεγαλύτερη οπότε και η πιο σημαντική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x