Αγγλία

Λουκάκου: «Μαν. Γιουνάιτεντ ίσον... τρόπαια, θα γράψω τη δική μου ιστορία»

Ο Ρομέλου Λουκάκου μίλησε για τους στόχους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την προσωπική του επιθυμία, αλλά και για όσους τον συγκρίνουν με τον Ντιντιέ Ντρογμπά.

Καλές εμφανίσεις, νίκες, τρόπαια. Αυτό το τρίπτυχο έχουν άπαντες στο μυαλό τους, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρομέλου Λουκάκου σε συνέντευξη του αποκάλυψε το τι απαιτείται για να πετύχει. Πριν φτάσει όμως σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον άνθρωπο που καθοδηγεί τα πράγματα. Αυτός δεν είναι κανείς άλλος από τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Βέλγος διεθνής, είναι φανερά ενθουσιασμένος με τον ερχομό του στο «Όλντ Τράφορντ» και το δείχνει, με κάθε ευκαιρία. Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε αυτή τη φορά, μίλησε αρχικά για τον αγαπημένο του, εκ νέου προπονητή, Ζοσέ Μουρίνιο:

«Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει ένα μεγάλο σχέδιο και εμείς οι παίκτες είμαστε έτοιμοι να το ακολουθήσουμε κατά γράμμα, ώστε να κατακτήσουμε τρόπαια».

Εν συνεχεία, έπλεξε το εγκώμιο της καινούργιας του ομάδας: «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσον... τρόπαια, για μένα. Μεγαλώνοντας, την έβλεπα να κατακτά κάθε πρωτάθλημα, σχεδόν! Πώς να μη θέλεις να είσαι κομμάτι αυτής της τεράστιας ιστορίας;».

Η δική του ιστορία με τους «κόκκινους διαβόλους», έχει ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο. Στα φιλικά της ομάδας, κατά την περιοδεία της στην Αμερική, έχει σκοράρει δύο φορές, ενθουσιάζοντας τόσο τον προπονητή και τους συμπαίκτες, όσο και τους φιλάθλους, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του 24χρονου επιθετικού τη λύση για την κατάκτηση περισσότερων τροπαίων και κυρίως, πρωταθλημάτων.

Αυτό το στόχο, έχει και ο ίδιος ο παίκτης στο μυαλό του: «Για μένα, τα πάντα είναι για τη νίκη. Θέλω να κερδίζω. Τώρα, βρίσκομαι σε έναν σύλλογο όπου το να κερδίζεις, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να φέρνουν νίκες, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτή η πίεση, είναι κάτι που ήθελα να νιώσω. Ήθελα να νιώσω αυτή τη… δίψα, το να είμαι εδώ. Δεν θέλεις να είσαι στη μεριά των χαμένων».

Προκειμένου όμως να φτάσει στα ύψη, ο Λουκάκου θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του, γεγονός για το οποίο, είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει μέχρι τέλους:

«Είμαι μακριά από το επίπεδο που θέλω. Αλλά, εκεί στοχεύω να φτάσω. Είμαι 24 ετών, δεν μπορώ να πω πως είμαι το… ολοκληρωμένο πακέτο. Αυτό είναι το σκεπτικό που έχω πάντα. Υπάρχει μέσα μου. Θέλω να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Για αυτό, πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Πρέπει να δουλέψω πολύ πιο σκληρά από ότι έχω ήδη δουλέψει. Ποτέ δεν θα πω ότι κάτι είναι αρκετό. Έτσι σκέφτομαι, για να γίνω ο καλύτερος».

Τέλος, έδωσε την απάντηση του σε όσους τον συγκρίνουν με τον θρύλο της Τσέλσι και του ποδοσφαίρου γενικότερα, Ντιντιέ Ντρογκμπά: «Είμαι τελείως διαφορετικός από τον Ντρογκμπά. Μπορεί να έχουμε φυσικές ομοιότητες, αλλά είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί παίκτες. Είμαι ο Ρομέλου Λουκάκου, είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Θέλω να δημιουργήσω τη δική μου ιστορία. Βρίσκομαι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ εκείνος, βρισκόταν στην Τσέλσι».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x