Ιταλία

Φασόνε: «Ο παραλογισμός στο ποδόσφαιρο είναι πολύ συχνός»

Ο Μάρκο Φασόνε μίλησε στην «Gazzeta dello Sport», όπου αναφέρθηκε εκτενώς στο οικονομικό σχέδιο της Μίλαν αλλά και στην πιθανότητα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μάρκο Φασόνε για την οικονομική πορεία που θα έχει η Μίλαν, αλλά δεν νιώθει το ίδιο προς το παρόν για το πρωτάθλημα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, εξηγεί με λεπτομερή τρόπο τα σχέδια και τις βλέψεις των νέων ιδιοκτητών, ενώ εκφράζει επίσης τις σκέψεις του για το πρωτάθλημα.

Οι «ροσονέρι» έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο, στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στο Champions League, με πολλούς να πιστεύουν στις πιθανότητες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά, μετά το 2011!

Η εκτόξευση τους, τουλάχιστον στα οικονομικά πλαίσια, οφείλεται ξεκάθαρα στους νέους ιδιοκτήτες από την Κίνα. Από την στιγμή που ανέλαβαν δράση και πήραν την ιταλική ομάδα στα χέρια τους, φαίνεται να έχει έρθει η ώρα μεγάλων αλλαγών.

Ο τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι» παραθέτει με λεπτομέρειες το σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι Κινέζοι για την… ανάσταση της Μίλαν, σε όλα τα επίπεδα:

«Το νέο ταξίδι έχει αρχίσει. Την επόμενη εβδομάδα ο οικονομικός διευθυντής θα πάρει θέση και με εκείνον, το πρώτο στάδιο της διαχείρισης θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό σε 100 μέρες. Για να λέμε και την αλήθεια, νιώθω αρκετά κουρασμένος. Δουλεύω 20 ώρες την ημέρα. Νιώθω, όμως, ικανοποιημένος. Κάναμε ο,τι είχαμε στο μυαλό μας και λίγα παραπάνω. Πραγματοποιούνται περιοδικοί έλεγχοι στους λογαριασμούς του συλλόγου, οι οποίοι από Νοέμβριο θα ξεκινήσουν με διμηνιαίο πρόγραμμα. Σε σχεδόν κανένα σύλλογο που έχω εργαστεί, δεν έχω δει τέτοια σειρά από αυξήσεις κεφαλαίου. Αυτό δείχνει πως ο ιδιοκτήτης πιστεύει στην ομάδα και θέλει να ανακεφαλαιοποιήσει. Αυτές είναι… ενέσεις που δίνουν οξυγόνο. Η συνάντηση των μετόχων ενέκρινε επίσης μια μακροπρόθεσμη αύξηση κεφαλαίου, γεγονός που καθησυχάζει διευθυντές και φιλάθλους. Ο πρόεδρος Γιονκχονγκ Λι και ο εκτελεστικός διευθυντής Χαν Λι, θέλουν να διαχειριστούν τον σύλλογο σαν μια μεγάλη οικογένεια. Δεν βλέπουν υπαλλήλους, αλλά ανθρώπους συνδεδεμένους μεταξύ τους, σε ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ εμπιστοσύνης. Για την ώρα, εγώ θέλω να επικεντρωθώ στην νέα στρατηγική επικοινωνίας, σύμφωνα με την οποία διαλέξαμε έναν τρόπο να μιλάμε απευθείας στους ανθρώπους, μέσω των μέσων δικτύωσης, σε πραγματικό χρόνο. Στην αρχή ήμουν σκεπτικός, αλλά τώρα νιώθω σίγουρος. Επιπλέον, τις πρώτες 4 μέρες πουλήσαμε 5.000 εισιτήρια. Στο πλάνο μας των 5 χρόνων, υπολογίζουμε να φτάσουμε στα 400-500 εκ. ευρώ. Ας πούμε ότι μέχρι το 2022, αν θέλουμε να μιλήσουμε για στόχους, θα ήταν υπέροχο να έχουμε τη Μίλαν μεταξύ των 5 καλύτερων συλλόγων στον κόσμο. Την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινώσουμε μια σπουδαία χορηγία. Οι εταιρείες εστιάζουν περισσότερο σε εμάς πλέον. Όσον αφορά το στάδιο, υπάρχουν τρεις παράγοντες που πρέπει να συμφωνήσουν: εμείς, η Ίντερ και η πόλη. Στις αρχές Αυγούστου θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε επί του θέματος. Η εθελοντική συμφωνία που συνάψαμε με την UEFA θα μας δώσει ανάσες για ένα χρόνο και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Τέλος, βλέπω τον εαυτό μου σε δύο χρόνια στο Champions League, σηκώνοντας τρόπαια και επίσης, με βλέπω να μιλάω το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, βλέπω ανάπτυξη και υγιή οικονομία. Η σεζόν 19/20 θα είναι αυτή που θα ξεσπάσουμε κανονικά. Μέχρι τότε, έχουμε δρόμο».

Όσον αφορά το ερχόμενο πρωτάθλημα, ο Φασσόνε υποστήριξε το εξής:

«Ως άνθρωπος της Μίλαν, έχω την ανάγκη να το σκέφτομαι αυτό. Ως διευθυντής, δεν πρέπει να εξαπατήσω κανέναν με υποσχέσεις. Λογικά, είναι σχεδόν αδύνατον, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά. Αλλά στο ποδόσφαιρο, ο παραλογισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο. Οπότε αφήνω το ενδεχόμενο ανοιχτό».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x