Αγγλία

Λίβερπουλ… με το ζόρι!

Αγκομαχώντας προκρίθηκε στο Κύπελλο Αγγλίας η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» χρειάστηκαν το πρώτο γκολ του Λούκας Λέιβα μετά από επτά χρόνια (!) για να αποκλείσουν (1-0) την τέταρτης κατηγορίας, Πλίμουθ.

Με δυσκολία που δεν θα περίμενε απέναντι σε τέτοιας δυναμικότητας αντίπαλο προκρίθηκε στο Κύπελλο η Λίβερπουλ.

Έχοντας ως δικαιολογία το rotation που έκανε και πάλι ο Γιούργκεν Κλοπ (ως συνέχεια του πρώτου αγώνα, όπου παρέταξε τη νεότερη ενδεκάδα στην ιστορία του συλλόγου) οι «κόκκινοι» ζορίστηκαν μέχρι να αποκλείσουν με 1-0 την Πλίμουθ.

Και χρειάστηκαν για να το καταφέρουν ένα… σπάνιο φαινόμενο: Να βάλει γκολ ο Λούκας Λέιβα! Χάρη λοιπόν στο πρώτο τέρμα του Βραζιλιάνου έπειτα από επτά χρόνια (με ωραία κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Κουτίνιο) κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους «32» του θεσμού.

Χωρίς να τους λείψει πάντως το άγχος, αφού στο τέλος ο Οριγκί έχασε πέναλτι και επέτρεψε στους φιλότιμους γηπεδούχους να πιστεύουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο θαύμα.




Εκεί όπου κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της (έστω και δραματικά) η Σαουθάμπτον. Έχοντας φτάσει στα πρόθυρα της παράτασης απέναντι στη μαχητική Νόριτς, οι «άγιοι» λυτρώθηκαν με ένα γκολ του Λονγκ στις καθυστερήσεις (1-0) και πέρασαν στην επόμενη φάση. Όσο για τη Νιούκαστλ, κατάφερε πιο εύκολα απ’ όλες να προκριθεί, καθαρίζοντας 3-1 την Μπέρμιγχαμ.


Τα σημερινά παιχνίδια για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας

Νιούκαστλ-Μπέρμιγχαμ 3-1
(9’ πεν., 90’+2’ Ρίτσι, 35’ Γκουφράν - 71’ Κότεριλ)

Πλίμουθ-Λίβερπουλ 0-1
(18’ Λούκας)

Σαουθάμπτον-Νόριτς 1-0
(90’+2’ Λονγκ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x