Ισπανία

Λουίς Ενρίκε: «Είμαι αυτό του είδους μαλ...»

Μια απρόσμενη απάντηση έδωσε ο Λουίς Ενρίκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για το πως έχει εκλάβει τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα. «Πάμε για το 5/5», είπε.

Τον τελευταίο ένα μήνα η Μπαρτσελόνα αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται, με αποτέλεσμα πέραν του αποκλεισμού από την συνέχεια του Champions League, να έχει απολέσει και την διαφορά ασφαλείας που είχε από τους διώκτες της στην Primera Division.

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης «έπιασε» τους «μπλαουγκράνα» στους 76 βαθμούς, ενώ η μέχρι πρότινος «ξεγραμμένη» Ρεάλ Μαδρίτης έχει μειώσει στο -1 από την κορυφή.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ντεπορτίβο λα Κορούνια για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πως έχει εκλάβει ο ίδιος τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα.

Η απάντησή του, ήταν το λιγότερο απρόσμενη...

«Μου συμβαίνει συχνά να απολαμβάνω τις αντιξοότητες περισσότερο από τις νίκες. Είμαι αυτού του είδος μαλ... και νομίζω ότι προέρχεται από τα γονίδιά μου στην Χιχόν. Έτσι είμαι στο ποδόσφαιρο, έτσι είμαι και στην ζωή. Αν δεν πίστευα ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, δεν θα καθόμουν εδώ σήμερα»!

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε εξακολουθεί πάντως να κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς με πέντε νίκες στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές θα κατακτήσει το πρωτάθλημα (υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας) και σε αυτό στάθηκε ο Αστουριανός τεχνικός.

«Το πρώτο που θέλουμε να κερδίσουμε την Ντεπορτίβο και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Το να κερδίσεις εκτός είναι πάντα δύσκολο, πόσο μάλλον στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, όπως θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες μιας ομάδας που αμύνεται εξαιρετικά. Η τύχη είναι στο δικό μας χέρι και ο στόχος μας είναι να τελειώσουμε με νίκες, ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε.

«Δεν έχουμε και τόσο καλές αναμνήσεις από το Ριαθόρ η ομάδα όμως διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και είμαστε σε θέση να προξενήσουμε πολλά προβλήματα. Ελπίζω να παίξουμε όσο καλά παίξαμε με την Βαλένθια, αρκεί να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Αυτό θα ήταν ένα καλό σημάδι», υποστήριξε.

Σχετικά με τον Μαρκ Μπάρτρα ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ζεράρ Πικέ στην ενδεκάδα, τόνισε πως «είναι πάντα δύσκολο για έναν παίκτη να μην μπορεί να παίζει όσο συχνά θέλει, όμως εν προκειμένω πρέπει να πω ότι έχει σταθεί πολύ επαγγελματικά και είναι πάντα προετοιμασμένος για να αγωνιστεί. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν, αξίζει την ευκαιρία και είμαι σίγουρος ότι αν τον επιλέξω θα παίξει καλά».

«Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, όλα εξαρτώνται από εμάς. Είναι σαφές το ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση και χρειαζόμαστε την νίκη για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας. Ότι γίνεται, το ξεπερνάμε ως ομάδα. Δεν έχω τίποτα να προσάψω στους παίκτες. Όποιος κερδίσει το πρωτάθλημα, θα ήταν ο καλύτερος σε βάθος 38 παιχνιδιών», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x