Βέλγιο

Τουντούρης στον ΣΠΟΡ FM: «Τους έχει εντυπωσιάσει ο Κολοβός. Θα γυρίσει πανέτοιμος»

Η εξαιρετική προσαρμογή του Δημήτρη Κολόβου στο βελγικό πρωτάθλημα ήταν αυτή που συνετέλεσε στη μεταγραφή του στην Μαλίν, όπως τόνισε ο μάνατζερ του παίκτη, Πασχάλης Τουντούρης, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Αλέξη Σπυρόπουλου φιλοξενήθηκε ο μάνατζερ του Δημήτρη Κολοβού, Πασχάλης Τουντούρης με αφορμή την απόκτηση των δικαιωμάτων του Έλληνα παίκτη από την Μαλίν.

Όπως αποκάλυψε ο Έλληνας μάνατζερ αυτή θα είναι και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, κάτι που οφείλεται στην εύκολη προσαρμογή του 24χρονου ποδοσφαιριστή στο βελγικό πρωτάθλημα, αλλά και στη μεγάλη ποδοσφαιρική του ποιότητα, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία των Σωτήρη Νίνη, Ατζαγκούν αλλά και του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος τη νέα περίοδο θα κάθεται στον πάγκο της Κόρτραϊκ.

Για το τι εκτίμησε η διοίκηση της Μαλίν στον Δημήτρη Κολοβό:
«Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μαλίν. Στην αρχή του 2000, ο σύλλογος είχε κάποια οικονομικά προβλήματα, όμως πλέον τα έχει ξεπεράσει και βαδίζει με σταθερά βήματα. Ο Δημήτρης ενσωματώθηκε άμεσα. Τον αγάπησαν οι οπαδοί, ενθουσίασε τους πάντες και αυτό συνετέλεσε στο να αγοραστεί, παρά τον τραυματισμό του. Μέχρι τώρα πάει εξαιρετικά η αποθεραπεία του. Έχει δίπλα του τους καλύτερους γιατρούς. Όταν θα αγωνιστεί ξανά θα είναι έτοιμος και θα έχει μια γεμάτη σεζόν του χρόνου όπως και φέτος».

Για το Νίκο Καρέλη που είχε ένα παρόμοιο τραυματισμό:
«Δυστυχώς συνέβη το ίδιο και στο Νίκο. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν και πριν όταν και είχε εντυπωσιάσει τους πάντες».

Για το ενδιαφέρον των βελγικών ομάδων σε παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος:
«Υπάρχει μία διεθνοποίηση στο βελγικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πιο ελαστικοί κανονισμοί για την είσοδο των ξένων ποδοσφαιριστών. Τα τελευταία χρόνια η επιτυχία των Ελλήνων παικτών έχει ανοίξει την ελληνική αγορά. Αποτελεί μια ελκυστική αγορά, καθώς έχει ποδοσφαιριστές που είναι σχετικά φθηνοί και φέρνουν αποτελέσματα. Το να αγοράζεις παίκτες με μεταπωλητική αξία είναι η κουλτούρα που ακολουθούν οι ομάδες στο βελγικό πρωτάθλημα. Με αυτό το πλάνο γίνονται πιο ανταγωνιστικές και μπορούν να διαπραγματευθούν καλύτερα».

Για το αν είναι δύσκολο για έναν Έλληνα προπονητή να εργαστεί στο εξωτερικό:
«Τα τελευταία χρόνια, είναι δύσκολο να εργαστεί όχι μόνο ένας Έλληνας αλλά και ένας ξένος προπονητής στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Οι μοναδικοί που το έχουν κάνει είναι ο Στιβ Μακλάρεν και ο Γιάννης Αναστασίου. Στην Ολλανδία θέλουν να στηρίξουν την δικιά τους προπονητική κουλτούρα. Το ίδιο ισχύει και για το βελγικό πρωτάθλημα. Ο Γιάννης (σ.σ. Αναστασίου) έχει κάνει τρομερό πέρασμα ως ποδοσφαιριστής και στα δύο πρωταθλήματα και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει και στην Κόρτραϊκ».

Για τον Σωτήρη Νίνη:
«Είχε ένα επιτυχημένο πέρασμα από τη Σαρλερουά. Έπαιξε αρκετά παιχνίδια στην καριέρα του μετά από καιρό. Ταλαιπωρήθηκε από κάποιους μικροτραυματισμούς, και πλέον περιμένει την έναρξη της προετοιμασίας για να δείξει τι μπορεί πραγματικά να κάνει».

Για τον Αμπντούλ Ατζαγκούν:
«Έχει κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά στη Ρόντα. Έχει δημιουργήσει, πλέον μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα καθώς γνωρίζει πως να αξιοποιήσει τα προσόντα του στο γήπεδο και έχει μεγάλο ποδοσφαιρικό μέλλον».

Για τον Μπερνάρντ Κουμόρτζι:
«Είχε ένα σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός 1.5 χρόνο. Πιστεύω θα τον δούμε σύντομα σε μια ομάδα, καθώς θα αποχωρήσει από την Γκενκ. Έχει ακόμα χρόνια ποιοτικού ποδοσφαίρου μπροστά του και θα τα καταφέρει»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x