Ελλάδα

Μαλάτος: «Έρχονται άλλες πέντε προσφυγές εναντίον της διοίκησης Κουτσοκούμνη»

Τσουνάμι νέων προσφυγών εναντίον της Επιτροπής Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ προανήγγειλε ο Ανδρέας Μαλάτος. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM αποκάλυψε ότι -εκτός του ίδιου- υπάρχουν πέντε ακόμα που θα κινηθούν δικαστικά

Επιπλέον δικαστικούς μπελάδες θα έχει η Επιτροπή Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ, σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαλάτο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο νομικός που έχει προσφύγει εναντίον της προσωρινής διοίκησης της ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι πέντε ακόμα άτομα σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Αφού μίλησε λοιπόν για τακτικές εκβιασμών και τραμπουκισμών από την ΕΠΟ (όσον αφορά στην επικείμενη διαγραφή του σωματείου του) και χαρακτήρισε την Επιτροπή Εξομάλυνσης «ένα είδος τρόικας στο ποδόσφαιρο», σημείωσε ότι «μακάρι να γίνει το Grexit για να επιβάλλει η Πολιτεία χωρίς δεσμεύσεις τους κανόνες που θεωρεί ότι θα φέρουν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο».


Αναλυτικά όσα είπε ο Μαλάτος στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

Για την ενδεχόμενη διαγραφή του σωματείου «Ηράκλειο Αττικής» επειδή υπέβαλε την προσφυγή εναντίον της ΕΠΟ ως μέλος του: «Είναι δικαιολογημένα τα παράπονα του σωματείου, γιατί εκβιάστηκε με τη λογική “ή διαγράψτε τον ή σας διαγράφουμε”. Εφόσον το σωματείο προσκόμισε έγγραφα ότι με διέγραψε από πέρυσι, θεωρώ ότι η ΕΠΟ δεν έχει λόγο να στραφεί εναντίον του. Αυτή είναι όμως η ΕΠΟ, με τις τακτικές εκβιασμών και τραμπουκισμών. Όσες Ενώσεις κρύβονται από πίσω είναι συνένοχες.

Είναι γελοίο να κρίνεται το σωματείο για μια δικαστική ενέργεια δική μου. Εγώ δεν εκπροσωπώ το σωματείο, εκπροσωπώ τον εαυτό μου. Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου που θα εκδικαστεί η δική μου προσφυγή, θα γίνουν κι άλλες. Ήδη έχω υπόψη μου πέντε περιπτώσεις. Δηλαδή τι θα κάνουν, θα διαγράψουν όλα τα σωματεία που θα εξασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα; Έχει και η γελοιότητα τα όρια της».


Για τον λόγο που έκανε την προσφυγή: «Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ. Με ενδιαφέρει να γίνουν με νόμιμο τρόπο μέσω προσωρινής διοίκησης που θα ορίσει το δικαστήριο. Αυτή είναι η μόνη οδός για να επιστρέψει η ΕΠΟ στη νομιμότητα. Το εξήγησα σήμερα και στο δικαστήριο. Η επιτροπή εξομάλυνσης που προβλέπεται από το καταστατικό της FIFA είναι ένα είδος τρόικας στο ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει όμως ότι η τρόικα έγινε κυβέρνηση. Η επιτροπή εξομάλυνσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο η προσφυγή μου να μη γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο».

Για τον ισχυρισμό του σωματείου του ότι τον έχει διαγράψει από πέρυσι: «Σήμερα έλαβα γνώση των εγγράφων ότι με έχουν διαγράψει. Δεν το αμφισβητώ, ούτε θα το προσβάλλω. H νόμιμη κοινοποίηση, όμως, μου έγινε σήμερα. Άσκησα το δικαίωμα μου ως μέλος του σωματείου. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν και άλλες προσφυγές με το ίδιο περιεχόμενο -και αυτή τη φορά δεν θα τους ειδοποιήσουν για να κάνουν εκβιασμούς σαν αυτούς που έκαναν στο Ηράκλειο. Μιλάω με Ενώσεις που μου λένε ότι είναι μαζί μου, αλλά όταν τους λέω να έρθουν μαζί μου, λένε ότι δεν μπορούν. Δεν γίνεται όμως έτσι, πρέπει κάποιος να βγει μπροστά».

Για τις απειλές της FIFA ότι θα γίνει Grexit: «Μακάρι να γίνει το Grexit για να λυθούν τα χέρια της Πολιτείας και να βάλει χωρίς καμία δέσμευση τους κανόνες που θέλει ώστε να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Εφόσον οι άνθρωποι που θα διοικήσουν μετά το ποδόσφαιρο, θα αποδεχθούν τον νόμο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή έρχεται η FIFA και λέει δεν θα εφαρμόσεις τους νόμους του κράτους σου. Πρέπει να το δεχθούμε;

Η κυβέρνηση έχει συναινέσει στην επιτροπή εξομάλυνσης, αλλά δεν έχει πει ότι αλλάζει ο κώδικας πολιτικής δικονομίας και επομένως δεν διορίζονται προσωρινές διοικήσεις στην ΕΠΟ. Η επιτροπή εξομάλυνσης λειτουργεί ως ένα είδος τοποτηρητή, συμβουλάτορα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη μορφή της προσωρινής διοίκησης, ωστόσο, την έλαβε αυθαίρετα. Η τροπολογία του κ. Κοντονή δεν αναφέρεται πουθενά σε προσωρινή διοίκηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x