Stoiximan Super League

Μάγκας Παναθηναϊκός στα Γιάννενα!

Παρά το ότι ο Ζέκα αποβλήθηκε στο 40’, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και τσαμπουκά και «πάτησε» τον ΠΑΣ (3-0) στα Γιάννενα. Δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ ο Δελφάκης & δεν απέβαλλε τον Καρανίκα.

Αυτός ήταν πραγματικός Παναθηναϊκός!

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, οι πράσινοι έβγαλαν ψυχή και πέρασαν με το εμφατικό 3-0 από τους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Βλαχοδήμος «ξετύλιξε» το δώρο της άμυνας των Γιαννιωτών και άνοιξε το σκορ με το παρθενικό του τέρμα (26'), ενώ στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Μπεργκ ο οποίος επέστρεψε στα γκολ υπογράφοντας δις (82', 91') το «μάγκικο» διπλό.

Η επιτυχία του τριφυλλιού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, δεδομένου πως στο 40’ αποβλήθηκε (δεύτερη σερί φορά) ο Ζέκα. Ο διαιτητής Δελφάκης έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ των πρασίνων μετά από χέρι του Φερφελή, ενώ έδειξε... ανεκτικότητα σε σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων (ειδικά στον Καρανίκα που πήρε μία κίτρινη ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει κι άλλη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις).

«Ογκόλιθος» στην άμυνα ο Τελάντερ, πολύ καλή εμφάνιση του Λουντ στο κέντρο, εκπληκτικός ο Κλωναρίδης που πέρασε σαν αλλαγή και κατέγραψε δύο ασίστ. Είχε 2-3 καλές ευκαιρίες ο Άγιαξ της Ηπείρου για να πάρει… κάτι από το ματς.

Το ματς

Αν και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος, ο αγώνας είχε καλό τέμπο στην εκκίνησή του, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί, αλλά να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να διασπάσει την διπλή ζώνη άμυνα του ΠΑΣ. Ο Αμπέντ επιχειρούσε «μπούκες» από τον άξονα, ο Μπεργκ να σπάει την μπάλα και να τροφοδοτεί στα πλάγια, ο Βλαχοδήμος να συγκλίνει, αλλά όλα αυτά έπεφταν πάνω σε τείχος. Τα λεπτά κυλούσαν στους Ζωσιμάδες δίχως φάση, αλλά σιγά-σιγά το ματς πήρε… φωτιά!

inner

Διότι μπορεί ο Περιστερίδης να έκανε την διπλή επέμβαση της… ζωής του (σε σουτ του Καλτσά και σε ακόμα πιο δύσκολο σουτ του Βλαχοδήμου) στο 24’, αλλά δύο λεπτά αργότερα το τριφύλλι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Έστω κι αν σε αυτό συνέβαλε η γκάφα του Στρούνα. Ο αμυντικός του ΠΑΣ έκανε… μυθική γκέλα, έστρωσε την μπάλα στον Βλαχοδήμο, αυτός σπρίνταρε σαν… 100άρης, την τσίμπησε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων (που ‘χε βγει από την εστία του) και εκτέλεσε για το 1-0. Όλα κυλούσαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, που είχε το γκολ και δεν απειλούταν στην άμυνα (πέραν από μια-δυο απόπειρες του Ίλιτς). Στο 40’ όμως ο Ζέκα άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες (δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών) κι όλα αυτά την ώρα που ο Δελφάκης είχε κλείσει τα μάτια σε σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων σε πράσινους.

inner

Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΠΑΣ μπήκε… ζεστός για την ισοφάριση με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Ο Στιλ όμως δήλωσε παρών με εκπληκτική επέμβαση σχεδόν στο «Γ» (σε κεφαλιά του Μανιά) και κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, που άντεχε στην πίεση. Ο Στραματσόνι διέκρινε πως χρειαζόταν μια τόνωση φρεσκάδας –με στόχο να κλειδώσει τον αντίπαλο- και οι Κλωναρίδης-Λαγός του έδωσαν ακριβώς αυτό. Και παραλίγο με το που μπήκε στο ματς ο πρώτος να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς με φοβερή ατομική προσπάθεια. Με σχεδόν όλο τον ΠΑΣ να είναι μπροστά για ένα στημένο, ο Κλωναρίδης έκανε τρομερή κούρσα από τα δεξιά, ξεπέρασε δυο αντιπάλους, βγήκε απέναντι από τον Περιστερίδη, αλλά σημάδεψε άουτ στο τετ-α-τετ!

inner

Τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τον Δελφάκη συνεχίστηκαν. Τόσο γιατί έδειξε ανεκτικότητα σε ορισμένα μαρκαρίσματα (κυρίως πάνω στον Μπεργκ που έτρωγε την μία κλωτσιά πίσω από την άλλη), όσο και γιατί δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του τριφυλλιού σε χέρι του Φερφελή στο 68’. Και αυτή η ατιμωρησία παραλίγο να κοστίσει περισσότερο στους φιλοξενούμενους, αν ο προαναφερθείς άσος του ΠΑΣ είχε σημαδέψει εστία κι όχι άουτ από κοντινή απόσταση στο 74’. Κι αφού εκεί την γλίτωσε ο Παναθηναϊκός, στη συνέχεια «μπλόκαρε» οριστικά τους Γιαννιώτες και έδωσε πιο θριαμβευτική νότα στο διπλό του! Ο Κλωναρίδης σέντραρε εκπληκτικά, ο Μπεργκ το «κάρφωσε» με κεφαλιά και στο 82’ έγινε το 2-0, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν εκ νέου στις καθυστερήσεις (εκμεταλλευόμενοι τα πολλά κενά πίσω) και ο Σουηδός διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

inner



ΠΑΣ: Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς (64’ Φερφελής), Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης (52’ Γιάκος), Ίλιτς, Στρούνα (69’ Ηλιάδης).

Στον πάγκο του ΠΑΣ: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Λίλα, Μπέριος

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς (64’ Νάνο), Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέιντ, Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59’ Λαγός), Μπεργκ.

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Μαμούτε, Μολέδο, Εσιέν

Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Δελφάκης

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x