Euro 2016

Λούκα με... μπαζούκα!

Μια… οβίδα του Λούκα Μόντριτς στην κίνηση ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη (1-0) στην εντυπωσιακή Κροατία κόντρα στην τραγική Τουρκία. Τρία δοκάρια (!) και σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους νικητές.

Εντυπωσίασε, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια αλλά ο Λούκα Μόντριτς έβγαλε το… φίδι από την τρύπα. Ο μέσος της Ρεάλ πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα με βολέ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης και έδωσε τη νίκη στην Κροατία κόντρα στην… τραγική Τουρκία.

Το ματς



Η Κροατία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του μέρους και είχε μόλις στο 3’ μια πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπρόζοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Ράκιτιτς έκανε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι Τούρκοι έδειχναν ακίνδυνοι επιθετικά, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και οι Κροάτες στηριζόμενοι στην τρομερή μεσοεπιθετική τους γραμμή, έπαιζαν ορθολογικό ποδόσφαιρο και δημιουργούσαν κινδύνους στην εστία του Μπαμπατσάν.

Στο 28’ ο Μπαντέλι έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Μπαμπατσάν μπόκαρε και ένα λεπτό μετά η Τουρκία είχε μεγάλη στιγμή για να ανοίξει το σκορ αλλά ο Σούμπασιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του αμαρκάριστο Τουφάν. Εν τέλει, στο 41’ ο Μόντριτς έδειξε την κλάση του. Έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από την τουρκική άμυνα, ο χαφ της Κροατίας και της Ρεάλ Μαδρίτης έπιασε ένα φοβερό βολέ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπαμπατσάν, που έκανε κακή εκτίμηση, και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

inner

Στην επανάληψη, η Κροατία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργεί μεγάλες στιγμές για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Ο Σρνα στο 52’ με φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά μετά δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ. Τη… σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες πήρε ο Μπρόζοβιτς, που σε δύο περιπτώσεις (61’, 67’) δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

inner

Η Κροατία συνέχιζε να πιέζει αλλά και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 72’, η ομάδα του Άντε Τσάτσιτς είχε νέο δοκάρι με κεφαλιά του Πέρισιτς από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα του Μάντζουκτις. Λίγα λεπτά αργότερα, οι Κροάτες είχαν και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Μπρόζοβιτς. Τελευταία καλή στιγμή του ματς, ξανά για την Κροατία, με τον Πέρισιτς να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Μπαμπατσάν.

Για καλή τύχη των Κροατών, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες τους δεν τους στοίχισαν και εν τέλει πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον τέταρτο όμιλο του Eurο. Από την άλλη μεριά, οι Τούρκοι απογοήτευσαν και εάν δεν αλλάξουν πρόσωπο μοιάζει δύσκολη ακόμη και η κατάκτηση της τρίτης θέσης, που υπό προϋποθέσεις δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

inner

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν, Εζιακούπ (46’ Βολκάν Σεν), Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65’ Γιλμάζ), Τοσούν (69’ Εμρέ Μορ).

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπαντέλι, Ράκιτιτς (89’ Σίντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (87’ Κράμριτς), Μάντζουκιτς.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Γήπεδο: «Parc des Princes»



Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x