Stoiximan Super League

Μαγικός Πρίγιοβιτς «εκτέλεσε» την ΑΕΚ!

Το πρώτο ντέρμπι «βάφτηκε» ασπρόμαυρο! Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις (29’, 59’) αποτελώντας τη διαφορά των δύο ομάδων. Δύο δοκάρια η ΑΕΚ (20’, 62’).

Στην Τούμπα ισχύει ο νόμος του ΠΑΟΚ και του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, που δεν συνέβη τελικά το παραμικρό και αυτό πρέπει να τονιστεί, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και με σημείο αναφοράς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο Σέρβος επιθετικός ήταν αυτός που αποτέλεσε την ουσιαστική διαφορά των δύο διεκδικητών του τίτλου, καθώς στις δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Μπάρκα, κατάφερε να εκθέσει την πολύ κακή απόψε μεσοαμυντική γραμμή της «Ένωσης» (μεγάλα λάθη από Λαμπρόπουλο και Γαλανόπουλο στα γκολ του ΠΑΟΚ) και με τέλειες εκτελέσεις στο 29’ και στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν είχαν μεγάλες διαφορές στον αγωνιστικό χώρο, αφού και οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για το γκολ, με κορυφαίες αυτές στο 20’ και στο 62’, αλλά Λιβάγια και Μπακασέτας σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Πασχαλάκη. Επιπλέον, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επίσης μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Πόνσε να την αποκρούει ο γκολκίπερ του Δικεφάλου του Βορρά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στους 10 βαθμούς, προσπερνώντας την ΑΕΚ που παρέμεινε στους 9 και υπέστη την πρώτη της ήττα μετά τις 23 Οκτωβρίου του 2017, όταν είχε χάσει από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (0-1) με γκολ του Ντάουντα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Πώς έπαιξαν

Το ερώτημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ποιους θα επιλέξει για τα άκρα της μεσοεπιθετικής του γραμμής, δίνοντας τελικά ψήφο εμπιστοσύνης σε Λημνιό (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά), με τους υπόλοιπους 9 παίκτες να είναι οι γνωστοί, με τον Πασχαλάκη να είναι στην εστία, Μάτος, Βιεϊρίνια στα δύο άκρα, Κρέσπο-Βαρέλα τα δύο σέντερ μπακ, Κάνιας, Μαουρίσιο τα δύο χαφ, με τον Πέλκα να είναι το δεκάρι πίσω από τον Πρίγιοβιτς.




Από την άλλη μεριά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τους τρεις τιμωρημένους που απουσίασαν από το ματς με τον Άγιαξ (Λιβάγια, Μπακασέτας, Λόπες) και οχτώ παίκτες που αγωνίστηκαν στο Άμστερνταμ. Ο Μπάρκας ήταν στην εστία, Μπακάκης, Λόπες τα δύο άκρα, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου τα δύο σέντερ μπακ, Σιμόες - Γαλανόπουλος τα δύο κεντρικά χαφ ενώ πίσω από τον Πόνσε ήταν οι Λιβάγια, Μπακασέτας και Μάνταλος.

Εικόνα live 21962278/76371.jpg

Το ματς

Κάθε άλλο παρά επηρεασμένη από την ατμόσφαιρα της κατάμεστης Τούμπας φάνηκε η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι και χωρίς δισταγμό θέλησε να εκμεταλλευτεί το πιθανό άγχος που είχε ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος σε ένα τέτοιο ματς. Με συνεχόμενα κόρνερ και φάσεις διαρκείας τις οποίες δεν μπορούσε να «καθαρίσει» η άμυνα των γηπεδούχων προσπαθούσε να απειλήσει με την πρώτη καλή ευκαιρία για την «Ένωση» να καταγράφεται στο 9’ με το μακρινό σουτ του Μάνταλου να το αποκρούει ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Εικόνα live 21962278/15438.jpg

Δίχως αμφιβολία το πρώτο τέταρτο άνηκε στην ΑΕΚ, αλλά η πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του αγώνα ακριβώς σε εκείνο το λεπτό, επίσης με στατική φάση, όταν ο Βαρέλα νίκησε στη διεκδίκηση τον Σιμόες, έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του δεύτερου δοκαριού από την εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, αλλά ο Μπάρκας έδειξε σε ετοιμότητα σε δύσκολη επέμβαση.

Εικόνα live 21962278/103962.jpg

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, αλλά ο Λιβάγια στάθηκε... άτυχος. Στο 20’, υποδέχθηκε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή από πάσα του Μάνταλου, ο Κρέσπο τον είχε σε μεγάλη απόσταση δίνοντας την ευκαιρία στον Κροάτη να σουτάρει με δύναμη, αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Εικόνα live 21962278/78873.jpg

Έπειτα από μερικά λεπτά που υπήρξαν εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα, στο 29’ μίλησε η εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς και η έλλειψη συγκέντρωσης της ΑΕΚ. Ο Μπάρκας έκανε το ελεύθερο, ο Μαουρίσιο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Λαμπρόπουλου που ήθελε να... απαντήσει έκανε το «τσαφ» και ο Πρίγιοβιτς που έχει... υποπτευθεί την «γκέλα» πήρε την μπάλα και την προστάτευσε με το σώμα του από το μαρκάρισμα του Οικονόμου και με δυνατό δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε περιθώριο στον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Εικόνα live 21962278/25148.jpg

Εικόνα live 21962278/107385.jpg

Εικόνα live 21962278/51400.jpg

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρά το γεγονός ότι φάνηκαν επηρεασμένοι από το γκολ του ΠΑΟΚ πρόλαβαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία στο 40’ μέσω στατικής φάσης, με τον Μάνταλο να εκτελεί πολύ «γλυκά»το φάουλ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης στο σωστό σημείο απέκρουσε σε κόρνερ με την μπάλα να έρχεται στην ευθεία του.

Εικόνα live 21962278/61161.jpg

Εικόνα live 21962278/12059.jpg

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μεγάλη νευρικότητα, με πολλά φάουλ και αρκετές διακοπές ενδεικτικό του δυναμισμού που υπήρχε στο ντέρμπι, ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ που μάλιστα δεν γίνονταν υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν πολλά για να σκοράρει και αυτό αποδείχθηκε για δεύτερη φορά στο 59’, όταν σε μία φάση φάνηκε η έλλειψη συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων και η ποιότητα των Πρίγιοβιτς και Μάτος. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έκανε τη σέντρα πολύ εύκολα υπό το... βλέμμα του Γαλανόπουλου, αφού είχε παίξει το 1-2 με τον Σέρβο φορ και ο τελευταίος εντελώς αμαρκάριστος, ξεχασμένος από τον Λαμπρόπουλο στο πρώτο δοκάρι έκανε το ιδανικό τελείωμα για το 2-0!

inner

Όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε... Και αυτό φάνηκε όχι τόσο λόγω του γκολ, όσο της φάσης του 62’ που η ΑΕΚ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά για δεύτερη φορά σημάδεψε το δοκάρι. Δράστης ήταν ο Μπακασέτας με σουτ έξω από την περιοχή, οπότε και με τη βούλα η κακή αμυντικά ΑΕΚ είχε και γκίνια επιθετικά.

inner

Το καλό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι ότι είδε τους παίκτες να μην παρατούν το παιχνίδι, αντίθετα τους είδε να προσπαθούν ορθολογικά ώστε να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν έγινε είτε λόγω της δημιουργικής της φλυαρίας, είτε λόγω του ότι οι αλλαγές της (Κλωναρίδης) δεν τη βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι.

Η κατακλείδα του αγώνα όμως έγραψε ΠΑΟΚ και με υπογραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς... Οι Θεσσαλονικείς πήραν τελικά χωρίς άγχος το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Σέρβο να είναι ο πρωταγωνιστής και αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ, παρά και το -2 που άρχισε το φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια - Κάνιας, Μαουρίσιο – Λημνιός (75’ Ζαμπά), Πέλκας (81’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89’ Βέρνμπλουμ) – Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Ρέι, Χατσερίντι, Σάκχοφ, Καρέλης

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας - Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες (87’ Τσόσιτς), Γαλανόπουλος (64’ Κλωναρίδης) - Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος – Πόνσε (70’ Γκάλο)

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γιακουμάκης

inner

Το Live της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους
Α’ βοηθός: Μίκο Αλακάρε
Β’ βοηθός: Ρίκου Βιρεαβουόρι
4ος: Αθανάσιος Τζήλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x