Stoiximan Super League

Μάντζιος: «Ο Απόλλων ήρθε για να μείνει»

Την πεποίθησή του πως ο Απόλλων Σμύρνης θα παραμείνει στην κατηγορία, εξέφρασε ο Άκης Μάντζιος στο περιθώριο της παρουσίασης των διαρκείας. Τι είπε ο Γιώργος Κασναφέρης για τα μεταγραφικά θέματα.

Για τα μεταγραφικά δεδομένα αλλά και τον στόχο της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα, μίλησε ο Άκης Μάντζιος στο περιθώριο της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο τεχνικός της Ελαφράς Ταξιαρχίας ανέφερε πως ο Απόλλων ήρθε στην πρώτη κατηγορία για να καθιερωθεί, ενώ κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα τόσο στα καλά αποτελέσματα όσο και στα κακά. Το sportfm.gr βρέθηκε στα γραφεία των «κυανόλευκων» και σας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν.

«Γίνεται μια προσπάθεια από όλη την οικογένεια του Απόλλωνα, για να μπορέσει η ομάδα σε αυτό το καινούργιο που έχει ξεκινήσει, να μπορέσει να καθιερωθεί και να επανέλθει εκεί ανήκει βάσει της ιστορίας της. Από την πλευρά μας, το αγωνιστικό τμήμα, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, χτίζουμε μια καινούργια ομάδα από την αρχή με στόχο ο Απόλλωνας να καθιερωθεί και να βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκα. Και χρόνο με τον χρόνο να προσθέτουμε κάτι παραπάνω για να μπορέσει αυτή η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους που έχει βάλει η διοίκηση και ο ιδιοκτήτης της.

Κάνουμε μια καινούργια και μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε όλο τον φίλαθλο κόσμο του Απόλλωνα να είναι δίπλα μας στις καλές και στις κακές στιγμές γιατί ο στόχος είναι κοινός είτε από εμάς μέσα στο γήπεδο, είτε από εσάς έξω από αυτό. Ο Απόλλωνας ήρθε για να μείνει, αυτό είναι ένα στοιχείο που περνάμε σε όλους στην ομάδα και σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε καθημερινά. Ένα στοιχεία επίσης είναι ότι έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας, ήδη επιστρατεύουμε παιδιά από τις ακαδημίες, είναι 6-7 παιδιά που θα ακολουθήσουν και στην προετοιμασία και είναι ένας επιπλέον στόχος, να μπορέσει κάποια στιγμή αυτή η ομάδα του Απόλλωνα να έχει τα δικά της παιδιά, κάτι που θα είναι όφελος για όλους»
, ήταν τα λόγια του Άκη Μάντζιου.

Κασναφέρης: «Πάνω από όλα η ομάδα, θα πάρουμε πέντε παίκτες ακόμα»

Τον λόγο πήρε και ο team manager του Απόλλωνα, Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος μίλησε για τον καταρτισμό του ρόστερ και το πλάνο που υπάρχει στα μεταγραφικά, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της απόκτησης του Τσόρι Ντομίνγκες. Παράλληλα, αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η Ελαφρά Ταξιαρχία θα έχει αποκτήσει τρεις παίκτες.

«Η ομάδα 4 Ιουνίου έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα και μέχρι τις 3 Ιουλίου που ξεκίνησε η προετοιμασία, είχαμε έναν μήνα να αναδιοργανωθούμε. Να δούμε ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα μείνουν αλλά και το πώς θα λειτουργήσει η ομάδα. Η ομάδα με επικεφαλής εμένα -και ευχαριστώ την διοίκηση που με επέλεξε και μου έδωσε την δυνατότητα να κινούμαι με αποκλειστικότητα 100% και η ευθύνη για τις αποτυχίες είναι δικιά μου- επέλεξε να λειτουργήσει με έναν συγκεκριμένο μεταγραφικό σχεδιασμό.

Εγώ που είμαι ο επικεφαλής, έτσι είναι η βαθμίδα, μαζί με τον προπονητή και τον Γιώργο τον Τσέλιο έχουμε δει πάνω από 1000 άτομα. Έχουμε κάνει κινήσεις και το πέρασμα του χρόνου θα δείξει αν είναι καλές ή κακές. Στον σχεδιασμό στον οποίο κάναμε, είχαμε ως στόχο να φτιάξουμε μια ομάδα πολλών και όχι μια ομάδα του ενός. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα έρθει, αλλά αυτός που θα έρθει να υπηρετήσει την ομάδα. Στόχος μας είναι να έχουμε 26 μαχητές, 26 παιδιά που θα δίνουν την καρδιά τους μέσα στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές θα υπηρετούν την ομάδα και όχι η ομάδα τους ποδοσφαιριστές.

inner

Το δεύτερο είναι επειδή είμαι ο άνθρωπος που χειρίζομαι και τα οικονομικά θέματα με τους ποδοσφαιριστές, δεν είχα και δεν έχω την διάθεση και το μεράκι να οδηγήσω την επιχείρηση του Απόλλωνα, την διοίκηση και τους ανθρώπους να πέσουν στον γκρεμό. Οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια αρκετά λεφτά για να φτάσει η ομάδα εκεί, έχουν κάνει τον Απόλλωνα να είναι μαγαζί γωνία. Σας το λέω, όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν στον Απόλλωνα.

Επίσης, ξεκινάμε τη σεζόν χωρίς να ξέρουμε τι θα πάρουμε από τη NOVA, τι θα πάρουμε από έσοδα, τι διαρκείας θα έχουμε, τι χορηγό θα έχουμε. Τα έσοδα θα είναι μικρά. Δεν είχαμε σκοπό ούτε εγώ ούτε ο κόουτς να βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό της διοίκησης, να κάνει σπατάλες και να πετάξει λεφτά. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν σου εξασφαλίζει την επιτυχία. Ξεκινήσαμε ένα σχεδιασμό με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και κάποια όρια και αυτό το εξυπηρετούμε από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε στον Απόλλωνα. Είπαμε να κρατήσουμε ορισμένους παίκτες από την περσινή ομάδα που πιστεύαμε ότι θα μας βοηθήσουν να σωθούμε, κάνοντας στην άκρη το συναίσθημα. Ευχαριστούμε όσους βοηθήσανε στην περσινή χρονιά και προσφέρανε. Όσους θέλαμε να κρατήσουμε τους κρατήσαμε, δεν έφυγε κανένας.

Έχουμε φτάσει να έχουμε 21 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας και αυτή τη στιγμή ευελπιστούμε να πάρουμε άλλους πέντε. Ελπίζουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα να έχει φτιαχτεί το ρόστερ, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας πιστεύω θα πάρουμε τρεις παίκτες. Ακούστηκαν πολλά ονόματα που δημιούργησαν προσδοκίες. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοί οι παίκτες δεν είναι ακόμη για τα δικά μας βαλάντια. Σε λίγα χρόνια όμως θα μπορέσουμε να είμαστε».


Για το θέμα του Τσόρι Ντομίνγκες: «Κάποια στιγμή έπαιξε το όνομα του Τσόρι. Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια εμπειρία, ποιότητα και ικανότητες. Είναι ένας παίκτης που όλες οι ομάδες θα τον θέλανε. Κάποια στιγμή πήγε να χαθεί προσανατολισμός. Δημιουργούσε κάποιες φρούδες ελπίδες για όλους. Η διοίκηση τοποθετήθηκε επίσημα και είπε ότι δεν υπάρχει θέμα Τσόρι, αν στην πορεία ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας ο κάθε Τσόρι είναι δεκτός. Αυτή τη στιγμή είμαστε κοντά σε ορισμένες κινήσεις, δεν είναι εύκολο να προσελκύσεις ποδοσφαιριστές να έρθουν στην Ελλάδα. Υπάρχει η οικονομική κρίση, το κάπιταλ κοντρόλ, ούτε είμαστε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στον κόσμο για να έρθουν κάποιοι να παίξουν. Προσπαθούμε βήμα βήμα και μέχρι το τέλος της περιόδου η ομάδα θα έχει κλείσει το ρόστερ της πολύ καλά. Πάνε από όλα είναι η ομάδα και κανένας ποδοσφαιριστής».

Ντάσιος: «Να κάνουμε ξανά τον Απόλλωνα μεγάλο»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και δύο παίκτες. Ο Γιώργος Ντάσιος δήλωσε περήφανος που θα αγωνιστεί για ακόμη μια χρονιά στον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Το να είσαι μέλος αυτή της ομάδας είναι μεγάλη τιμή, πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Ο Απόλλων βρίσκεται ξανά στην Σούπερ Λιγκ, εκεί όπου του αξίζει και γίνεται μια καινούργια προσπάθεια από τη διοίκηση, ενώ γίνονται και σωστές κινήσεις κατά τη γνώμη μου.

Εμείς από την πλευράς μας αυτό που έχουμε να δώσουμε στο γήπεδο είναι ότι καλύτερο μπορεί ο καθένας μας, θέλουμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας όπως ήταν όλο τον καιρό. Ήδη στις προπονήσεις έρχεται αρκετός κόσμος και δείχνει ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα, κάτι που μας χαροποιεί. Εμείς από την πλευράς μας όπως προείπα θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να καταφέρουμε να κάνουμε τον Απόλλωνα και πάλι αυτό που ήταν στο παρελθόν, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα»
, είπε ο πολύπειρος αμυντικός.

Από την μεριά του ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Μπαρτλομί Μπαμπιάρζ κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα. «Καλησπέρα σας. Είναι μεγάλη μου τιμή που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Απόλλων. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας και να μας υποστηρίζει», ήταν τα λόγια του Πολωνού χαφ.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x