Αγγλία

Λίβερπουλ - Έβερτον: Ο «διχασμός» του Μέρσεϊσάιντ

Μια πόλη, δύο ομάδες και ένα ντέρμπι γεμάτο ποδοσφαιρική ιστορία.

Όταν μιλάμε για Πρέμιερ Λιγκ σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε πολλά «ζευγάρια» που έχουν να μας προσφέρουν σπουδαία ματς. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά των απανταχού φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως, θα έχει πάντα το Λίβερπουλ – Έβερτον.

Μια πόλη, δύο ομάδες και ένα ντέρμπι γεμάτο ποδοσφαιρική ιστορία.

Απόψε το λιμάνι «χωρίζεται στα δύο» για ακόμη μια φορά, για χάρη της 15ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος.

Η πρώτη φετινή συνάντηση των δύο ομάδων μπορεί να βρίσκει τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας και την Έβερτον 13 θέσεις μακριά της, αλλά η προσμονή όλων στην Αγγλία για αυτό το παιχνίδι είναι αμείωτη. Ο λόγος βέβαια, είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά παιχνίδια του «νησιού» που δεν έχει να ζηλέψει την αίγλη των τοπικών ντέρμπι του Λονδίνου ή του Μάντσεστερ.

Χρόνια «πάθηση»

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Έβερτον είναι αυτό που κρατάει με διαφορά τα περισσότερα χρόνια από οποιοδήποτε άλλο στην μεγάλη κατηγορία και με τα περισσότερα παιχνίδια. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 225 φορές σε 121 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις. Παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ τους, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι είναι το «ζευγάρι» με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Για την μεταξύ τους παράδοση δεν μπορούν να υπερηφανεύονται οι φίλοι της Έβερτον καθώς έχουν να κερδίσουν σε αυτό το ντέρμπι 9 χρόνια (συγκεκριμένα από το εντός έδρας 2-0 τον Οκτώβριο του 2010) μετρώντας 9 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε αυτό το διάστημα, ενώ στο Άνφιλντ απέχουν από το θετικό αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβριο του 1999.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x