Europa League

Μαθαίνουν τους αντιπάλους τους οι «8» του Europa League

Ώρα… κλήρωσης στο Europa League, καθώς στις 14:00 θα ξεκινήσει στη Νιόν της Ελβετίας η διαδικασία που θα κάνει γνωστά τα ζευγάρια της φάσης των «8» της διοργάνωσης.

Το πράγμα… σοβαρεύει στο Europa League, καθώς στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, με τις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα να είναι οι Άγιαξ, Άντερλεχτ, Γκενκ, Θέλτα, Λιόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπεσίκτας και Σάλκε.

Αξιοσημείωτο της κλήρωσης είναι σαφώς το γεγονός πως, η μόνη χώρα με δύο εκπροσώπους στην φάση των «8» δεν είναι ούτε η Ισπανία, ούτε η Γερμανία, ούτε η Αγγλία ή η Ιταλία αλλά… το Βέλγιο, καθώς έχουν προκριθεί οι Άντερλεχτ και Γκενκ. Η ομάδα του Νίκου Καρέλη μάλιστα φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της τόσο μακριά σε διοργάνωση της UEFA. Αντιθέτως, η Σάλκε είναι η… εμπειρότερη των οκτώ, καθώς είναι η 5η φορά που θα συμμετάσχει στην προημιτελική φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Ανάμεσα στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση βρίσκονται και τρεις πρώην τροπαιούχοι του θεσμού, καθώς οι Άγιαξ, Σάλκε και Άντερλεχτ μετρούν από μία κατάκτηση Europa League/UEFA Cup.

Οι πρώτοι αγώνες για την φάση των «8» θα διεξαχθούν στις 13 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 20 του ίδιου μήνα.

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x