Stoiximan Super League

«Μάκη», έχεις… φιλότιμο!

Για το ταλέντο του μπορείς να ‘χεις επιφυλάξεις. Για το ότι κάνει τα πάντα για να γίνει χρήσιμος στην ΑΕΚ, όχι! Με MVP τον Κρισάντους (και το 1ο γκολ Μπουονανότε) ήρθε άνετο 3-0 με τον Παναιτωλικό.

Γεμάτο ενθαρρυντικά συμπεράσματα ήταν το τεστ που έδωσε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο.

Με τον Μπουοανότε ν’ ανοίγει λογαριασμό και τον Κρισάντους να δείχνει (έχοντας ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι) ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, η «Ένωση» πήρε άνετη νίκη με 3-0 στο φιλικό με τον Παναιτωλικό.

Εξαιρετικά νέα και από τον Πέτρο Μάνταλο που πρόλαβε σ’ ένα τέταρτο -όχι μόνο να επιστρέψει απ’ την αποχή έξι μηνών, αλλά και να φτιάξει το παρθενικό γκολ του Βασιλαντωνόπουλου στους «κιτρινόμαυρους».

Πώς έπαιξε

inner

Το ματς

Αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι με τη σοβαρότητα επίσημου και απέναντι σε μια ομάδα που πριν λίγες μέρες έφυγε με διπλό απ’ την Τρίπολη, η ΑΕΚ ήταν απόλυτο «αφεντικό. Πήρε από νωρίς τον έλεγχο, άγγιξε το γκολ (με εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε) και τελικά το πέτυχε στο 18’. Τότε που ο Κρισάντους κέρδισε πέναλτι από τον Κούσα και ο Αργεντινός δεν έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει την πολύ καλή εμφάνισή που έκανε συνολικά με το παρθενικό του γκολ στην ομάδα.

Η «Ένωση» όμως δεν σταμάτησε. Προειδοποίησε για ένα δεύτερο με φάουλ του Γκάλο. Και τελικά έκανε… πράξη την απειλή της, με τον Ανάκογλου να κλέβει την μπάλα από τον Μάρτιν και να προσφέρει το γκολ στον Κρισάντους. Μάλιστα ήταν τόσο απόλυτη η υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσε αυτό να ‘χει λήξει με τρίτο τέρμα (αν ο Μπαρμπόσα δεν σπαταλούσε ωραία ασίστ του Σιμόες).

Ακόμα κι όταν έπεσε όμως ο ρυθμός της και ξεκίνησαν οι μαζικές αλλαγές (ο Δέλλας έκανε τέσσερις στο 60’ και άλλες πέντε στο διάστημα 65’-75’) η ΑΕΚ παρέμεινε σοβαρή. Με τη συνδρομή και του Ανέστη που δήλωνε παρών όποτε χρειαζόταν (όπως συνέβη σε σουτ του Καπέλ και κεφαλιά του Κούσα) κρατούσε άνετα το προβάδισμα. Και τελικά το διεύρυνε με τον καλύτερο συνδυασμό… ευχάριστων ειδήσεων.

Γιατί ο Μάνταλος δεν αρκέστηκε στο να επιστρέψει στα γήπεδα μετά από έξι ολόκληρους μήνες. Ήθελε να το κάνει και με το… στιλ που τον θυμούνταν όλοι με νοσταλγία στην ΑΕΚ. Χάρη σε μια δική του ασίστ λοιπόν λίγο πριν τη λήξη, ο Βασιλαντωνόπουλος πέτυχε κι εκείνος το πρώτο του γκολ με την «Ένωση». Υπέγραψε, έτσι, μια νίκη -που ήταν φιλική μεν, ενδεικτική δε του χαρακτήρα που θέλει να βγάζει η ΑΕΚ σε κάθε περίσταση.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος (46’ Κυριακίδης), Κουτρομάνος (46’ Μπεχαράνο), Κούσας (71’ Χαντάκιας), Παπάζογλου, Μάρτιν, Μάκος (71’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο (46’ Ρουσκουσέδα), Ουάρντα (61’ Ρομέρο), Καπέλ (79’ Μίλιο), Μαρκόφσκι (71’ Βασιλείου), Βιγιαφάνες (71’ Καμαρά)

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης (60’ Βούρας), Ντίντακ (69’ Πεταυράκης), Άρθο (65’ Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος, Γκάλο (60’ Σοϊλέδης), Σιμόες (69’ Φαγέ), Γιόχανσον (60’ Ανδρεόπουλος), Μπουονανότε (74’ Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Ανάκογλου (74’ Κορδέρο), Κρισάντους

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x