Stoiximan Super League

«Μασάει» σίδερα ο νέος Ντιόγκο του Ολυμπιακού (video)

Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας είναι «κλεισμένος» για τον Ολυμπιακό και το sportfm.gr παρουσιάζει έναν παίκτη, με θερμό ταμπεραμέντο, που είναι «σκυλί» στην άμυνα.

Σεφτέ στις μεταγραφές ενόψει της επόμενης περιόδου κάνει ο Ολυμπιακός, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει ήδη κλείσει τον Ντιόγκο Φιγκέιρας της Σεβίλλης, που αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών με τους «ερυθρολεύκους». Και όλοι στο λιμάνι ελπίζουν πως αυτός ο Ντιόγκο θα έχει μεγαλύτερη (σε ουσία και διάρκεια) προσφορά από τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που κόστισε ακριβά και πρόσφερε πολύ λιγότερα.

Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ, αποτελεί προσωπική επιλογή του Μάρκο Σίλβα, αφού τον ικανοποιεί απόλυτα το γεγονός πως μπορεί να παίξει τόσο ως δεξιός οπισθοφύλακας – είναι η φυσική του θέση – όσο και ως αριστερός.

Πάντως ο παίκτης, στα 25 του, έχει καταφέρει να κάνει μια αρκετά συμπαθητική πορεία, παρά το γεγονός πως δεν έχει φορέσει τη φανέλα κάποιας «μεγάλης» ομάδας στην Πορτογαλία, αφού επέλεξε να φύγει νωρίς για το εξωτερικό. Μάλιστα παρόλο που δεν έχει καμία συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς τελικούς, έχει στο σπίτι του τρία μετάλλια Europa League, από τις τρεις σερί κατακτήσεις της Σεβίλλης τα τελευταία χρόνια.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι αρκετά γρήγορος, αφού διαθέτει τρομερά αθλητικά προσόντα, ενώ είναι εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα, στοιχείο που αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του.

Ο Φιγκέιρας γεννήθηκε στην Πορτογαλία την 1η Ιουλίου του 1991 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μπενφίκα, αφού βρέθηκε στις μικρές ομάδες των «αετών» σε ηλικία 13 ετών, όπου και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2010.

Το καλοκαίρι του 2011 θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Πάσος Φερέιρα, όπου θα αποτελέσει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κάνει το μεγάλο βήμα για τη Σεβίλλη.



Τη σεζόν 2012-2013 που η ομάδα του τερμάτισε στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, είχε παίξει καταλυτικό ρόλο, με τους Ανδαλουσιάνους να βγάζουν από τα ταμεία τους εκείνο το καλοκαίρι, το ποσό του 1 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Ντεμπούτο στη La Liga έκανε σε ένα ματς της Σεβίλλης απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στις 28 Σεπτεμβρίου το 2013, ενώ το πρώτο του γκολ του πέτυχε τον Μάρτιο του 2014 στο 4-1 επί της Βαγιαδολίδ.

Με τη φανέλα των Ανδαλουσιάνων είχε δύο γεμάτες σεζόν με 46 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 20 στην Ευρώπη, φτάνοντας με την ισπανική ομάδα σε δύο κατακτήσεις Europa League, παρόλο που δεν είχε παίξει καθόλου στους τελικούς του 2014 και 2015.

Η τελευταία σεζόν του μόνο γεμάτη δεν είναι πάντως. Ο παίκτης το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στη Τζένοα, με την οποία είχε εννιά συμμετοχές και ένα γκολ. Tον περασμένο Γενάρη πάντως, κλήθηκε άμεσα πίσω στη Σεβίλλη, για να καλύψει το κενό του τραυματία Μάρκο Αντρεόλι, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ουνάι Έμερι, που τον χρησιμοποίησε μόλις σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ένα στο Europa League.



Ο Φιγκέιρας πάντως χαρακτηρίζεται για το πάθος του, το οποίο κάποιες φορές στο παρελθόν τον οδήγησε σε ακραίες συμπεριφορές. Όπως για παράδειγμα τον Δεκέμβριο του 2013, όταν είχε τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αφού σε ένα παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στη Σανταντέρ είχε αποκαλέσει τον διαιτητή… «π...νας γιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x