Champions League

Μαουρίτσιο Σάρι: «Φτιάχνομαι ακόμα και με φιλικό»

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο προπονητής της Νάπολι Μαουρίτσιο Σάρι, σε ερώτηση για το αν προτιμά την διοργάνωση του Champions League ή το Campionato.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου εν όψει της αναμέτρησης της Νάπολι με τη Μπενφίκα για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο τεχνικός των «azzurri» Μαουρίτσιο Σάρι ρωτήθηκε για το ποια διοργάνωση τον ευχαριστεί περισσότερο. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική.

«Αν προτιμώ το Champions League ή το Campionato; Φτιάχνομαι ακόμα και με ένα φιλικό, οφείλω όμως να παραδεχτώ πως οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν μια ιδιαίτερη αύρα» τα ακριβή λόγια του Ιταλού τεχνικού, που συνέχισε: «Είμαι περίεργος να δω εάν απέναντι σε μια ομάδα τέτοιου επιπέδου, θα μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, έχοντας τον έλεγχο, όπως ακριβώς κάνουμε στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά την προσεχή αντίπαλο δήλωσε: «Είναι μία εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης, με μεγάλη ιστορία και θα είναι δύσκολο απέναντί τους διότι έχουν μεγάλη τεχνική και ξέρουν να κρατάνε τη μπάλα. Θα υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να τρέχουμε πίσω από τη μπάλα».

Ειδική αναφορά έκανε στους οπαδούς της Νάπολι που θα βρεθούν στο «Σαν Πάολο», καλώντας τους να γεμίσουν το στάδιο: «Μας βοηθούν πάντα και θα το κάνουν και το βράδυ της Τετάρτης. Εφόσον το γήπεδο είναι γεμάτο, θα μας δώσει επιπλέον βενζίνη. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης ωστόσο πρέπει να παραδεχτώ πως έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στο θέμα της νοοτροπίας».

Ενώ για την ομάδα του ανέφερε: «Πρέπει να εντάξουμε στο σύνολο, με καλύτερο τρόπο, τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο διότι είμαστε λίγο καιρό μαζί. Όταν όμως συμβεί, θα μεγαλώσει το ρόστερ και θα έχω περισσότερες ποιοτικές επιλογές», όσο για τον αγωνιστικό προσανατολισμό τόνισε: «Κοιτάμε ένα παιχνίδι κάθε φορά. Η Μπενφίκα έχει εμπειρία από τέτοιο επίπεδο αγώνων και τα πάει εξαιρετικά εκτός έδρας. Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας και είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Θα παίξουμε για τη νίκη όπως κάνουμε πάντα, σε υψηλούς ρυθμούς που ίσως μας ευνοήσει».

Επιμελεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x