Champions League

Μαγική ανατροπή της Σίτι μέχρι να πεις... Πεπ!

Τι και αν το ματς για τη Σίτι στράβωσε από την αρχή. Στο φινάλε έπαθε αναλαμπή και με δύο γκολ στο 85’ και 90’ κέρδισε με 3-2 τη Σάλκε και έφυγε με σκορ πρόκρισης από το Γκελζενκίρχεν!

Ματσάρα στο Γκελζενκίρχεν! Ανατροπή της ανατροπής και λύτρωση για τη Σίτι στο φινάλε που επικράτησε με 3-2 της Σάλκε, παίρνοντας σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Το ματς δεν ήταν για καρδιακούς, αφού η Σάλκε ναι μεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με δύο πέναλτι μέσα σε επτά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και να κρατούσε για 85’ μια σπουδαία νίκη, αλλά στο τέλος κατέρρευσε και γνώρισε την ήττα από τους «πολίτες» που θυμήθηκαν ποιοι είναι στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η εικόνα του ματς άλλαξε στο 78ο λεπτό, όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έβγαλε... άσο από το μανίκι του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λιρόι Σανέ αντί του αρνητικού Αγουέρο.

Κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Γερμανός βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση στο 85’ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Στέρλινγκ στο 90’ χάρισε τη νίκη στη Σίτι, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 68ο λεπτό, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Οταμέντι.

Το ματς, έδειχνε να στραβώνει από την αρχή για την ομάδα του Πεπ, αφού στην ανάπαυλα βρέθηκε να χάνει με 2-1, με τον Μπενταλέμπ να βρίσκει δίχτυα δύο φορές, στο 38’ και το 45’ από τα 11 μέτρα.

Το ματς

Έχοντας ξεκάθαρα τον τίτλο του φαβορί, η Σίτι μπήκε από νωρίς με σκοπό να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα της έδινε από την αρχή το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και έπαιζε σαν... τη γάτα με το ποντίκι την ομάδα του Τεντέσκο που είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο.

Μόλις στο 7ο λεπτό, οι «σίτιζενς» είχαν την πρώτη μεγάλη φάση, όταν μετά από ωραία κομπίνα σε φάουλ η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή, αλλά ο Αγουέρο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φέρμαν που έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση των παικτών του Γκουαρδιόλα συνεχίστηκε, με τη Σάλκε να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να μένει απλά σε... παθητικό ρόλο. Στο 18ο λεπτό, η πίεση των Άγγλων έδρεψε καρπούς με τον Αγουέρο να κάνει το 1-0. Ο Φέρμαν έκανε παρακινδυνευμένη πάσα στον Σανέ, εκείνος έχασε την μπάλα από την πίεση του Νταβίντ Σίλβα, με τον Ισπανό να βρίσκει μόνο τον Αργεντινό επιθετικό που σημείωσε το 34ο γκολ του στη διοργάνωση και το 10ο στα τελευταία 7 ματς της Σίτι.

Με τους Γερμανούς να μην μπορούν να φτάσουν κοντά στην περιοχή του Έντσερσον, οι φιλοξενούμενοι έδειχαν να έχουν ένα εύκολο πρώτο μέρος.

Ωστόσο στο 33’ είχαμε ανατροπή σκηνικού από το... πουθενά!

Ο Καλιγκιούρι στην πρώτη απόπειρα των «βασιλικών μπλε» να βγουν μπροστά, έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Οταμέντι, με τον Ντελ Θέρο να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών με τη βοήθεια του VAR. Μπορεί να χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να εκτελεστεί η παράβαση, αλλά ο Μπενταλέμπ στο 38’ νίκησε τον Έντερσον για το 1-1.

Και εκεί η ομάδα του Γκουαρδιόλα έπαθε... μπλακ άουτ. Εκνευρισμός, διαμαρτυρίες και γκρίνια στον διαιτητή, έλλειψη συγκέντρωσης και το σκηνικό άλλαξε σε επτά λεπτά.

Στο 43ο λεπτό, ο Φερναντίνιο πήρε αγκαλιά στην περιοχή τον Σανέ, ο Ντελ Θέρο χωρίς δισταγμό και χωρίς... VAR, καταλόγισε δεύτερο πέναλτι για τους Γερμανούς και ο Μπενταλέμπ για δεύτερη φορά στο πρώτο μέρος νίκησε τον Έντερσον από την άσπρη βούλα και έβαλε μπροστά με 2-1 την ομάδα του. Αυτό ήταν το 15ο πέναλτι που εκτέλεσε στην καριέρα του ο Αλγερινός ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε ένα!

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γκουαρδιόλα προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και μπήκε ως αφεντικό με σκοπό να πιέσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, την ώρα που η ομάδα του Τεντέσκο προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ με μαζική άμυνα στο μισό γήπεδο και με κλεισμένους εξαιρερικά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Φέρμαν.

Μάλιστα, το ήδη... στραβωμένο ματς φάνηκε να γίνεται ακόμα χειρότερο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα στο 68ο λεπτό, αφου οι «σίτιζενς» έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Οταμέντι με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπουργκστάλερ.

Στο φινάλε ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε έστω και καθυστερημένα να ρίξει στο ματς και τον Λιρόι Σανέ, αποσύροντας στο 78’ τον αρνητικό Αγουέρο και δικαιώθηκε.

Κίνηση ματ από τον Πεπ και νέα αλλαγή δεδομένων στο ματς, με τη Σίτι να το γυρνάει... τούμπα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Γερμανός που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στο Γκιζελγκίρχεν, έδωσε τη λύση και ξελάσπωσε τους «πολίτες» στο 85ο λεπτό, αφού με απίστευτη εκτέλεση φάουλ νίκησε κατά κράτος τον Φέρμαν για το 2-2, χωρίς όμως να πανηγυρίζει σε μια ένδειξη σεβασμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 90’ ο Στέρλινγκ έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της Σάλκε και με ιδανικό πλασέ μετά από μπαλιά του Έντερσον διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τη Σίτι, με τη ρεβάνς να γίνεται πλέον... τυπική διαδικασία.

Δείτε πως παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του ματς από το sportfm.gr



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Σάλκε: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, ΜακΚένι (75' Σκρζιμπσκι), Μπενταλέμπ, Σερντάρ, Ουτ (87' Χαρίτ), Μεντίλ (65' Μπουργκστάλερ)

Μάντσεστερ Σίτι:
Εντερσον, Οταμέντι, Γουόκερ, Λαπόρτ, Νταβίδ Σίλβα (70' Κομπανί), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (87' Ζιντσένκο), Μπ. Σίλβα, Αγουέρο (78' Σανέ), Στέρλινγκ



Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x