Αγγλία

Λίβερπουλ-Λιντς, Kυριάκος και Νγκογκ, 7 χρόνια μετά…

Τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν εν καιρώ λιγοστέψει κατακόρυφα. Λογική εξέλιξη βέβαια από τη στιγμή που η Λιντς λείπει εδώ και χρόνια από την Πρέμιερ Λιγκ.

Οι αναμετρήσεις της όμως με τη Λίβερπουλ πάντα είχαν και θα έχουν τη δική τους αίγλη, όπως ακριβώς συμβαίνει απόψε (29/11, 21.45) για τους «8» του Λιγκ Καπ, εφτά χρόνια μετά από την τελευταία τους συνάντηση στον ίδιο θεσμό...

Λίβερπουλ και Λιντς αναμετρούνται σήμερα στο «Άνφιλντ», ξανά για το θεσμό του Λιγκ Καπ, μετά από εφτά χρόνια (2009). Ήταν 22 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν οι «reds» πέρναγαν από το «Έλαντ Ρόουντ» με το υπέρ τους 0-1 για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Το τελευταίο ματς τους μάλιστα είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς σε αυτό αγωνίστηκε με τη φανέλα των «κόκκινων» ο Σωτήρης Κυριάκος, ενώ το γκολ που έκρινε την μοίρα της αναμέτρησης τότε το πέτυχε ο Nταβίντ Ν’Γκογκ, που παίζει πλέον στην ελληνική Super League με τον Πανιώνιο.

Έχοντας εμπειρία από παιχνίδι του συγκεκριμένου ζευγαριού, ο Σωτήρης Κυριάκος, ο οποίος μίλησε για αυτό στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, εξέφρασε τις εντυπώσεις του από εκείνο το παιχνίδι του 2009 με τη Λιντς: «Θυμάμαι πως ήταν ένα από τα πρώτα τρία-τέσσερα παιχνίδια μου στη Λίβερπουλ, και ήμουν και βασικός σε αυτό. Δυσκολευτήκαμε πολύ τότε με τη Λιντς αλλά πήραμε τελικά τη νίκη. Ήταν δύσκολο ματς, όπως και όλα δηλαδή στην Αγγλία, θυμάμαι πως το συζητούσαμε στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι σχετικά με την κόντρα των δυο ομάδων, και η νίκη ήρθε δύσκολα τότε με ένα γκολ του (Νταβίντ) Ν’Γκογκ».

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x