Γαλλία

Καταβάλλει αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ στον Μπιέλσα η Λιλ!

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα κέρδισε τη δικαστική διαμάχη που είχε με τη Λιλ, με αφορμή το συμβόλαιό του, και θα λάβει αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ από το γαλλικό σύλλογο.

Δικαίωση για τον Μαρσέλο Μπιέλσα στη δικαστική διαμάχη του με τη Λιλ από το κοινωνικό εφετείο του Douai.

Όπως αποφασίστηκε το πρωί της Παρασκευής (29/09), ο Αργεντινός τεχνικός θα λάβει αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ από την πρώην ομάδα του, χρησιμοποιώντας τη δικλείδα του άρθρου 15 που υπήρχε στο συμβόλαιο του. Επιπλέον, ο 65χρονος τεχνικός απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ενώ τα δικαστικά έξοδα θα αποπληρωθούν επίσης από την ομάδα των «λιλουά».

Ο Μπιέλσα είχε υπογράψει προσύμφωνο με τη Λιλ από τον Φεβρουάριο του 2017. Το δικαστήριο έλαβε υπόψιν το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο προέβλεπε και αποζημίωση, σε περίπτωση απόλυσης πριν την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου συμβολαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπιέλσα ήταν προπονητής της Λιλ από το Μάιο έως και το Νοέμβριο του 2017, όταν και απολύθηκε εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, έχοντας αρνηθεί να συνεργαστεί με τον αθλητικό διευθυντή, Λουίς Κάμπος.

Ο Αργεντινός προπονητής επεδίωκε να λάβει αποζημίωση, όπως ακριβώς προέβλεπε το συμβόλαιό του, κάτι που ο γαλλικός σύλλογος δεν επιθυμούσε. Η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια από το 2021.



Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x