Αγγλία

Μας κάνει πλάκα ο Σαλάχ!

Τετραπέρατος, ασταμάτητος, απίστευτος Σαλάχ! Ο Αιγύπτιος «γέμισε» με τέσσερα γκολ (τα δύο για Όσκαρ) τα δίχτυα του άμοιρου Καρνέζη, ενώ είχε και ασίστ, για το 5-0 της Λίβερπουλ επί της Γουότφορντ!

Αυτά δεν γίνονται…

Ή, μάλλον, γίνονται… ΜΟΝΟ από τον Μοχάμεντ Σαλάχ!

«Ανεβάζοντας» άλλη μία παράσταση-όνειρο στο «Άνφιλντ», ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ απέδειξε -για πολλοστή φορά- γιατί θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη φέτος, πετυχαίνοντας «καρέ» και βγάζοντας και ασίστ, για το 5-0 των «κόκκινων» επί της Γουότφορντ!

Το πρώτο γκολ, δε, του 25χρονου, για το 1-0, μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά και το τρίτο του, για το 4-0, στο 77', είναι, απλά, ΕΠΙΚΑ!

Στην πρώτη φάση, ο Αφρικανός «παθαίνει» Μέσι, με τον Πρεντλ ακόμη να… ζαλίζεται, ενώ στη δεύτερη έχει «τυραννήσει» τη μισή άμυνα των φιλοξενούμενων, μέχρι να στείλει, με απίθανο πλασέ, την μπάλα στα δίχτυα του άμοιρου Ορέστη Καρνέζη.

Ο Σαλάχ, από εκεί και πέρα, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, στο 43', έπειτα από άψογη σέντρα του Ρόμπερτσον στο πίσω δοκάρι, έβγαλε την υπέροχη ασίστ στον Φιρμίνο, για το εξαιρετικό «τακουνάκι» του Βραζιλιάνου στο 50', για να κλείσει την… παράστασή του στο 85', χάνοντας, μάλιστα, ως το φινάλε της αναμέτρησης και άλλες δύο ευκαιρίες, προκειμένου να «γράψει» και 5η φορά το όνομά του στον φωτεινό πίνακα!

Και πάμε τώρα στους αριθμούς του, που προκαλούν… ζάλη: Ο Αφρικανός έφτασε τα 28 γκολ σε 29 συμμετοχές(!) στην Premier League και τα 36 στη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα που έχει πετύχει οποιοσδήποτε παίκτης στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ! Μάλιστα, ο 25χρονος έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος που πετυχαίνει «καρέ» (ακόμη και χατ-τρικ) σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ είναι μόλις ο δεύτερος, μετά τον Αγουέρο, τη φετινή χρονιά, που πετυχαίνει τέσσερα τέρματα σε ένα παιχνίδι!

Η Λίβερπουλ, λοιπόν, δια… ποδός Σαλάχ, ξέχασε γρήγορα, όπως φάνηκε, την οδυνηρή ήττα στο ντέρμπι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μειώνοντας στο -2 τη διαφορά της από τους δεύτερους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι, θυμίζουμε, θα έχουν, προς το παρόν, παιχνίδι λιγότερο, λόγω της αναμέτρησης για το Κύπελλο με την Μπράιτον.



Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 17/3

Μπόρνμουθ-Γουέστ Μπρομ 2-1
(77' Άιμπ, 89' Στάνισλας - 49' Τζέι Ροντρίγκες)

Χάντερσφιλντ-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(23' Τόμκινς, 68' Μιλιβόγεβιτς)

Στόουκ-Έβερτον 1-2
(77' Σουπό- Μοτίνγκ - 69' και 84' Τζενκ Τοσούν)

Λίβερπουλ-Γουότφορντ 5-0
(4', 43', 77', 85' Σαλάχ, 49' Φιρμίνο)

Αναβολή

Τότεναμ-Νιούκαστλ
Μπέρνλι-Τσέλσι
Λέστερ-Άρσεναλ
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον

Η επόμενη (32η) αγωνιστική:

Σάββατο, 31/3 (17:00)

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (14:30)
Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον
Μπράιτον-Λέστερ
Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Χάντερσφιλτν
Γουότφορντ-Μπόρνμουθ
Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 1/4

Άρσεναλ-Στόουκ (15:30)
Τσέλσι-Τότεναμ (18:00)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x