Γενικά

«Λύγισε» στο 89’ η Κύπρος, υποβιβάστηκε η Σλοβενία

Η Κύπρος πάλεψε στα ίσια απέναντι στη Βουλγαρία, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο 89’. Υποβιβάστηκε η Σλοβενία, μετά το 1-1 με τη Νορβηγία.

Την ευκαιρία να παραμείνει στο παιχνίδι της πρώτης θέσης στον Γ’ όμιλο της League C έχασε η Κύπρος. Η εθνική ομάδα της Μεγαλονήσου ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Βουλγαρία στο «ΓΣΠ», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, δεχόμενη την ισοφάριση στο 89’ με πέναλτι του Ντιμιτρόφ. Οι Κύπριοι είχαν προηγηθεί στο 24’ με τον Ζαχαρίου.

Έτσι, μετά και την ισοπαλία 1-1 της Νορβηγίας με τη Σλοβενία, στην κορυφή ισοβαθμούν Βούλγαροι και Νορβηγοί και η πρωτιά, που δίνει άνοδο και πρόκριση στα play-offs, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Από την άλλη, οι Σλοβένοι θα τερματίσουν στην τελευταία θέση, που σημαίνει υποβιβασμό.

«Λύγισε» στο 89’ η Κύπρος

Η Κύπρος είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με τον Εφραίμ στο 20’ και τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Ζαχαρίου, ο οποίος «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ μετά την ασίστ του Κυριάκου και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 26’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με τον Εφραίμ, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Βουλγαρίας. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 27’ με τον Ποπόφ, που νικήθηκε από τον Παναγή, ενώ στο 30’ ο Μποντούροφ δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση αυξανόταν, με τον Κράεφ να χάνει άλλη μια ευκαιρία στο 39’, για να ακολουθήσει ένα λεπτό αργότερα ο Ποπόφ.

Περισσότερο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, αφού οι Κύπριοι έκλεισαν καλύτερα τους χώρους, μην αφήνοντας τους παίκτες της Βουλγαρίας να δημιουργούν με ευκολία τις προϋποθέσεις για γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, πόσω μάλλον να απειλήσουν. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η πίεση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε και τελικά το γκολ ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Ο Λαΐφης ανέτρεψε τον Ποπόφ και ο Ντιμιτρόφ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Λύτρωση στο 85’ για τη Νορβηγία

Οι Σλοβένοι αιφνιδίασαν τη Νορβηγία και μόλις στο 9’ προηγήθηκαν στο σκορ με τον Βέρμπιτς. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απαντήσουν με τον Ελιουνούσι στο 20’, αλλά ο Μπέλετς απέκρουσε τη μπάλα. Στο 31’ οι Νορβηγοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με κεφαλιά του Ομάρ, αλλά λίγο πριν τη γραμμή απέκρουσαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ελιουνούσι είχε άλλη μια καλή στιγμή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Νορβηγία είχε τον έλεγχο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πιέζοντας για την ισοφάριση. Χένρικσεν (51’), Γιόνσεν (63’) και Καμαρά (66’) δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της Σλοβενίας πίστευαν όλο και περισσότερο στην πρώτη νίκη τους στον όμιλο. Στο 73’ έφτασαν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ με τον Μπέριτς, ωστόσο, ακυρώθηκε, αφού ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χένρικσεν, αλλά στο 85’ ήρθε η λύτρωση με τον Γιόνσεν, που ισοφάρισε σε 1-1.

League C / Group 3

Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

1. Νορβηγία 10 (5-2)
2. Βουλγαρία 10 (6-4)
3. Κύπρος 5 (5-7)
4. Σλοβενία 2 (4-7)

Επόμενη (6η) αγωνιστική / 19/11
Βουλγαρία-Σλοβενία (21:45)
Κύπρος-Νορβηγία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x