Ελλάδα

Μαλάτος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ούτε για… παιδιά αυτά που λέει η ΕΠΟ για την πειθαρχική διαδικασία»

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, «άδειασε» τους ισχυρισμούς της ΕΠΟ σχετικά με τις καθυστερήσεις κίνησης πειθαρχικών διαδικασιών για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Παιδαριώδεις χαρακτήρισε ο Ανδρέας Μαλάτος μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τους ισχυρισμούς της ΕΠΟ πως πρώτα πρέπει να περαιωθεί η ανακριτική διαδικασία στο ποινικό μέρος και στη συνέχεια να εκκινήσει η πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προαπαιτούμενο. «Η πειθαρχική διαδικασία είναι ανεξάρτητη από την ποινική και μπορεί να εξελιχθεί παράλληλα και πολύ πιο εύκολα, γιατί είναι πολύ ευέλικτη. Και μόνο ότι αναφέρονται αγώνες ομάδων στις εκθέσεις της Sportradar ως ύποπτοι χειραγώγησης, θα αρκούσε για να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία και να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές», τόνισε αρχικά.

«Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος κανονισμός να καθοδηγεί για το πώς θα ενεργήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πρόεδρος Εφετών, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος. Δεν φταίει ο ίδιος. Το έλλειμμα της ΕΠΟ είναι πως δεν έχει κάποιους κανονισμούς. Ο ισχυρισμός της ΕΠΟ είναι αστείος, ούτε για παιδιά, για μαθητές δημοτικού. Δυστυχώς η πηγή του κακού είναι η έλλειψη σαφών κανονισμών και διατάξεων και αυτό πολύ φοβάμαι πως γίνεται σκόπιμα, για να ελίσσονται οι παράγοντες ανάλογα με το συμφέρον τους», πρόσθεσε.

«Μην θεωρείτε δεδομένο ότι όλες οι διαδικασίες θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα ποινικής καταδίκης. Για να έρθει μια υπόθεση στο δικαστήριο και να επιβληθεί μια ποινή είναι τόσα τα προαπαιτούμενα, που είναι δύσκολο. Μπορεί να έχουμε καταδίκες στο πειθαρχικό και απαλλαγές στο ποινικό. Το έχουμε δει να γίνεται, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Koriopolis επειδή δεν είχε γίνει καλή απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών. Πρέπει να αποσυνδεθεί το θέμα της αποδεικτικής διαδικασίας από την κολαστέα πράξη. Δεν χρειάζεται αποδεικτικό υλικό. Αν φαίνεται ότι το παιχνίδι σου έχει υπερβολικό στοιχηματισμό, πρέπει να έχεις πειθαρχική ευθύνη», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x